ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Symmetrica, investiţie de 6 milioane de euro în noua unitate de producţie din judeţul Arad

08 Iulie 2021   |   Agerpres

Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de şapte fabrici în toată ţara şi îşi consolidează poziţia pe piaţa locală de profil.

 
 
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă inaugurarea noii unităţi de producţie din judeţul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro.
 
Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de şapte fabrici în toată ţara şi îşi consolidează poziţia pe piaţa locală de profil.
 
"Extinderea cu unităţi de producţie în zone strategice care să deservească întreaga piaţă din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înfiinţare. Astfel, investiţia realizată în judeţul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producţia efectivă în noua fabrică din judeţul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a ţării", a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.
 
Potrivit afirmaţiilor sale, noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, dispunând de o hală de producţie cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Ca şi toate celelalte fabrici deţinute de companie, şi aceasta are la bază designul şi funcţionalitatea gândite de echipele proprii de ingineri, fiind dotată cu echipamente de producţie de ultimă generaţie, complet automatizate.
 
Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină şi rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătraţi zilnic, asigurând o creştere cu 15% a întregii producţii la nivelul companiei.
 
În acest moment, Symmetrica deţine şapte unităţi de producţie. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici şi în Vereşti - Suceava, Podul Iloaiei - Iaşi, Bolintin Vale - Ilfov, Prejmer - Braşov, Cociu - Bistriţa Năsăud şi Mărăşeşti - Vrancea.
 
În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat că sunt vizate noi investiţii atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unităţi de producţie în puncte cheie din ţară, cât şi în majorarea capacităţilor de producţie în unităţile deja existente.
 
"În funcţie de evoluţia pieţei locale de profil, dar şi de investiţiile realizate în proiecte publice sau private de construcţii şi amenajări, luăm în calcul extinderea capacităţii totale de producţie în următorii ani", a subliniat Sebastian Bobu.
 
Nevoia de extindere a capacităţii de producţie a venit şi în contextul favorabil al pieţei de construcţii, dar şi al creşterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la circa 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro) în 2019, la circa 162 milioane de lei (circa 34 milioane de euro), urmându-şi trendul ascendent din ultimii ani.
 
Şi la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la circa 7 milioane de metri.
 
"În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piaţa de construcţii, în general, şi cea de pavele şi borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice şi private derulate, business-ul nostru a beneficiat şi de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activităţi de amenajare a caselor şi grădinilor. Astfel, trendul de creştere al pieţei se menţine şi în acest an şi, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021", a încheiat Sebastian Bobu. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3461 / 7981
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...