ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tarfin, liderul regional în agri fintech, se lansează în România

07 Aprilie 2022   |   Agerpres

Start-up-ul de origine turcă vine în sprijinul fermierilor români şi al distribuitorilor de inputuri agricole, combinând canalele de distribuţie tradiţionale cu tehnologia şi resursele financiare.

 
 
Tarfin, liderul regional din domeniul finanţărilor în agricultură (agri-fintech), anunţă intrarea pe piaţa din România, potrivit unui comunicat.

Astfel, start-up-ul de origine turcă vine în sprijinul fermierilor români şi al distribuitorilor de inputuri agricole, combinând canalele de distribuţie tradiţionale cu tehnologia şi resursele financiare.

Compania îşi propune să reducă costurile producţiei agricole, oferind soluţii de finanţare rapide, avantajoase şi transparente, prin distribuitorii parteneri.

În România, agricultura reprezintă unul dintre cele mai importante sectoare economice.

Conform Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citat în comunicat, în prima parte a anului 2021, fermierii români au recoltat o cifră record de cereale păioase, de peste 15 milioane de tone. Cu toate acestea, criza energetică europeană a determinat o majorare a preţurilor la îngrăşăminte, punând în pericol economia de producţie a fermierilor şi, implicit, aprovizionarea consumatorilor finali.


Conform sursei citate, misiunea Tarfin este de a susţine producţia agricolă cu ajutorul tehnologiei. Compania dezvoltă parteneriate cu distribuitorii regionali de inputuri agricole şi utilizează metode avansate de management al riscului, astfel încât fermierii să poată achiziţiona mult mai uşor şi rapid inputurile necesare, cu termenele de plată de care au nevoie.

Tarfin vizează acoperirea la nivel naţional şi accelerarea digitalizării în sectorul agricol.

"Credem în puterea tehnologiei şi în valoarea adăugată pe care aceasta o poate aduce fermierilor şi distribuitorilor deopotrivă. Am ales să ne extindem în România deoarece conştientizăm potenţialul industriei locale şi capacitatea acesteia de dezvoltare. Intenţionăm să venim în ajutorul fermelor mici de familie, pentru a oferi un acces mai facil la finanţarea inputurilor", a declarat Mehmet Memecan, fondator şi CEO Tarfin.

Folosind modele proprii de evaluare a riscurilor agricole, bazate pe algoritmi de tip machine learning, Tarfin plănuieşte să faciliteze accesul fermierilor români la toate inputurile agricole necesare, la preţuri competitive, precum şi şansa de a plăti la recoltă.

Momentan, start-up-ul oferă servicii către distribuitori şi se concentrează pe încheierea de parteneriate locale pentru a facilita relaţia dintre distribuitori şi fermieri.

"Fermierii au un rol crucial pentru bunăstarea noastră. Din acest motiv, încă de la înfiinţare, ne concentrăm eforturile pentru sprijinirea operaţiunilor agricole şi eficientizarea acestor procese. În momentul de faţă, suntem în proces de autorizare de către Banca Naţională a României pentru a ne putea extinde serviciile atât spre finanţarea fermierilor, precum şi a distribuitorilor de inputuri agricole", a declarat Adina China-Birta, director general al Tarfin IFN România.

Compania Tarfin a fost fondată în 2017, în Turcia, cu scopul de a ajuta fermierii mici şi mijlocii să achiziţioneze într-un regim avantajos inputuri agricole precum îngrăşăminte, seminţe, furaje, produse pentru protecţia plantelor, utilaje şi echipamente agricole, materiale necesare pentru construcţie de sere, solarii şi irigaţii.

În prezent, Tarfin colaborează cu peste 1000 de distribuitori şi a finanţat inputuri agricole în valoare de 110 milioane de dolari, către 40.000 de fermieri.

"Ne bucurăm că am reuşit să atragem capitaluri de peste 14 milioane de dolari, aducând de partea noastră acţionari puternici din ecosistemul agricol şi fintech, precum Syngenta Group Ventures, Yara Growth Ventures şi Elevator Ventures - Raiffeisen Bank International. Cu sprijinul acestora, am reuşit să ne extindem pe piaţa din România, ca un prim pas în eforturile noastre de extindere internaţională", a completat Mehmet Memecan.

Tarfin este o companie înfiinţată în 2017, în Turcia, de către Mehmet Memecan. Cu sprijinul acţionarilor Syngenta, Yara Growth Ventures, Quona Capital, Collective Spark Fund şi Elevator Ventures - acţionarii internaţionali ai Raiffeisen Bank, start-up-ul agri fintech şi-a extins operaţiunile începând cu anul 2022 şi pe piaţa din România. Tarfin îşi propune să faciliteze accesul fermierilor la finanţări, într-un mod rapid şi convenabil, cu ajutorul tehnologiei şi a unei largi reţele de distribuitori.

Tarfin a fost premiat drept "Fintech-ul cu cea mai rapidă creştere a anului", de către Digital Money and Fintech Awards 2021 şi a obţinut primul loc în Competiţia Tehnologiei Financiare EFSE în anul 2016.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2053 / 7977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...