ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ciocoiu (Raiffeisen Bank): Vedem o accelerare istorică la nivel de cumpărare bilete de avion şi vacanţe

27 Mai 2022   |   Agerpres

El a subliniat că s-a înregistrat o accelerare şi la plăţile care vizează achiziţia de electrocasnice, restaurante, haine.

 
 
Raiffeisen Bank România a înregistrat, în primul trimestru, o accelerare istorică la nivel de cumpărare bilete de avion şi vacanţe plătite cu cardurile online din conturile băncii, a declarat vineri Radu Ciocoiu, Executive Director, Regional Corporate and Public Sector, Raiffeisen Bank România.
 
"Dacă e să ne uităm doar la cifrele de la primele trei luni ale acestui an, discutăm de o accelerare a plăţilor şi, în acelaşi timp, de o intensificare a modului în care consumatorul din România adoptă toate aceste soluţii digitale, inclusiv cu impact la nivel de e-commerce. Dacă ne uităm la primele trei luni, Raiffeisen are peste 50.000 de utilizatori digitali activi în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut - şi, practic, a ajuns la aproape 1,1 milioane de clienţi digitali activi la 31 martie, iar dacă ne uităm la tranzacţiile e-commerce, deci la numărul lor, efectuate de persoanele fizice prin intermediul cardurilor de debit, vedem o creştere de circa 34% în primele trei luni ale anului 2022 versus perioada similară a anului trecut, o creştere într-adevăr notabilă - şi care într-un fel sau altul confirmă tot ceea ce s-a discutat şi la nivel de studiu, inclusiv impactul în România. De asemenea, tot ceea ce vedem: plăţile cu cardurile online făcute din conturile Raiffeisen Bank, o accelerare istorică la nivel de cumpărare bilete de avion şi vacanţe. E mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a menţionat Radu Ciocoiu, la evenimentul Barometrul e-Commerce.
 
El a subliniat că s-a înregistrat o accelerare şi la plăţile care vizează achiziţia de electrocasnice, restaurante, haine.
 
"Din punctul acesta de vedere, cifrele de creştere sunt istorice. Nu cred că am văzut foarte mulţi ani cele pe care le vedem la început de 2022 şi nu discutăm doar despre numărul de tranzacţii, ci şi de volumul lor. În volum au crescut cu aproape 35% dacă ne uităm din punctul acesta de vedere, al volumului plăţilor. Ceea ce este de asemenea interesant - pentru ca s-a discutat foarte mult şi în studiu de modul în care consumatorul român adoptă noile trenduri digitale, vedem o accelerare semnificativă şi în zona de plăţi efectuate prin intermediul telefonului sau prin intermediul ceasului inteligent. Dacă e să ne uităm, faţă de anul trecut, acestea au crescut cu aproape 83%, ceea ce şi pentru noi, pentru că avem perspectiva şi altor pieţe din regiune, observăm un apetit crescut al consumatorilor români de a merge către aceste canale digitale şi care, într-un fel sau altul, ne şi ajută în a accelera transformarea noastră către soluţii sustenabile", a adăugat Radu Ciocoiu.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3382 / 8885
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...