ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ambasada Chinei la Bucureşti acuză: Adrian Zuckerman a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei

25 Decembrie 2019   |   Mediafax

Potrivit comunicatul de presă afişat pe site-ul ambadei Chinei în România, Oficiu Federal de Securitate IT şi Comisia Europeană nu au descoperit nicio „uşă din dos” la compania Huawei.

 
 
Ambasada Chinei în România a transmis că Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a ponegrit fără temei tehnologia chineză 5G. Sursa citată sfătuieşte Statele Unite să renunţe la „mentalitate învechită de război rece” şi să se abţină de la a căuta să îşi facă duşmani peste tot.

„Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei şi ne opunem ferm acestui lucru. De mult timp SUA şi-a dat toată osteneala să exagereze problemele de securitate ale tehnologiei chineze 5G, dar până în prezent, SUA n-a putut furniza nici o dovadă despre acest aşa-numit «risc de securitate». Abuzul puterii de stat şi oprimarea întreprinderilor din alte ţări prin intermediul mijloacelor politice sunt ruşinoase şi nu se potrivesc cu statutul de mare putere al SUA”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ambasadei China la Bucureşti, referitor la faptul că Adrian Zuckerman a spus că este straniu că există discuţii cu „chinezii comunişti” pe teme precum tehnologia 5G.


Potrivit comunicatul de presă afişat pe site-ul ambadei Chinei în România, Oficiu Federal de Securitate IT şi Comisia Europeană nu au descoperit nicio „uşă din dos” la compania Huawei.

„După ani de revizuire, guvernul britanic, Oficiul Federal de Securitate IT (BSI) din Germania şi Comisia Europeană nu au depistat nici o «uşă din dos» evidentă în compania Huawei. Pe când, lacune de securitate au fost depistate în mai multe companii tehnologice americane, fiind dezvăluite multe cazuri de «uşă din dos». Huawei şi-a exprimat disponibilitatea de a semna un acord fără «uşă din dos» şi de a fi supus testelor şi supravegherilor terţe. SUA poate să-şi asume acelaşi angajament?”, a adăugat sursa citată.

Ambasada Chinei reaminteşte că de mulţi ani de zile Huawei a investit în Tomânia şi nu au apărut niciodată pericole de securitate cibernetică.

„Huawei a investit şi a operat în România de mulţi ani şi nu a provocat niciodată pericole pentru securitatea cibernetică. Huawei a participat activ la construcţia reţelei de comunicaţii a României, a creat mii de locuri de muncă şi a adus contribuţii importante la veniturile fiscale, dezvoltarea economiei digitale şi a progresului social din România. Cooperarea pragmatică dintre China şi România a adus cele două părţi într-o comunitate strânsă de interese”, a completat purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Guvernul Chinei nu susţine nicio activitate care ar putea fi dăunătoare iterelor legitime de securitate ale altor state, mai spune purtătorul de cuvânt.

„Guvernul Chinei încurajează întotdeauna întreprinderile chineze să desfăşoare cooperarea economică şi comercială în diferite domenii, inclusiv telecomunicaţii şi energie, pe baza respectării normelor internaţionale şi a legilor ţării respective. Guvernul Chinei nu sprijină nici o întreprindere să se angajeze în nici o activitate care dăunează intereselor legitime de securitate ale altor ţări. Suntem dispuşi să colaborăm cu comunitatea internaţională pentru a aborda ameninţările cibersecurităţii prin dialog şi cooperare pe baza respectului reciproc, egalităţii şi beneficiilor reciproce. Ghidată de principiul consultării, cooperării şi beneficiilor pentru toţi, China va continua să împărtăşească oportunităţile majore aduse de noua rundă de revoluţie tehnologică cu alte ţări, să intensifice schimburile şi cooperările în domeniile ştiinţifice şi tehnologice, inclusiv tehnologia 5G şi să contribuie mai mult la bunăstarea întregii omeniri”, a explicat acesta.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei îi sfătuieşte pe americani să renunţe la „mentalitatea învechită de război rece”, iar SUA să nu mai caute să îşi facă duşmani peste tot.

„Sfătuim SUA să abandoneze mentalitatea învechită de război rece şi jocul de sumă zero şi să se abţină de a căuta şi a face duşmani peste tot. SUA a oprimat şi a sugrumat în mod necontenit anumite companii chineze. Un astfel de comportament dur de intimidare a întâlnit o fermă opoziţie din partea Chinei şi a altor ţări pentru susţinerea justiţiei. Ca ambasador al unei ţări, ar trebui să facă mai multe lucruri pentru întărirea prieteniei şi a înţelegerii reciproce dintre ţări, nu invers”, a mai spus sursa menţionată.

El încheie prin a îşi exprima speranţa că ţările relevante vor judeca faptele şi vor respecta principiile nediscriminării, justiţiei şi corectitudinii.

„Sperăm şi credem că ţările relevante vor face o judecată independentă pe baza intereselor lor pe termen lung şi vor respecta principiul justiţiei, corectitudinii şi nediscriminării. Suntem siguri că ele sunt suficient de înţelepte să evite «capcana de securitate» pregătită de SUA”, a conchis purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Reacţia vine în contextul unei afirmaţii făcute de ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, vineri la Timişoara unde a fost dezvelită placa de bronz trimisă de preşedintele Donald Trump, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluţia română.

Diplomatul american a precizat, într-un discurs vineri la Timişoara, că este „straniu” să mai fie discuţii cu „chinezii comunişti” privind tehnologia 5G.

„Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulţime de influenţe maligne, care vin de la vecinii din nord, influenţe negative care vin de la chinezii comunişti. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, e cam straniu să avem discuţii pe teme precum 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar trebuie să mergem înainte şi să ţinem minte tot timpul demnitatea şi libertatea omului”, a declarat Zuckerman, citat de presa locală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9446 / 9709
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...