ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ambasada Chinei la Bucureşti acuză: Adrian Zuckerman a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei

25 Decembrie 2019   |   Mediafax

Potrivit comunicatul de presă afişat pe site-ul ambadei Chinei în România, Oficiu Federal de Securitate IT şi Comisia Europeană nu au descoperit nicio „uşă din dos” la compania Huawei.

 
 
Ambasada Chinei în România a transmis că Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, a ponegrit fără temei tehnologia chineză 5G. Sursa citată sfătuieşte Statele Unite să renunţe la „mentalitate învechită de război rece” şi să se abţină de la a căuta să îşi facă duşmani peste tot.

„Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei şi ne opunem ferm acestui lucru. De mult timp SUA şi-a dat toată osteneala să exagereze problemele de securitate ale tehnologiei chineze 5G, dar până în prezent, SUA n-a putut furniza nici o dovadă despre acest aşa-numit «risc de securitate». Abuzul puterii de stat şi oprimarea întreprinderilor din alte ţări prin intermediul mijloacelor politice sunt ruşinoase şi nu se potrivesc cu statutul de mare putere al SUA”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ambasadei China la Bucureşti, referitor la faptul că Adrian Zuckerman a spus că este straniu că există discuţii cu „chinezii comunişti” pe teme precum tehnologia 5G.


Potrivit comunicatul de presă afişat pe site-ul ambadei Chinei în România, Oficiu Federal de Securitate IT şi Comisia Europeană nu au descoperit nicio „uşă din dos” la compania Huawei.

„După ani de revizuire, guvernul britanic, Oficiul Federal de Securitate IT (BSI) din Germania şi Comisia Europeană nu au depistat nici o «uşă din dos» evidentă în compania Huawei. Pe când, lacune de securitate au fost depistate în mai multe companii tehnologice americane, fiind dezvăluite multe cazuri de «uşă din dos». Huawei şi-a exprimat disponibilitatea de a semna un acord fără «uşă din dos» şi de a fi supus testelor şi supravegherilor terţe. SUA poate să-şi asume acelaşi angajament?”, a adăugat sursa citată.

Ambasada Chinei reaminteşte că de mulţi ani de zile Huawei a investit în Tomânia şi nu au apărut niciodată pericole de securitate cibernetică.

„Huawei a investit şi a operat în România de mulţi ani şi nu a provocat niciodată pericole pentru securitatea cibernetică. Huawei a participat activ la construcţia reţelei de comunicaţii a României, a creat mii de locuri de muncă şi a adus contribuţii importante la veniturile fiscale, dezvoltarea economiei digitale şi a progresului social din România. Cooperarea pragmatică dintre China şi România a adus cele două părţi într-o comunitate strânsă de interese”, a completat purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Guvernul Chinei nu susţine nicio activitate care ar putea fi dăunătoare iterelor legitime de securitate ale altor state, mai spune purtătorul de cuvânt.

„Guvernul Chinei încurajează întotdeauna întreprinderile chineze să desfăşoare cooperarea economică şi comercială în diferite domenii, inclusiv telecomunicaţii şi energie, pe baza respectării normelor internaţionale şi a legilor ţării respective. Guvernul Chinei nu sprijină nici o întreprindere să se angajeze în nici o activitate care dăunează intereselor legitime de securitate ale altor ţări. Suntem dispuşi să colaborăm cu comunitatea internaţională pentru a aborda ameninţările cibersecurităţii prin dialog şi cooperare pe baza respectului reciproc, egalităţii şi beneficiilor reciproce. Ghidată de principiul consultării, cooperării şi beneficiilor pentru toţi, China va continua să împărtăşească oportunităţile majore aduse de noua rundă de revoluţie tehnologică cu alte ţări, să intensifice schimburile şi cooperările în domeniile ştiinţifice şi tehnologice, inclusiv tehnologia 5G şi să contribuie mai mult la bunăstarea întregii omeniri”, a explicat acesta.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei îi sfătuieşte pe americani să renunţe la „mentalitatea învechită de război rece”, iar SUA să nu mai caute să îşi facă duşmani peste tot.

„Sfătuim SUA să abandoneze mentalitatea învechită de război rece şi jocul de sumă zero şi să se abţină de a căuta şi a face duşmani peste tot. SUA a oprimat şi a sugrumat în mod necontenit anumite companii chineze. Un astfel de comportament dur de intimidare a întâlnit o fermă opoziţie din partea Chinei şi a altor ţări pentru susţinerea justiţiei. Ca ambasador al unei ţări, ar trebui să facă mai multe lucruri pentru întărirea prieteniei şi a înţelegerii reciproce dintre ţări, nu invers”, a mai spus sursa menţionată.

El încheie prin a îşi exprima speranţa că ţările relevante vor judeca faptele şi vor respecta principiile nediscriminării, justiţiei şi corectitudinii.

„Sperăm şi credem că ţările relevante vor face o judecată independentă pe baza intereselor lor pe termen lung şi vor respecta principiul justiţiei, corectitudinii şi nediscriminării. Suntem siguri că ele sunt suficient de înţelepte să evite «capcana de securitate» pregătită de SUA”, a conchis purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei la Bucureşti.

Reacţia vine în contextul unei afirmaţii făcute de ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, vineri la Timişoara unde a fost dezvelită placa de bronz trimisă de preşedintele Donald Trump, cu ocazia comemorării a 30 de ani de la Revoluţia română.

Diplomatul american a precizat, într-un discurs vineri la Timişoara, că este „straniu” să mai fie discuţii cu „chinezii comunişti” privind tehnologia 5G.

„Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulţime de influenţe maligne, care vin de la vecinii din nord, influenţe negative care vin de la chinezii comunişti. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, e cam straniu să avem discuţii pe teme precum 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar trebuie să mergem înainte şi să ţinem minte tot timpul demnitatea şi libertatea omului”, a declarat Zuckerman, citat de presa locală.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8385 / 8648
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...