€ 4.9695   USD 0.1182   
Home Login
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 5,7% în primele două luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.
Peste 150 de manageri de top, antreprenori, sportivi, reprezentanți ai cluburilor sportive, investitori și jurnaliști au participat, ieri seară, la prima ediție a Sports Business Awards, eveniment care a sărbătorit și a recompensat implicarea companiilor din România în finanțarea activităților sportive.
Guvernul României a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Finanţelor, o schemă de ajutor de stat care prevede finanţarea nerambursabilă pentru investiţii cu impact major în economia românească, ale căror costuri eligibile depăşesc 50 milioane lei.
Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, informează, joi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).
Activitatea globală de fuziuni şi achiziţii (M&A) s-a redresat în primul trimestru din 2024, după dificultăţile din 2023, în urma revenirii mega tranzacţiilor, un motiv de bucurie pentru bancherii de investiţii şi pentru avocaţi, care aşteptau o revenire, transmite Reuters.
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, la finele lunii februarie, de 3,06%, mai mare cu 0,06 puncte procentuale decât cea din aceeaşi lună a anului 2023, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023, conform prevederilor legale și a politicii companiei.
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru sectorul construcţiilor avansul ar fi de 19%, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a decis anularea procedurilor de achiziţie de ''Servicii publice de transport feroviar de călători prin punerea la dispoziţie a materialului rulant nou achiziţionat de ARF, respectiv a trenurilor electrice inter-regionale, denumite RE-IR, destinate transportului interregional feroviar de călători'', loturile 2 şi 3 (CSP-L2 şi CSP-L3), organizate prin procedură competitivă, prin Bursa Română de Mărfuri (BRM).
Contacteaza-ne!
Trimite un email