ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Şapte startup-uri au fost acceptate într-un program de accelerare organziat Techcelerator şi Google

26 Octombrie 2020   |   MEDIAFAX

Programul urmăreşte susţinerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe AI (artificial intelligence) şi dezvoltarea acestui ecosistem şi la nivel local.

 
 
Advancing AI oferă acces startup-urilor la resursele premium furnizate de Google, la instituţii din Europa Centrală şi de Est pentru validarea serviciilor oferite şi dezvoltarea afacerii, la avantaje şi instrumente de lucru dedicate startup-urilor din industria hi-tech asigurate de partenerii Techcelerator, la o reţea de investitori pentru finanţare, la mentori şi know-how orientat pe nevoile curente ale echipelor şi la suport oferit inclusiv după finalizarea programului de accelerare.

Startup-urile selectate folosesc cel puţin una dintre tehnologiile AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Acestea sunt:

►    GoTeleport - serviciu de închiriere maşini electrice dezvoltat pe baza unor algoritmi proprii care oferă date privind cererea, localizarea în timp real a autovehiculelor şi livrarea acestora către clienţi.

►     Medinav este un asistent digital pentru medici care ii ajută să dedice mai mult timp pacienţilor lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înţelege, completează automat formularele din dosarul electronic şi oferă asistenţă clinică prin diverse alerte.
►    Meetgeek.ai este asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notiţe, trimite agenda întâlnirii şi se asigură că progresul acţiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.
►    MOCAPP - o aplicaţie SaaS folosită de profesioniştii din marcom pentru a automatiza şi a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile şi agenţiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing şi a tăia din costuri cu 45% până la 70%.
►    Neonic.ai - platformă tip API as a Service care oferă soluţii de inteligenţă artificială pentru rezolvarea problemelor curente ale companiilor fără ca acestea să dezvolte soluţii AI proprii.
►    RepsMate foloseşte tehnologii precum inteligenţa artificială şi analize de date pentru a înţelege comportamentul şi nevoile clienţilor şi transformă reprezentanţii companiilor, care interacţionează cu clienţii, în performeri de top.
►    Siscale dezvoltă o platformă ce are la bază algoritmi de inteligenţă artificială menită să rezolve problemele companiilor indiferent de industrie prin consolidarea mai multor date dispersate într-un singur set compact ce poate fi folosit pentru observabilitatea evenimentelor, reducere a "zgomotului" cauzat de alerte, corelarea evenimentelor şi analiza automată a cauzelor problemelor.

“Iniţial, ne-am propus să alegem pentru program cinci echipe, dar am fost impresionaţi de calitatea proiectelor înscrise, aşa că am ales să susţinem şapte, în care vedem potenţialul de a dinamiza sectorul AI local. Aşa cum se arată şi în surse la nivel european, cum ar fi raportul A European Approach to Artificial Intelligence emis în luna septembrie de EIT Digital, cu care colaborăm, cel mai des adoptate aplicaţii AI includ întreţinerea predictivă, chatboţi, recunoaştere vocală/text, prelucrarea limbajului natural, imagini computerizate şi analize predictive. Iar în programul Advancing AI se regăsesc aproape toate aceste soluţii. Mizăm pe faptul că, deşi cererea de soluţii AI este încă limitată, anumite sectoare ale economiei vor trece de la faza de a experimenta beneficiile AI sau utilizare minimală, la adopţia la scară largă, cum este cazul zonei de producţie sau sănătate”, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC şi Cofondator al Techcelerator.

Startup-urile vor beneficia de două luni de sesiuni de mentorat structurate pe trei module: „AI Design Thinking, o abordare centrată pe nevoile utilizatorilor pentru dezvoltarea produselor AI”, „Product Management şi Marketing pentru produsele AI” şi „Pregătire pentru atragerea de investitori”. Programul se va încheia în decembrie 2020 cu un eveniment public online de tip Demo Day.

În plus, în funcţie de progresele făcute de-a lungul perioadei de accelerare, acestea ar putea accesa potenţiale investiţii de până la 200.000 de euro de la GapMinder VC, dar şi acces la oferte de co-investiţii de la platforma de crowdfunding SeedBlink şi comunităţile de business angels, precum TechAngels.

Toate companiile incluse în programul Advancing AI vor primi beneficii de la partenerii Techcelerator în valoare de peste 150.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks şi altele.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5307 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...