ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Anastasiu (AHK): OUG 114 a intrat cu bocancii în intimitatea noastră; sper să fie o lecţie pentru orice fel de Guvern

04 Decembrie 2019   |   AGERPRES

În cadrul evenimentului organizat împreună cu Coaliţia Investitorilor Străini din România (CIS), Anastasiu a apreciat că semnalele venite din zona administraţiilor locale din România sunt în prezent mai bune decât semnalele venite de la Guvernul care a condus România în ultimii 3 ani.

 
 
Prin Ordonanţa 114 s-a intrat cu bocancii în intimitatea societăţilor comerciale şi ar trebui să fie o lecţie pentru orice fel de Guvern despre cum nu trebuie tratat mediul de afaceri, susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK), Dragoş Anastasiu.

"Am început deja dialogul cu noul Guvern şi pot să vă spun că suntem plini de speranţă şi de energie şi de dorinţa de a face lucruri împreună şi sper din toată inima că lucruri precum Ordonanţa 114 să fi fost o lecţie pentru orice fel de politician şi pentru orice fel de Guvern care va veni de acum înainte oricând în România. Este un mod în care nu poţi să tratezi mediul de afaceri, pentru că este pur şi simplu cumva ca şi cum ar intra cineva cu bocancii în viaţa ta şi în intimitatea ta, şi o ţară întreagă, 600.000 de firme care îşi fac bugetele timp de 2-3-4 luni, să se trezească la sfârşitul lunii că lucrurile nu mai stau deloc aşa, este un lucru care nu mai are voie să se întâmple", a declarat, marţi seara, Dragoş Anastasiu în cadrul ultimei reuniuni din acest an a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.


În cadrul evenimentului organizat împreună cu Coaliţia Investitorilor Străini din România (CIS), Anastasiu a apreciat că semnalele venite din zona administraţiilor locale din România sunt în prezent mai bune decât semnalele venite de la Guvernul care a condus România în ultimii 3 ani.

"Ţelul nostru comun ca asociaţii este ca mediul de afaceri să aibă o viaţă normală, predictibilă, într-o ţară cu un potenţial senzaţional, şi pe care împreună putem să îl exploatăm aşa cum se cuvine. Semnalele pe care le avem din teritoriu în legătură cu autorităţile locale sunt din ce în ce mai bune. Trebuie să spunem lucrul ăsta, chiar dacă la nivel naţional ultimii ani n-au fost uşori, la nivel teritorial cred că lucrurile se duc într-o direcţie bună şi noi suntem aici ca să facem să se ducă sustenabil în acea direcţie bună", a afirmat Dragoş Anastasiu.

Preşedintele Coaliţiei Investitorilor Străini, Ramona Jurubiţă, a explicat că această organizaţie are ca scop îmbunătăţirea legislaţiei româneşti.

"Consiliul Investitorilor Străini reuneşte peste 120 de investiţii mari în România cu provenienţă a investiţiilor cu adevărat globală. CIS este o organizaţie care se poziţionează pe îmbunătăţirea mediului şi dialogului cu autorităţile, prin îmbunătăţirea cadrului în care companiile activează. Ne poziţionăm mai mult înspre categoria unui think-tank, a unei organizaţii care produce foarte multe luări de poziţie pe îmbunătăţirea aspectelor legate de legislaţie, şi aici colaborăm extraordinar de bine cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, dar, aşa cum spuneam, şi în cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, unde avem foarte multe proiecte comune, şi experienţa din cadrul Coaliţiei ne-a demonstrat faptul că împreună putem să realizăm mult mai multe lucruri. Împreună am reuşit să avem o voce, am învăţat, pentru că trebuie să recunoaştem că au fost şi suişuri şi coborâşuri, ca în orice relaţie de colaborare, suişuri şi coborâşuri din care am învăţat, iar acum, sub această deschidere către dialog, pe care am văzut-o încă de săptămâna trecută, putem să ne punem în valoare capitalul pe care cele două asociaţii ale noastre îl au", a afirmat preşedintele CIS.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană au invitat, marţi seară, în faţa oamenilor de afaceri români şi germani şi ai reprezentanţilor Consiliului Investitorilor Străini, mai mulţi tineri elevi români în vârstă de 17 şi 18 ani, majoritatea pasionaţi de IT, care au oferit viziunea lor asupra măsurilor necesare pentru dezvoltarea României în viitor.

Printre propunerile transmise de aceşti tineri elevi oamenilor de afaceri s-au numărat obligativitatea legală a votului, implicarea CSAT în modernizarea sistemului naţional energetic, schimbarea mentalităţii profesorilor, permiterea utilizării cardului de sănătate al persoanelor vârstnice de către membrii familiilor acestora, creşterea activităţii de responsabilitate socială a corporaţiilor sau unirea poporului român în favoarea unor obiective comune.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 14 / 12090
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr și Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Aareon, liderul european în furnizarea de sisteme și servicii de consultanță pentru industria imobiliară, preia controlul grupului CalCon. Ce avocați au fost implicați
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
Avocații văd o “specializare” a tranzacțiilor din segmentul High-Tech ̸ Start-ups. Sergiu Gîdei, Parter CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații: Se negociază intens pe aspecte de randament, exit facil al investitorilor și asigurarea mecanismelor de control
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv și avocat stagiar pentru departamentul Consultanță
Ce îi ține ocupați pe avocații de IP de la Stratulat Albulescu. Cele mai dificile proiecte din practica de proprietate intelectuală și domeniile din care vin cele mai multe solicitări
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...