ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Anastasiu (AHK): OUG 114 a intrat cu bocancii în intimitatea noastră; sper să fie o lecţie pentru orice fel de Guvern

04 Decembrie 2019   |   AGERPRES

În cadrul evenimentului organizat împreună cu Coaliţia Investitorilor Străini din România (CIS), Anastasiu a apreciat că semnalele venite din zona administraţiilor locale din România sunt în prezent mai bune decât semnalele venite de la Guvernul care a condus România în ultimii 3 ani.

 
 
Prin Ordonanţa 114 s-a intrat cu bocancii în intimitatea societăţilor comerciale şi ar trebui să fie o lecţie pentru orice fel de Guvern despre cum nu trebuie tratat mediul de afaceri, susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK), Dragoş Anastasiu.

"Am început deja dialogul cu noul Guvern şi pot să vă spun că suntem plini de speranţă şi de energie şi de dorinţa de a face lucruri împreună şi sper din toată inima că lucruri precum Ordonanţa 114 să fi fost o lecţie pentru orice fel de politician şi pentru orice fel de Guvern care va veni de acum înainte oricând în România. Este un mod în care nu poţi să tratezi mediul de afaceri, pentru că este pur şi simplu cumva ca şi cum ar intra cineva cu bocancii în viaţa ta şi în intimitatea ta, şi o ţară întreagă, 600.000 de firme care îşi fac bugetele timp de 2-3-4 luni, să se trezească la sfârşitul lunii că lucrurile nu mai stau deloc aşa, este un lucru care nu mai are voie să se întâmple", a declarat, marţi seara, Dragoş Anastasiu în cadrul ultimei reuniuni din acest an a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.


În cadrul evenimentului organizat împreună cu Coaliţia Investitorilor Străini din România (CIS), Anastasiu a apreciat că semnalele venite din zona administraţiilor locale din România sunt în prezent mai bune decât semnalele venite de la Guvernul care a condus România în ultimii 3 ani.

"Ţelul nostru comun ca asociaţii este ca mediul de afaceri să aibă o viaţă normală, predictibilă, într-o ţară cu un potenţial senzaţional, şi pe care împreună putem să îl exploatăm aşa cum se cuvine. Semnalele pe care le avem din teritoriu în legătură cu autorităţile locale sunt din ce în ce mai bune. Trebuie să spunem lucrul ăsta, chiar dacă la nivel naţional ultimii ani n-au fost uşori, la nivel teritorial cred că lucrurile se duc într-o direcţie bună şi noi suntem aici ca să facem să se ducă sustenabil în acea direcţie bună", a afirmat Dragoş Anastasiu.

Preşedintele Coaliţiei Investitorilor Străini, Ramona Jurubiţă, a explicat că această organizaţie are ca scop îmbunătăţirea legislaţiei româneşti.

"Consiliul Investitorilor Străini reuneşte peste 120 de investiţii mari în România cu provenienţă a investiţiilor cu adevărat globală. CIS este o organizaţie care se poziţionează pe îmbunătăţirea mediului şi dialogului cu autorităţile, prin îmbunătăţirea cadrului în care companiile activează. Ne poziţionăm mai mult înspre categoria unui think-tank, a unei organizaţii care produce foarte multe luări de poziţie pe îmbunătăţirea aspectelor legate de legislaţie, şi aici colaborăm extraordinar de bine cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, dar, aşa cum spuneam, şi în cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, unde avem foarte multe proiecte comune, şi experienţa din cadrul Coaliţiei ne-a demonstrat faptul că împreună putem să realizăm mult mai multe lucruri. Împreună am reuşit să avem o voce, am învăţat, pentru că trebuie să recunoaştem că au fost şi suişuri şi coborâşuri, ca în orice relaţie de colaborare, suişuri şi coborâşuri din care am învăţat, iar acum, sub această deschidere către dialog, pe care am văzut-o încă de săptămâna trecută, putem să ne punem în valoare capitalul pe care cele două asociaţii ale noastre îl au", a afirmat preşedintele CIS.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană au invitat, marţi seară, în faţa oamenilor de afaceri români şi germani şi ai reprezentanţilor Consiliului Investitorilor Străini, mai mulţi tineri elevi români în vârstă de 17 şi 18 ani, majoritatea pasionaţi de IT, care au oferit viziunea lor asupra măsurilor necesare pentru dezvoltarea României în viitor.

Printre propunerile transmise de aceşti tineri elevi oamenilor de afaceri s-au numărat obligativitatea legală a votului, implicarea CSAT în modernizarea sistemului naţional energetic, schimbarea mentalităţii profesorilor, permiterea utilizării cardului de sănătate al persoanelor vârstnice de către membrii familiilor acestora, creşterea activităţii de responsabilitate socială a corporaţiilor sau unirea poporului român în favoarea unor obiective comune.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8409 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...