ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAT: Industria turistică aşteaptă de la noul Guvern o comunicare mai bună în privinţa restricţiilor

26 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Totodată, industria turismului speră că ajutorul de stat promis de Guvern pentru HoReCa să fie acordat până la capăt, se precizează în comunicat.

 
 
Industria turistică aşteaptă de la noul Guvern o comunicare mai bună cu mediul de afaceri în privinţa restricţiilor, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) într-un comunicat remis vineri.
 
"Industria turistică aşteaptă din partea noului Guvern, chiar dacă înţelege limitele la care este supus, din cauza pandemiei covid-19, o mai bună comunicare în privinţa zonei de restricţii, cu mediul de afaceri", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, industria turismului speră că ajutorul de stat promis de Guvern pentru HoReCa să fie acordat până la capăt, se precizează în comunicat.
 
"ANAT şi reprezentaţii industriei turismului speră ca ajutorul promis de către Guvern din măsura HORECA să fie dus până la capăt, să nu fie schimbat codul fiscal iar industria turismului, care poate avea un aport considerabil la Produsul Intern Brut, să fie sprijinită. ANAT salută reintroducerea voucherelor de vacanţă, care constituie un mare beneficiu atât pentru angajaţii din sectoarele public şi privat, cât şi pentru industria turistică şi pentru economia naţională", potrivit comunicatului.
 
Pe de altă parte, ANAT notează că aproximativ jumătate din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion, iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată în prima săptămână a lunii decembrie.
 
"La ora actuală, circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată cu prima săptămână a lunii decembrie", se precizează în document.
 
Pe partea de turism intern, românii optează pentru staţiuni montane, în special Poiana Braşov, urmată de Sinaia, Buşteni şi Predeal, arată ANAT.
 
Ca staţiuni balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane şi Sovata. De asemenea, agenţiile de turism înregistrează vânzări şi pentru destinaţiile de turism rural şi agroturism, preponderent pentru zona Bran - Moieciu - Fundata dar şi pentru Bucovina şi Maramureş. În general, pe partea de turism intern nu există o diferenţiere foarte mare între preferinţele de Revelion şi de Crăciun, însă de Crăciun se observă o solicitare mai mare pe partea de turism rural şi agroturism, românii dorind obiceiuri, colinde, tradiţii şi atmosferă, potrivit comunicatului.
 
Dintr-un studiu realizat de ANAT cu privire la preferinţele de călătorie ale turiştilor români pentru perioada sărbătorilor de iarnă reiese că în această perioadă cea mai vândută destinaţie externă este Egiptul, urmată de Turcia, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania, Kenya.
 
Totodată, ANAT informează turiştii că certificatul verde digital este acum operaţional în toate ţările UE şi în 18 ţări (şi teritorii) non-UE.
 
Statele non-UE care acceptă certificatul verde sunt în prezent Albania, Andorra, Armenia, Elveţia, Insulele Feroe, Islanda, Israel, Liechstenstein, Marea Britanie, Maroc, Macedonia de Nord, Monaco, Norvegia, Panama, San Marino, Turcia şi Ucraina, notează ANAT.
 
Preşedintele ANAT, Dumitru Luca, a atras atenţia că unele state solicită şi persoanelor vaccinate test PCR înainte de sosire.
 
"În contextul deteriorării situaţiei epidemiologice din România, unele state solicită şi persoanelor imunizate un test PCR înainte de sosire. Chiar dacă acum în România scade din zi în zi indicele epidemiologic, recomandăm informarea din surse sigure (agenţia de turism, site-ul MAE.ro) cu câteva zile înainte de începerea călătoriei, precum şi încheierea unei poliţe de asigurare care să acopere inclusiv riscul de a nu mai putea călători din motive obiective", a afirmat preşedintele ANAT, citat în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4407 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...