ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

HORNBACH, afaceri în creștere și profitabilitate crescută

11 Iulie 2019   |   BizLawyer

• Cifra de afaceri a concernului crește în primul trimestru 2019/20 cu 9,1%, ajungând la 1.338,4 mil. euro • Profitabilitate crescută: EBIT ajustat +22,8% la 96,9 mil. euro (prognoză confirmată)

 
 
Grupul HORNBACH (concernul HORNBACH Holding AG & Co. KGaA) a început anul financiar 2019/20 cu o creștere îmbucurătoare a cifrei de afaceri și a profitului. Cifra de afaceri a concernului a crescut în primul trimestru 2019/20 (1 martie-31 mai 2019) cu 9,1 %, ajungând la 1.338,4 mil. euro. În cel mai mare subgrup operativ HORNBACH Baumarkt AG (comerț cu amănuntul DIY), cifra de afaceri a crescut cu 8,5%, ajungând la 1.260,7 mil. euro.

Subgrupul HORNBACH Baustoff Union GmbH a contribuit la succesul vânzărilor din primăvară ale Grupului HORNBACH cu un plus la cifra de afaceri de 19,5%, ajungând la 77,2 mil. euro. Creșterea cifrei de afaceri net accelerată față de anul precedent, raporturile dintre costuri îmbunătățite, precum și efectele pozitive ale conversiei prin noua contabilitate de leasing conform IFRS 16 au dus la o creștere clară a rezultatului operațional (EBIT). EBIT ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative a crescut supraproporțional față de creșterea cifrei de afaceri cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro. Rezultatul per acțiune al holdingului se afla, după 3 luni, la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro). Prognoza cifrei de afaceri și a profitabilității pentru întregul an a fost confirmată.


În cel mai mare subgrup operativ HORNBACH Baumarkt AG (comerț cu amănuntul DIY), care la data de 31 mai 2019 opera în continuare 158 de magazine mixte de materiale de construcții și grădină, precum și magazine online în nouă țări europene, pe o suprafață de vânzare comparabilă și fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifrele de afaceri au crescut în primele 3 luni cu 7,8%.

Cifra de afaceri netă a magazinelor de materiale de construcții HORNBACH de pe piața internă a crescut în primul trimestru cu 6,8%, ajungând la 654,1 mil. euro (anul precedent 612,7 mil. euro). Pe o suprafață de vânzare comparabilă, cifra de afaceri în Germania a crescut cu 6,9% (anul precedent minus 0,2%). În schimb, în regiunile din restul Europei, în care sunt cuprinse activitățile comerciale ale celor opt țări din afara Germaniei, cifra de afaceri a crescut cu 10,4%, ajungând la 606,6 mil. euro (anul precedent 549,4 mil. euro). Cota din străinătate la cifra de afaceri a subgrupului HORNBACH Baumarkt AG s-a majorat de la 47,3% la 48,1%. Pe o suprafață de vânzare comparabilă și fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar, cifra de afaceri din restul Europei a crescut cu 8,7%.

„Creșterea cifrei de afaceri pe o suprafață de vânzare comparabilă în Germania este un factor foarte îmbucurător pentru noi. Cu un plus de aproape 7 procente în perioada martie-mai 2019, HORNBACH a obținut un rezultat mai bun cu aproximativ 3 puncte procentuale față de branșa DIY“, declară directorul financiar Roland Pelka, membru în Consiliul de Administrație. Însă și în afara Germaniei s-a reușit încă o dată atingerea unui nivel înalt al cifrei de afaceri pe o suprafață de vânzare comparabilă și fără a se lua în considerare ajustările de curs valutar.

Subgrupul HORNBACH Baustoff Union GmbH, care, după preluarea a trei filiale noi în Baden-Württemberg, la data de 1 aprilie 2019, operează în prezent 31 de magazine de materiale de construcții în sud-vestul Germaniei, precum și două magazine în Franța, în apropierea graniței cu Germania, (Lothringen), a cunoscut o creștere a cifrei de afaceri cu 19,5%, ajungând la 77,2 mil. euro (anul precedent 64,6 mil. euro).

Rezultatul operațional ajustat crește în trim. I cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro

Potrivit lui Roland Pelka, dinamica ridicată a cifrei de afaceri și raporturile dintre costuri favorabile au condus în special la o majorare clară a rezultatului operațional (EBIT). În plus, prima utilizare a noii contabilități de leasing conform IFRS 16 a avut un efect pozitiv asupra rezultatului operațional.

EBIT ajustat al Grupului HORNBACH s-a îmbunătățit cu 18,0 mil. euro, respectiv cu 22,8%, ajungând la 96,9 mil. euro (anul precedent 78,9 mil. euro). Mai mult de patru cincimi din creșterea rezultatelor sunt din comerțul operativ, în timp ce efectul conversiei IFRS 16 a contribuit cu 3,2 mil. euro. Rezultatul per acțiune al holdingului a crescut cu 17,1%, ajungând la 3,15 euro (anul precedent 2,69 euro).
Pe plan de subgrup al HORNBACH Baumarkt AG, EBIT ajustat a crescut în primul trimestru 2019/20 cu 29,7%, ajungând la 84,1 mil. euro (anul precedent 64,9 mil. euro). Rezultatul per acțiune al magazinului a atins 1,63 euro (anul precedent 1,41 euro).

Consiliul de Administrație confirmă prognoza pentru anul financiar 2019/20

Prognoza cifrei de afaceri și a profitabilității Grupului HORNBACH pentru anul financiar 2019/20 este confirmată. Prin urmare, Consiliul de Administrație anticipează un plus la cifra de afaceri în domeniul procentual mediu cu o singură cifră, precum și o majorare a EBIT ajustat cu efectele rezultatelor nonoperative cu peste 15% față de nivelul anului financiar 2018/19 (134,9 mil. euro). În subgrupul HORNBACH Baumarkt AG se anticipează o creștere a EBIT ajustat de peste 30% (an financiar 2018/19: 81,9 mil. euro).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 39 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...