ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice de peste 300.000 de euro pentru compania Com Divers

22 Mai 2024   |   Agerpres

Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.

 
 
Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro, investiţia beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 3 ani, potrivit unui comunicat remis miercuri spre difuzare.

"Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp şi au fost instalate pe acoperişul a două hale industriale aparţinând beneficiarului, situate în Piteşti, judeţul Argeş, respectiv comuna Budeşti, judeţul Vâlcea", se arată în documentul citat.

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.


Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

"Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon", se mai spune în comunicat.

Conform companiei, atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.

"Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaţionale şi financiare sunt evidente, şi, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a amprentei de carbon", a afirmat Daniel Lazăr, administrator Com Divers, în comunicatul citat.

La rândul său, Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil şi abundent la surse proprii de energie ieftină şi regenerabilă este un element esenţial pentru a putea susţine o industrie modernă.

"Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalaţie tip rooftop sau sol, oferă clientului predictibilitate a costului şi saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate", a menţionat Armand Domuţa.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american.

Com Divers este o companie specializată în transport intern şi internaţional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică şi expediţii. Compania dispune de un service autorizat pentru autocamioane şi semiremorci şi comercializează piese de schimb şi accesorii auto pentru autovehicule de mare tonaj.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 56 / 8056
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...