ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andrei(INS):România are nevoie să cunoască populaţia rezidentă nu numai la nivel naţional, dar şi la nivelul tuturor localităţilor

04 Martie 2022   |   Agerpres

El a menţionat că la nivel european foarte multe fonduri europene sunt distribuite în funcţie de date care sunt culese la nivelul recensământului populaţiei şi locuinţelor.

 
 
România are nevoie să cunoască populaţia rezidentă nu numai la nivel naţional, dar şi la nivelul tuturor localităţilor, iar Recensământul populaţiei şi al locuinţelor este cea mai importantă acţiune a Statisticii în 2022, a afirmat, vineri, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.
 
"Pentru anul 2022, pentru Statistică este acţiunea cea mai importantă din următoarele motive: România are nevoie să cunoască populaţia rezidentă nu numai la nivel naţional, dar şi la nivelul tuturor localităţilor şi acesta este unul din motivele foarte importante. Recensământul populaţiei şi locuinţelor runda 2021 este organizat în toate ţările Uniunii Europene. Datele obţinute la nivel fiecărei ţări sunt folosite pentru calcularea indicatorilor la nivel european. Ori este foarte importantă calcularea cu cât mai mare exactitate a populaţiei rezidente a României mai ales că suntem într-o perioadă de declin demografic şi este foarte importantă să avem atinsă ţinta de 19 milioane", a spus Tudorel Andrei, la o întâlnire cu presa.
 
El a menţionat că la nivel european foarte multe fonduri europene sunt distribuite în funcţie de date care sunt culese la nivelul recensământului populaţiei şi locuinţelor.
 
"Şi aici vă dau un singur exemplu. 19 milioane poate să fie o cifră care să stabilească numărul de europarlamentari pentru următoarea sesiune. Anumite fonduri europene sunt distribuite în raport cu populaţia unei anumite localităţi. Localităţile pot primi fonduri în funcţie de populaţia rezidentă pe care noi o calculăm cu ocazia recensământului. Să nu uităm importanţa structurii populaţiei României în raport cu etnia. Există anumite fonduri la nivel european ce se acordă anumitor etnii sau anumitor zone vulnerabile. Ori aceste date sunt esenţiale pentru a defini prin date statistice realitatea României", a transmis Tudorel Andrei.
 
Preşedintele INS a mai spus că instituţia vine cu o nouă modalitate de culegere a datelor de la populaţie, aşa cum a promis în 2013, în sensul că este eliminat complet chestionarul pe format de hârtie.
 
"Mai mult, noi ne-am propus să avem o auto-recenzare în sensul că fiecare cetăţean poate din faţa propriului calculator să-şi introducă datele în baza de date. Noi am ţinut seama şi de faptul că în România nu toţi dispun de un asemenea calculator şi în perioada de online în fiecare localitate avem un punct de auto-recenzare asistată, în sensul că fiecare cetăţean care nu dispune de o asemenea tehnologie poate merge la acel punct şi solicită sprijin din partea persoanelor pe care noi le-am angajat în mod special pentru această acţiune", a afirmat şeful INS.
 
Potrivit acestuia, auto-recenzarea se poate efectua şi de pe telefon dacă acesta permite o accesare a bazei de date.
 
"În întrebările de recensământ avem trei categorii de întrebări. Sunt în primul rând întrebările pe care le găsim la toate ţările din Uniunea Europeană. În al doilea rând sunt întrebări care sunt cerute la nivel naţional şi în al treilea rând sunt anumite întrebări tocmai pentru a promova recensământul populaţiei şi locuinţelor şi aici este ultima întrebare din chestionar pe care noi am înserat-o dintr-un motiv de promovare a recensământului. Personal consider că fiecare dintre noi suntem interesaţi să vedem cum vizualizează populaţia României sau populaţia dintr-o anumită zonă că i-a afectat viaţa în perioada de pandemie. Şi acestea sunt piste pentru efectuarea unor analize interesante", a adăugat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3774 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...