ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mihai Selegean, Head of Legal la BRD-GSG, printre cei mai buni profesioniști europeni nominalizați de Lexology. Pe lista scurtă pentru European Counsel Awards 2019 mai este un român

14 Martie 2019   |   Bogdan Alexandru

Considerate drept unele dintre cele mai prestigioase premii disponibile pentru avocații interni, Global Counsel Awards reprezintă un adevărat punct de referință pentru definirea succesului în această profesie.

 
 
Doi coordonatori ai departamentelor de Legal ale unor mari grupuri care activează în România au intrat pe lista scurtă din care vor fi aleși câștigătorii premiilor Global Counsel Awards pentru regiunea Europei. În categoria European Counsel Awards 2019, din Romania au fost nominalizați Mihai Selegean - la secțiunea General Commercial, într-o companie selectă, alături de General Counsels de la Banco Santander SA, Anglo American plc sau Foxtons Group - și Georgeta Szabo, (la sectiunea Regulatory,  în linie cu profesioniști aflați pe aceeși poziție, de Head of Legal, de la ABB, Adriatic LNG, Chiesi Farmaceutici SpA samd). Câștigătorii vor fi anunțați la Londra, în luna martie.

Mihai Selegean coordonează departamentul juridic al BRD – Groupe Societe Generale (BRD-GSG), iar Georgeta Szabo este liderul echipei de Legal din grupul Veolia.


Considerate drept unele dintre cele mai prestigioase premii disponibile pentru avocații interni, Global Counsel Awards reprezintă un adevărat punct de referință pentru definirea succesului în această profesie.
Premiile European Counsel Awards acordate de International Law Office și Lexology profesioniștilor din departamenle de Legal din cadrul marilor companii, fac parte din aceeași familie cu Client Choice Award, o amplă analiză a celor mai apreciaţi avocaţi de către departamentele de Legal din companii.

Citește și
►   Premiile Client Choice 2019: Ion Dragne intră în topul preferințelor clienților, Schoenherr are doi avocați în lista pe care sunt înscrise 6 nume pentru România

Consiliul consultativ pentru premiile Global Counsel Awards este format din personalități cu un profil proeminent în cadrul profesiei juridice din întreaga lume. În calitate de câștigători anteriori, membrii acestui consiliu – din care anul acesta fac parte, printre alții, vicepreședintele și general counsel-ul Abercrombie & Fitch Co, legal manager-ul Anglo American plc, vicepreședintele și general counsel-ul Teva Pharmaceuticals sau vicepreședintele executiv și  general counsel-ul AOL Inc - oferă o perspectivă de neegalat asupra întregului spectru al responsabilității profesioniștilor in-house.

Printre sponsorii galei de anul acesta sunt multe firme de avocatură importante, printre care amintim: Allen&Overy, Baker McKenzie, CMS, Clearly Gottlieb, Freshfield, Eversheds si White & Case.

Printre cei nominalizați anul acesta la European Counsel Awards se numără echipele de Legal de la Airbus Group, Audi AG, GAZPROM Germania GmbH, Lockton Companies Inc, Nasco France, Procter & Gamble Company, TUI Group, AIG Assurant, Barclays plc, Citibank, dar și profesioniști in-house de top din companii precum BlackRock Inc, Volkswagen Group, ArcelorMittal, Euronext sau Kaufland Dienstleistung GmbH & Co KG.

Mihai Selegean este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București şi al unui master în dreptul afacerilor al Universității Central Europene din Budapesta.
În primii ani ai carierei profesionale a ocupat diferite posturi în Ministerul Justiției, în cadrul Direcţiei Intergrare Europeană și Drepturile Omului sau al Direcției Elaborare Acte Normative,  preluând ulterior şi atribuţii de responsabil al Biroului Agentului Guvernamental pentru procedurile în fața CEDO, respectiv director al Cabinetului ministrului justiției.
În 2002 a început să colaboreze cu Institutul Național al Magistraturii (INM), ca formator la discipina CEDO, pentru ca apoi să ocupe și poziții manageriale de director adjunct (2003 - 2004) și director (2004 - 2008).
Totodată, profitând de experiența reformelor derulate în România, între anii 2006 -2009, a participat la mai multe proiecte finanțate de Consiliul Europei sau de Uniunea Europeană în Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Albania sau Iordania, proiecte menite să evalueze sistemele judiciare din aceste ţări sau să ofere sugestii pentru crearea sau reformarea activității instituțiilor responsabile de formarea judecătorilor și procurorilor în aceste țări.
Din 2008, Mihai Selegean este director Juridic al BRD - Groupe Societe Generale, iar din 2017 - membru în Consiliul de Administrație al Euro Bank S.A. din Polonia. În toată această perioadă a continuat să colaboreze cu INM.

În următoarele zile, vom publica un amplu interviu cu Mihai Selegean pe platforma In-house Legal

Georgeta Szabo ocupă poziția de Head Of Legal Department la Veolia Energie Romania S.A. din anul 2016.
Anterior, ea a lucrat pentru OMV Petrom întâi în Bihor, ca Legal Counsel, iar mai apoi în București, unde a ocupat pozițiile de Legal Counsel pentru segmentul de E&P, Gas and Power și, mai apoi, Head of Gas&Power.

Lexology este o renumită platformă online care colaborează cu cei mai buni avocați și cu lideri de opinie pe plan mondial, pentru a furniza conținut personalizat de actualitate și analize detaliate către profesioniștii din mediul de afaceri din lumea întreagă. În prezent cuprinde peste 600.000 de articole în peste 30 de limbi, acoperind 50 de arii de practică și sectoare, la nivel global. Secțiunile Lexology Navigator sunt menite să răspundă nevoii consilierilor juridici/avocaților in-house de cercetare comparativă a informațiilor furnizate de contribuitori renumiți din diverse jurisdicții. Printre contribuitorii Lexology Navigator se regăsesc nume mari din piața avocaturii de business, precum Bird & Bird, Dentons, Eversheds, Hogan Lovells, Perkins Coie, Reed Smith și White & Case.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2 / 32
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...