ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O nouă firmă intră cu aspirații mari în piața avocaturii. Care sunt planurile fondatorilor societății Popescu & Asociații

14 Martie 2019   |   A. D.

Firma are în prezent 16 avocați, dintre care 4 sunt parteneri, cu o experiență semnificativă în sfera juridică, atât în consultanță, cât și pe partea de litigii.

Octavian Popescu, coordonatorul firmei Popescu & Asociatii

 
 
Popescu & Asociații, firmă cu 4 parteneri și 16 avocați, coordonată de Octavian Popescu, fost partener al firmei Mușat & Asociații, a intrat pe piața avocaturii la începutul acestui an și își propune ca, într-un orizont de trei ani, să crească organic și să devină un punct de referință printre furnizorii locali de servicii juridice. ”Încă de la început, am conceput Popescu și Asociații ca o firmă de avocatură full service, pentru a putea veni în întâmpinarea clienților noștri cu servicii integrate și a le acoperi nevoile juridice într-o gamă largă de chestiuni”, a precizat pentru BizLawyer Octavian Popescu, coordonatorul noii firme de avocați.

Acestuia i s-a alaturat un grup de avocați experimentați, deopotrivă consultanți și litiganți, din echipa de bază făcând parte, alături de Octavian Popescu, și partenerii Dana Bivol (Caciula-Stan), Adrian Chirvase și Loredana Popescu.


”Ultimii 14 ani mi-au dat posibilitatea de a fi implicat în numeroase și diverse aspecte și arii ale dreptului, activând deopotrivă ca avocat, consultant și dezvoltator de business. Au fost ani foarte buni pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Însă, în viața fiecărei persoane exista un moment în care își dorește să lase în urmă trecutul, să privească spre viitor cu încredere și să accepte noi provocări”, a spus Octavian Popescu într-un interviu acordat BizLawyer.

Acesta a fost motivul pentru care a ales să pună bazele Popescu & Asociații ”ca firmă de avocatură care va aduce un suflu nou pe piața din România, în cadrul căreia ne putem valorifica pe deplin experiența și cunoștintele acumulate”.



Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.



Octavian Popescu spune că a fost contactat de alte firme de avocatură, atât locale, cât și internaționale cu prezență în România, care i-au propus să li se alăture, individual sau împreună cu echipa, dar a ales o altă cale. ”Mă onorează încrederea arătată și apreciez în mod sincer oportunitatea, însă drumul meu, de la începutul anului 2019, este altul, fiind alături de Partenerii mei în consolidarea proiectului început împreună”, a nuanțat coordonatorul noii firme de avocați. 
 
În prezent, firma acordă asistență juridică în Fuziuni și Achiziții, Drept Bancar și Financiar, Drept Corporativ și Comercial, Piețe de Capital, Concurență și Antitrust, Energie și Resurse Naturale, Litigii, Conformitate, Investigații și Dreptul Penal al Afacerilor, Restructurare și Insolvență, Sănătate & Farma, Dreptul Muncii, Compensații și Beneficii, Infrastructură, Proiecte Public-Privat, Achiziții Publice, Telecomunicatii, IT și Media, Drept Imobiliar și Construcții, Dreptul Mediului.

”Firește, vom pune foarte mare accent pe ariile foarte dezvoltate care vor genera business în perioada următoare precum Litigii, Prevenție, Conformitate și Drept Penal, Restructurare și Insolvență, Concurență și Antitrust”, a arătat Octavian Popescu.

Clienții sunt companii care activează în domenii precum energie, pharma, administrație publică, media, servicii financiare, imobiliare, tehnologie, transport, domeniul farmaceutic sau FMCG.

Octavian Popescu spune că firma beneficiază de o investiție extraordinară: avocații săi, deopotrivă fondatori și colaboratori, care au pus la dispoziția firmei toate atu-urile, într-o combinație echilibrată de experiență acumulată, cunoștințe în domeniul juridic, disponibilitate, energie și dedicare față de problemele juridice ale clienților.

”Îmi doresc ca într-un orizont rezonabil de timp, experiența și încrederea de care beneficiază fiecare dintre avocații Popescu & Asociații, să fie recunoscută și societății de avocați înseși, ca un consultant juridic de încredere, pe care clienții se pot baza, pentru că le oferă soluții personalizate, clare și eficiente pentru gestionarea problemelor juridice de zi cu zi și deopotrivă pentru soluționarea celor mai complexe dosare de instanță”, a adăugat Octavian Popescu.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



Firma are în prezent 16 avocați, dintre care 4 sunt parteneri, cu o experiență semnificativă în sfera juridică, atât în consultanță, cât și pe partea de litigii. ”Ne dorim ca până la sfârșitul anului să ajungem la un efectiv de 20 de avocați, venind în întâmpinarea nevoilor clienților cu reprezentarea și asistența clară, concisă, orientată către rezultate și în acord cu strategiile de business și nevoilor acestora”, a arătat Popescu.

Coordonatorul firmei nu a oferit detalii concrete despre proiecte și clienți, invocând motive ce țin de confidențialitate, dar a arătat că activitatea curentă include reprezentarea în diverse dosare penale complexe, în România, atât în fața organelor de urmărire penală, cât și a instanțelor de drept, privind privatizări frauduloase, inclusiv acuzații de spionaj, divulgare de informații secrete, grup criminal organizat, precum și în cazurile de corupție care implică presupuse finanțări ilegale.

De asemenea, Popescu & Asociații reprezintă clienții în numeroase litigii administrative, dispute cu privire la suportarea taxei de claw-back, diverse practici de concurență neloială sau ajutoare de stat, fraudă informatică, restructurari și insolvență, etc..

”În plus, acordam consultanta constanta in legatura cu aspecte ce țin de implementarea GDPR, implementarea pentru actorii economici vizați (fie bănci, fie fonduri de pensii, fie societăți din domeniul energetic) a dispozițiilor legale impuse prin controversata OUG 114/2018 , dar și în importante proiecte de real estate”, a punctat Octavian Popescu.




Firma pune in prim-plan calitatea serviciilor juridice, orientate catre eficienta si rezultat, oferind clienților săi asistență și reprezentare de excepție, construindu-și și consolidându-și relația cu aceștia pe transparență, încredere și confidențialitate.
Principalele atu-uri ale avocaților sunt reprezentate de experiența dovedită în timp, prin expunerea la mandate și dosare complexe, un portofoliu relevant care include companii renumite, deopotrivă locale și internaționale și persoane din sfera publică, rata de succes a dosarelor și mandatelor în care aceștia au fost implicați, alături de capacitatea de a construi strategii inteligente pentru a proteja și dezvolta deopotrivă afacerile clienților săi.


                               Octavian Popescu, Partener Popescu & Asociații



Coordonatorul noii societăți de avocați spune că echipa nu și-a propus, pe termen scurt, mediu sau lung, fuziunea cu o alta firmă de avocatură la nivel local sau regional. ”Avem resursele, expertiza și experiența de a crește organic și îmi doresc ca într-un interval de 3 ani să punem Popescu & Asociații pe harta firmelor de avocatură de referință pe piața din România”, a conchis interlocutorul BizLawyer.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 238 / 245
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...