€ 4.9758   USD 0.1170   
Home Login
Managerii români văd o creştere moderată în industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii, în perioada martie-mai 2024

28 Martie 2024   |   AGERPRES

Conform estimărilor din martie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%).

Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru sectorul construcţiilor avansul ar fi de 19%, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit unui comunicat al INS, în industria prelucrătoare managerii preconizează pentru lunile martie, aprilie şi mai o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0%. De asemenea, pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%).

Conform estimărilor din martie 2024, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +19%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +32 %).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +12%). Angajatorii prognozează creşterea numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%). Totodată, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna martie 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +13%).
Contacteaza-ne!
Trimite un email