€    USD    
Home Login
Salvgardarea pe cale legislativă, în vremea pandemiei, a principiilor nediscriminării și egalității de șanse în dreptul muncii și al securității sociale în privința salariaților din sectorul public, respectiv în privința protecției copilului și a persoanelor cu handicap I.
România şi-a epuizat toată muniţia pe care ar fi putut să o utilizeze în condiţii de criză, prin relaxarea fiscala pro-ciclică începută în vara anului 2015 şi continuată până la sfârşitul anului trecut, arată economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, într-un articol publicat pe blogul ''Opinii BNR''.
Menționam cu o altă ocazie1 că atât timp cât vor fi menținute restricțiile de circulație de masă în contextul pandemiei COVID-19, economia se va deteriora rapid indiferent de câți bani se aruncă pe piață.
Având în vedere perioada actuală și riscurile la care este supusă întreaga societate nu numai sanitar, ci și economic, este oportun să aibă loc o trecere în revistă a: (i) conceptului de infrastructură critică națională, (ii) condițiile în care o anumită societate s-ar putea încadra într-o astfel de categorie, (iii) procesului prin care o societate ajunge să dobândească acest statut, precum și (iv) obligațiile ce îi incumbă odată desemnată.
Creşterea pensiilor depinde de execuţia bugetară, iar în ceea ce priveşte dublarea alocaţiilor, aceasta nu este cuprinsă în bugetul pentru acest an, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Cele mai mari cheltuieli din buget sunt cu asistenţa socială şi cele de personal astfel că trebuie să reevaluăm acele sectoare sau acea parte a bugetului cu cheltuieli mari, să vedem dacă putem să le amânăm pentru 2021, a declarat, joi, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Riscul apariției sau al recurenței violenței domestice crește considerabil în această perioadă, având în vedere că populația este afectată emoțional de o serie de factori precum: pierderea locului de muncă sau intrarea în șomaj tehnic, situația economică, închiderea școlilor, starea sistemului de sănătate ș.
Odată cu declanșarea crizei COVID-19, planurile de continuitate a activității (BCP - business continuity plans) au fost puse în aplicare.
Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a respins joi posibilitatea unei ştergeri generalizate a datoriilor contractate de statele din zona euro în perioada crizei coronavirusului, transmite Reuters.
Intenţia Guvernului de a trimite jumătate dintre angajaţii sistemului public în şomaj tehnic va determina o comprimare a cererii interne care va fi distrugătoare pentru relansarea economică, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
Contacteaza-ne!
Trimite un email