€    USD    
Home Login
Ultimul episod al trilogiei ”Litigii în timpul Stării de Urgență” este dedicat executărilor silite.
Laurențiu Pachiu împreună cu întreaga echipa de avocați de la Pachiu și Asociații se alătură D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă a PwC în România.
Ministerul Finanțelor publice așteaptă oferte din partea firmelor de avocați pentru activitatea din perioada următoare.
Casa de avocatură RTPR a obținut clarificarea termenului de consumator pentru investitorii neprofesioniști ai platformelor de tranzacționare cu instrumente financiare.
Mai funcționează instanțele în timpul stării de urgență? În ce fel? Care sunt limitările pentru comunicarea exclusiv electronică cu instanțele de judecată? Ce se judecă în perioada stării de urgență? În ce măsură această funcționare - în stare de avarie a Justiției, într-o comunitate de asemenea vătămată de restricțiile impuse în această perioadă - răspunde nevoilor reale cu care se confruntă societatea, avocații și justițiabilii? Acestea au fost doar câteva întrebări la care au răspuns invitații avocatului Cosmin Vasile într-o dezbatere pe marginea provocărilor induse de funcționarea instituțiilor și derularea litigiilor în timpul Stării de Urgență, situație ce iese din tiparul obișnuit al funcționării statului de drept și puterii judecătorești.
Într-o serie de trei episoade, filmate săptămâna trecută (pe 25 martie), BizLawyer și ZRVP pun la dispoziția avocaților și persoanelor interesate informații de ultimă oră și evaluări ale impactului și consecințelor pe care Decretul prezidențial privind instaurarea Stării de Urgență, precum și actele normative subsecvente, le au asupra justiției penale cu privire specială asupra activității avocaților.
În data de 03.04.2020, ora 11:30, a avut loc primul proces din România, realizat exclusiv prin intermediul unei platforme online.
Ministerul Energiei a prins în bugetul pe acest an suma de 3,7 milioane de euro pentru cheltuieli aferente onorariilor avocatiale, cheltuielilor de procedură (precum taxe, expertize, traduceri).
În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a decis anularea ediției din acest an a concursului de eseuri în materia dreptului procesual civil, adresat studenților aflați în anul IV de studiu.
In contextul legislativ dinamic generat de pandemia de COVID-19, dar si pe fondul insuficientei stocurilor de materiale medicale necesare pentru combaterea pandemiei, achizitorii cauta acum nu doar solutii rapide pentru incheierea contractelor, dar si solutii pentru a gestiona cat mai eficient resursele disponibile.
Contacteaza-ne!
Trimite un email