ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

O nouă firmă intră cu aspirații mari în piața avocaturii. Care sunt planurile fondatorilor societății Popescu & Asociații

14 Martie 2019   |   A. D.

Firma are în prezent 16 avocați, dintre care 4 sunt parteneri, cu o experiență semnificativă în sfera juridică, atât în consultanță, cât și pe partea de litigii.

Octavian Popescu, coordonatorul firmei Popescu & Asociatii

 
 
Popescu & Asociații, firmă cu 4 parteneri și 16 avocați, coordonată de Octavian Popescu, fost partener al firmei Mușat & Asociații, a intrat pe piața avocaturii la începutul acestui an și își propune ca, într-un orizont de trei ani, să crească organic și să devină un punct de referință printre furnizorii locali de servicii juridice. ”Încă de la început, am conceput Popescu și Asociații ca o firmă de avocatură full service, pentru a putea veni în întâmpinarea clienților noștri cu servicii integrate și a le acoperi nevoile juridice într-o gamă largă de chestiuni”, a precizat pentru BizLawyer Octavian Popescu, coordonatorul noii firme de avocați.

Acestuia i s-a alaturat un grup de avocați experimentați, deopotrivă consultanți și litiganți, din echipa de bază făcând parte, alături de Octavian Popescu, și partenerii Dana Bivol (Caciula-Stan), Adrian Chirvase și Loredana Popescu.


”Ultimii 14 ani mi-au dat posibilitatea de a fi implicat în numeroase și diverse aspecte și arii ale dreptului, activând deopotrivă ca avocat, consultant și dezvoltator de business. Au fost ani foarte buni pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Însă, în viața fiecărei persoane exista un moment în care își dorește să lase în urmă trecutul, să privească spre viitor cu încredere și să accepte noi provocări”, a spus Octavian Popescu într-un interviu acordat BizLawyer.

Acesta a fost motivul pentru care a ales să pună bazele Popescu & Asociații ”ca firmă de avocatură care va aduce un suflu nou pe piața din România, în cadrul căreia ne putem valorifica pe deplin experiența și cunoștintele acumulate”.



Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.



Octavian Popescu spune că a fost contactat de alte firme de avocatură, atât locale, cât și internaționale cu prezență în România, care i-au propus să li se alăture, individual sau împreună cu echipa, dar a ales o altă cale. ”Mă onorează încrederea arătată și apreciez în mod sincer oportunitatea, însă drumul meu, de la începutul anului 2019, este altul, fiind alături de Partenerii mei în consolidarea proiectului început împreună”, a nuanțat coordonatorul noii firme de avocați. 
 
În prezent, firma acordă asistență juridică în Fuziuni și Achiziții, Drept Bancar și Financiar, Drept Corporativ și Comercial, Piețe de Capital, Concurență și Antitrust, Energie și Resurse Naturale, Litigii, Conformitate, Investigații și Dreptul Penal al Afacerilor, Restructurare și Insolvență, Sănătate & Farma, Dreptul Muncii, Compensații și Beneficii, Infrastructură, Proiecte Public-Privat, Achiziții Publice, Telecomunicatii, IT și Media, Drept Imobiliar și Construcții, Dreptul Mediului.

”Firește, vom pune foarte mare accent pe ariile foarte dezvoltate care vor genera business în perioada următoare precum Litigii, Prevenție, Conformitate și Drept Penal, Restructurare și Insolvență, Concurență și Antitrust”, a arătat Octavian Popescu.

Clienții sunt companii care activează în domenii precum energie, pharma, administrație publică, media, servicii financiare, imobiliare, tehnologie, transport, domeniul farmaceutic sau FMCG.

Octavian Popescu spune că firma beneficiază de o investiție extraordinară: avocații săi, deopotrivă fondatori și colaboratori, care au pus la dispoziția firmei toate atu-urile, într-o combinație echilibrată de experiență acumulată, cunoștințe în domeniul juridic, disponibilitate, energie și dedicare față de problemele juridice ale clienților.

”Îmi doresc ca într-un orizont rezonabil de timp, experiența și încrederea de care beneficiază fiecare dintre avocații Popescu & Asociații, să fie recunoscută și societății de avocați înseși, ca un consultant juridic de încredere, pe care clienții se pot baza, pentru că le oferă soluții personalizate, clare și eficiente pentru gestionarea problemelor juridice de zi cu zi și deopotrivă pentru soluționarea celor mai complexe dosare de instanță”, a adăugat Octavian Popescu.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



Firma are în prezent 16 avocați, dintre care 4 sunt parteneri, cu o experiență semnificativă în sfera juridică, atât în consultanță, cât și pe partea de litigii. ”Ne dorim ca până la sfârșitul anului să ajungem la un efectiv de 20 de avocați, venind în întâmpinarea nevoilor clienților cu reprezentarea și asistența clară, concisă, orientată către rezultate și în acord cu strategiile de business și nevoilor acestora”, a arătat Popescu.

Coordonatorul firmei nu a oferit detalii concrete despre proiecte și clienți, invocând motive ce țin de confidențialitate, dar a arătat că activitatea curentă include reprezentarea în diverse dosare penale complexe, în România, atât în fața organelor de urmărire penală, cât și a instanțelor de drept, privind privatizări frauduloase, inclusiv acuzații de spionaj, divulgare de informații secrete, grup criminal organizat, precum și în cazurile de corupție care implică presupuse finanțări ilegale.

De asemenea, Popescu & Asociații reprezintă clienții în numeroase litigii administrative, dispute cu privire la suportarea taxei de claw-back, diverse practici de concurență neloială sau ajutoare de stat, fraudă informatică, restructurari și insolvență, etc..

”În plus, acordam consultanta constanta in legatura cu aspecte ce țin de implementarea GDPR, implementarea pentru actorii economici vizați (fie bănci, fie fonduri de pensii, fie societăți din domeniul energetic) a dispozițiilor legale impuse prin controversata OUG 114/2018 , dar și în importante proiecte de real estate”, a punctat Octavian Popescu.




Firma pune in prim-plan calitatea serviciilor juridice, orientate catre eficienta si rezultat, oferind clienților săi asistență și reprezentare de excepție, construindu-și și consolidându-și relația cu aceștia pe transparență, încredere și confidențialitate.
Principalele atu-uri ale avocaților sunt reprezentate de experiența dovedită în timp, prin expunerea la mandate și dosare complexe, un portofoliu relevant care include companii renumite, deopotrivă locale și internaționale și persoane din sfera publică, rata de succes a dosarelor și mandatelor în care aceștia au fost implicați, alături de capacitatea de a construi strategii inteligente pentru a proteja și dezvolta deopotrivă afacerile clienților săi.


                               Octavian Popescu, Partener Popescu & Asociații



Coordonatorul noii societăți de avocați spune că echipa nu și-a propus, pe termen scurt, mediu sau lung, fuziunea cu o alta firmă de avocatură la nivel local sau regional. ”Avem resursele, expertiza și experiența de a crește organic și îmi doresc ca într-un interval de 3 ani să punem Popescu & Asociații pe harta firmelor de avocatură de referință pe piața din România”, a conchis interlocutorul BizLawyer.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 233 / 240
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...