€    USD    
Home Login
Pandemia a afectat veniturile şi vânzările în cazul a peste 55% dintre companii, iar 39% au fost nevoite să îşi întrerupă temporar activitatea, a afirmat miercuri Andrei Canda, managing partner în cadrul iSenseSolutions.
Producţia industrială a crescut cu 9,1% în zona euro şi în Uniunea Europeană în iunie, comparativ cu luna precedentă, pe fondul relaxării măsurilor destinate să limiteze pandemia de coronavirus (COVID-19), iar cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Slovacia, Ungaria şi România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Consiliul Concurenţei are în derulare o analiză la clinicile care efectuează teste COVID-19, pentru a vedea dacă acestea respectă legislaţia în materie de concurenţă, a transmis biroul de presă al instituţiei, miercuri, la solicitarea AGERPRES.
Epidemia COVID-19 a modificat obiceiurile de consum ale românilor cu privire la produse, servicii, canale media și experiențe sociale accesate.
Jumătate dintre antreprenorii din Europa Centrală şi de Est - ECE (50%) se aşteaptă la declinul economiei globale în următoarele 12 luni, în timp ce peste o treime (36%) cred că va rămâne la fel, iar 53% dintre aceştia estimează scăderi ale veniturilor în următorul an, din cauza crizei pandemice, reiese din sondajul PwC EMEA Private Business Survey 2020, publicat miercuri.
Consumul naţional de energie electrică al României a fost de 25,7 TWh, cu 7,1% mai mic în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile au fost de două ori mai mari, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, miercuri, AGERPRES.
Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au diminuat cu 14,1%, în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2019, în schimb au crescut de la lună la lună (iunie vs mai) cu 21%, arată datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,8% în luna iulie a acestui an, de la 2,6% în iunie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,57%, serviciile cu 3% iar mărfurile nealimentare cu 0,88%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Prejudiciile identificate la plăţile acordate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) aferente perioadei stării de urgenţă se ridică la suma de 4,04 milioane de lei, reprezentând sub 1% din totalul plăţilor efectuate de instituţie, potrivit raportului "Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă" realizat de Curtea de Conturi la solicitarea Parlamentului şi publicat marţi.
Un număr de 404.904 angajaţi din Bucureşti au primit indemnizaţia de şomaj tehnic plătită de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) pentru perioada aferentă stării de urgenţă, se menţionează în raportul "Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgenţă" realizat de Curtea de Conturi la solicitarea Parlamentului şi publicat marţi.
Contacteaza-ne!
Trimite un email