€ 4.9765   USD 0.1171   
Home Login
Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătăţii, a anunţat centralizarea tuturor spitalelor | Se fac 2.000 de angajări în sistem

03 Aprilie 2020   |   MEDIAFAX

Acesta a spus că sistemul sanitar din România îşi arată în această perioadă neajunsurile şi anunţă că se vor face angajări la direcţiile de sănătate publică şi la Ambulanţă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat vineri că toate spitalele care se aflau in subordinea autorităţilor locale vor trece, pe perioada epidemiei, sub coordonarea Ministerului Sănătăţii. Acesta a declarat că 2.000 vor fi angajaţi în sistem.

„Guvernul a decis ca în perioada pandemiei toate unităţile sanitare care se aflau în subordinea autorităţilor locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătăţii. Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcţii de conducere”, a anunţat Nelu Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a spus că sistemul sanitar din România îşi arată în această perioadă neajunsurile şi anunţă că se vor face angajări la direcţiile de sănătate publică şi la Ambulanţă.

„Ştiu că este un sistem cu multe deficenţe adunate în timp, cu personal insuficient. Este o realitate pe care o cunoaştem şi care acum îşi arată neajunsurile (...) Direcţiile de sănătate publică au făcut o muncă importantă. Şi la nivelul lor am găsit personal insuficient, care nu a putut face faţă anchetelor epidemiologice şi deciziilor care trebuiau luate pe moment.

Vom angaja încă o mie de oameni în aceste structuri, adică o suplimentare cu peste 25%. Alte o mie de persoane vor fi angajate în serviciile SAJ-urilor pentru că şi echipajele de acolo au nevoie de sprijin. Aceşti oameni, pe lângă sutuaţia COVID-19 trebuie să asigure urgenţele medicale pentru toate cazurile non-COVID”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acesta le-a adresat un mesaj cadrelor medicale, cărora le-a cerut să se mobilizeze.

„Fraţii mei, România are nevoie de voi, suntem cu toţii în această luptă contra coronavirusului, trebuie să ne onorăm meseria ca să salvăm vieţi. (...) Medicina românească, întotdeauna europeană, niciodată nu a clacat, a demonstrat că poate face faţă perioadelor grele, pesronalul a ştiut să se mobilizeze atunci când a fost nevoie, este timpul să o facem din nou”, le-a transmis medicilor şi asistentelor ministrul Sănătăţii.
Contacteaza-ne!
Trimite un email