ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MedLife achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al companiei Pharmachem. Mihai Marcu, CEO: Vizăm și alte tranzacții pe acest final de an

17 Decembrie 2020   |   A.D.

• Această tranzacție va ajuta grupul MedLife să își consolideze prezența pe segmentul pharma • Compania vizează dezvoltarea zonei de farmacieonline, dar și optimizarea sistemului de achiziții la nivel de grup, pentru rețeaua proprie de farmacii și spitale • MedLife are în plan și alte tranzacțiipână la finalul anului • Dacă tranzacțiile vor fi finalizate, MedLife va fi prima companie românească din sectorul medical privatcare depășește un sfert de miliard de euro ca și cifră de afaceri

 
 
Sistemul Medical MedLife anunță semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de 75% din acțiunile companiei Pharmachem Distribuție SRL.Este cea mai mare achiziție a grupului din acest an și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma. Pharmachem activează pe piața de servicii distribuitoare  de medicamente  de  16  ani,  fiindun jucător important, cu rețea de depozite în Bucureștiși în țară.

La nivelul anului 2019, compania distribuitoarede medicamentea înregistrat o cifră de afaceri de 83.4 milioane de lei, în creștere cu 30% față de anul precedent. „După cum ne-am anunțat deja acționarii, am pastrat activ programul de achizitii și astfel marcăm semnarea unei noi tranzacții de această dată în zona pharma. Credem că acest segment va avea un aport important la  revenirea  economică  și  menținerea  sănătății  populației  în  anii  care  vor  urma. În  ceea  ce  privește integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcții: prima, optimizarea sistemului de achiziții de medicamente la nivel de grup, prin prisma rețelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, și a celor 12 spitale din cadrul grupului. Și a doua, dezvoltarea  zonei  de  farmacie  online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanță” a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.


“Perioada de pandemie ne-a ajutat să urmărim îndeaproape comportamentele de consum. Am observat o mai mare interdependență a medicului de farmacie și a unităților farmaceutice de prescripțiile medicilor, a pacientului  de  analize  de  imunologie,dar  și  de  găsirea  unui  vaccin. Interdependența  între  produse farmaceutice în incinta clinicilor, aproape de pacient a crescut în ultimul an mai mult ca oricând. Pacientul începe să solicite consultații online, teste rapide prin curier și, dacă este posibil, administrare de vaccin imediat lângă medic. În acest context, avem nevoie de know how în domeniul farmaceutic, de dezvoltarea rețelei de farmacii în incinta clinicilor și spitalelor, de o simbioză între unitățile medicale și cele farmaceutice, iar diversificarea domeniilor de activitate ne pregătește pentru anii care vor urma, pentru pacienții care vor privi de acum încolo industria farmaceutică ca pe o industrie care, alături de zona de servicii medicale, îi poate vindeca”, a mai declarat Mihai Marcu.

Odată cu finalizarea acestei tranzacții, managementul companiei Pharmachem va rămâne integral în sarcina actualilor proprietari, aceștia având know how-ul necesar pentru a administra corespunzător acest business, dar și pentru a-i accelera creșterea.

“Suntem bucuroși de acest parteneriat și că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o bună oportunitate de extindere și dezvoltare, deoarecene vom integra într-ostructură organizațională solidă și complexă, guvernată de o companie lider de piață. Avem planuri mari pentru anul care va urma și suntem încrezători că alături de MedLife vom reuși să atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, Director General Pharmachem.

Tranzactia  urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței.Odată aprobată, grupul MedLife își va consolida poziția de lider pe piața serviciilor medicale private. Pentru perioada ce urmează, reprezentanții MedLife intenționează dezvoltarea programuluide achiziții și extinderea investițiilor.

„Structura actuală de business, care integrează foarte multe linii de afaceri ne-a ajutat nu doar să depășim perioada de criza, dar să fim și atenți la oportunitățile din piață. Vizăm și alte tranzacții pe acest final de an. Și, în acest sens, daca acestea se vor finaliza, tranzacția curentă urmând să fie evaluată și aprobată de Consiliul Concurenței, vom fi prima companie medicală privată din România care depășește un sfert de miliard de euro ca și cifră de afaceri”, a declarat Mihai Marcu.

Prin  preluarea Pharmachem  Distribuție, grupul MedLifeajunge la un portofoliu de 28 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4622 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...