ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul MedLife încheie anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma de 208,5 mil. €

21 Februarie 2020   |   AGERPRES

Evoluţia se datorează unei creşteri organice solide la nivelul fiecărei linii de business.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group

 
 
MedLife încheie anul 2019 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 989 milioane de lei (208,5 milioane de euro), înregistrând o creştere de 24,5% faţă de 2018.

Potrivit unui comunicat al companiei, evoluţia se datorează unei creşteri organice solide la nivelul fiecărei linii de business, rezultat al strategiei urmate de Grup, care s-a axat cu preponderenţă pe diversificarea serviciilor şi creşterea prezenţei la nivel naţional.

Astfel, cele mai mari creşteri au fost înregistrate la nivel de clinici (41%), respectiv stomatologie (35%), acestea fiind urmate de laboratoare (24%) şi spitale (16%). Dincolo de creşterea organică, o contribuţie importantă la această dinamică au avut-o şi business-urile intrate anul trecut în portofoliul Grupului, respectiv Centrul Medical Micromedica, Centrul de Excelenţă Badea Medica, Spitalul Lotus Ploieşti, Rozsakert Medical Center, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din Ungaria, şi Laboratorul OncoTeam. MedLife a anunţat anul trecut şi achiziţia spitalului OncoCard, tranzacţia fiind în curs de avizare de Consiliul Concurenţei.


"Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute. Aşa cum am preconizat, la finele anului 2019 am reuşit să depăşim pragul de 200 de milioane de euro, fiind prima companie medicală românească care atinge o asemenea performanţă. Este rezultatul unor eforturi susţinute la nivelul întregului grup, pe termen lung. Am lansat concepte noi, am adus tehnologie inovatoare, ne-am listat la Bursă şi am continuat să creştem sănătos şi să ne extindem la nivel naţional şi chiar să ducem capitalul românesc dincolo de graniţe. Plătim anual taxe, creăm noi locuri de muncă şi contribuim la bunăstarea celor peste 8.000 de angajaţi şi colaboratori pe care îi avem la nivel de grup. Am depăşit de curând 5 milioane de pacienţi unici care ne-au trecut pragul, singurul criteriu pentru care ne-au ales fiind calitatea serviciilor medicale pe care le oferim", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

La nivelul anului 2020, MedLife îşi continuă planurile ambiţioase. Compania a anunţat de curând intenţia de a dezvolta cel mai mare proiect medical din România, MedLife Park. Noua unitate urmează să fie dată în exploatare gradual, în următorii 3-5 ani, MedLife având deja în lucru un studiu de fezabilitate pentru dezvoltarea proiectului.

"Suntem operatorul cu cel mai mare număr de unităţi medicale la nivel naţional şi, totodată, ne rezumăm la o pondere scăzută a veniturilor provenite de la CNAS şi Ministerul Sănătăţii, totalul acestora păstrându-se la nivelul anului trecut, respectiv 18%. Credem cu tărie că viitorul este legat de veniturile private prin consolidarea segmentului de abonamente la nivel naţional. În continuare atragem sume mari din domeniul privat degrevând semnificativ bugetul CNAS şi cel al Ministerului Sănătăţii. Este o direcţie în care credem şi pe care o vom susţine şi în următorii ani", a mai spus Mihai Marcu.

Adiţional proiectelor de extindere şi dezvoltare, MedLife va continua programul de achiziţii, având discuţii avansate cu mai mulţi operatori medicali.

"Credem că am ajuns la o etapă de maturitate în ceea ce priveşte expertiza noastră de cumpărare şi integrare a unui grup de firme medicale. Dincolo de faptul că am reuşit să păstrăm fondatorii în managementul companiilor, avem creşteri sănătoase pentru fiecare dintre firmele integrate în grup, o bună parte dintre acestea având finalizate sau în curs mai multe proiecte de extindere şi dezvoltare, post achiziţie. Vom continua să ne dezvoltăm în această direcţie şi în perioada următoare", a adăugat Mihai Marcu.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare M.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce priveşte atât creşterea organică, cât şi creşterea prin achiziţii. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale. Echipa sa puternică şi experimentată de management a fost capabilă să creeze şi să gestioneze aceste oportunităţi de creştere, dobândind cunoştinţe şi experienţă valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 34 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...