ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Curaj (Consiliul Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă): Nu trebuie să ne îngrijoreze că Planul Naţional de Acţiune a apărut după 4 ani

23 Iunie 2022   |   Agerpres

În viziunea specialistului, este nevoie de alfabetizare şi de profesionalizare în zona sustenabilităţii, dar diferenţa va fi făcută de inovare.

 
 
Planul Naţional de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României 2030 a apărut după patru ani, dar asta nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că este un moment de aliniere a planetelor, a afirmat, joi, preşedintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, Adrian Curaj, la conferinţa de lansare a documentului strategic.
 
"Faptul că acest Plan a apărut după patru ani nu trebuie să ne îngrijoreze. Şi vă spun şi de ce. Pentru că este un moment de aliniere a planetelor. Şi cum arată această aliniere a planetelor? Suntem gata cu aproape toate componentele de strategii şi planuri care adresează acest decadă, sunt acolo toate. Sunt acolo toate pregătite şi faptul că le avem pregătite înseamnă mult. Ce nu avem - şi cred că este important - e că nu am reuşit şi n-am avut experienţa coordonării de la nivel centru, Guvern, a acestui univers, a acestui sistem solar, să zicem şi planetar, de strategii. Am avut poze şi nu am avut film... Avem câteva proiecte pe legătura România - OCDE. Avem în derulare proiectul despre care se discută: acel Centru de Excelenţă. La momentul la care noi am apărut în jocul acesta, 34 de experţi din domenii diferite, profiluri diferite, am văzut şi am primit rezultatele unui demers extraordinar, societate civilă, grup de expertiză, hub-uri făcute şi relaţionarea cu ministerele. Planul acesta nu are un buget major asociat, pentru că bugetul lui 'major' este bugetul zecilor de strategii şi al planurilor pe care România le are în diverse domenii", a menţionat Curaj.
 
În viziunea specialistului, este nevoie de alfabetizare şi de profesionalizare în zona sustenabilităţii, dar diferenţa va fi făcută de inovare.
 
"Diferenţa o face dacă reuşim să avem monitorizarea şi evaluarea indicatorilor. Dincolo de faptul că îi măsurăm este cum anume înţelegem politicile, nu ca poze, ci ca film... Măsurăm ceva la final şi ne întoarcem să vedem de ce lucrurile sunt minunate, de ce lucrurile nu merg cum trebuie. Acestea sunt poveşti pe care noi împreună ne-am propus să le facem. Noi spunem că trebuie să fii alfabetizat în a înţelege discuţia despre viitor, ca să pot să fiu parte a ei. La fel, trebuie să alfabetizăm în zona sustenabilităţii, dar pe de altă parte trebuie să profesionalizăm. Îmi place că e provocator (Planul Naţional de Acţiune, n.r.), iar diferenţa o va face inovarea. Şi avem capacitate de inovare", a declarat preşedintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă.
 
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, a lansat, joi, Planul Naţional de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României 2030.
 
Planul Naţional de Acţiune este un obiectiv specific al proiectului "România durabilă - dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030" cod SIPOCA 613, MySMIS 127545, derulat de Secretariatul General al Guvernului cu implicarea partenerilor, Institutul Naţional de Statistică şi Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Antreprenorială Oltenia.
 
Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030) reprezintă documentul-cheie adoptat de România în acord cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi cu documentele strategice ale Uniunii Europene, în toate politicile sectoriale, pentru dezvoltarea durabilă pe plan naţional, în perioada 2022-2030.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2994 / 8663
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...