ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

François Coste (PAID România):Gradul de cuprindere în piaţă al poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor este în prezent de 20%

23 Septembrie 2020   |   AGERPRES

Acesta a adăugat că pentru perioada următoare se urmăreşte dublarea gradului de cuprindere în piaţă al PAID, până la o pondere de 40%.

 
 
Gradul de cuprindere al poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) este în prezent de 20%, dar avem ambiţia de ajunge la 40%, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, François Coste, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - PAID România.

"PAID a acumulat capitaluri proprii de 300 de milioane de lei în lipsa unui eveniment major în ultimii 12 ani. Avem în PAID Programul de Reasigurare cel mai mare din această zonă a Europei, de 1 miliard de euro, cu 50 de reasiguratori, cu rating minim "A-" şi un cost foarte competitiv. Este important că banul clienţilor rămâne pentru interesul lor. În termeni de guvernanţă, PAID a atins maturitate şi are o continuitate bună. Al doilea pilon care trebuie dezvoltat în continuare este capacitatea de a instrumenta dosare de daune în scenariu de dezastru. Cel mai important este ceea ce se dezvoltă acum la nivelul pieţei. La nivelul pieţei, astăzi, gradul de cuprindere al PAD (poliţe active de asigurare obligatorie a locuinţei, n.r.) este de 20%, iar la asigurări facultative de 16%. Este un procent prea scăzut, România fiind ţara cu expunere destul de mare la catastrofe naturale. Sunt multe făcute prin PAID. Ne dezvoltăm aplicaţii prin distribuitori, optimizăm aplicaţia de emitere, investim în educarea publicului prin campanii de marketing şi comunicare la tv şi online", a spus Coste.


Acesta a adăugat că pentru perioada următoare se urmăreşte dublarea gradului de cuprindere în piaţă al PAID, până la o pondere de 40%.

"Avem ambiţia să trecem de la 19-20% grad de cuprindere la 40%, un prag deja foarte interesant pentru piaţa noastră. De asemenea, avem nevoie de un mediu legislativ. Împreună cu ASF să vorbim cu Parlamentul şi Guvernul pentru a schimba legea, iar acea lege ne va ajuta să ne dezvoltăm. Ne va ajuta cu poliţa multianuală, cu distribuţie extinsă şi la brokeri, puncte de verificare la PAID, simplificare administrativă. Sunt multe de făcut, avem nevoie de schimbări legislative", a menţionat oficialul PAID România.

Conform datelor PAID, publicate luna trecută, numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei a crescut, în iulie 2020, cu 1,89%, până la la aproximativ 1,741 milioane, comparativ cu 1,708 milioane de poliţe similare active la 31 iulie 2019.

La sfârşitul lunii iulie, 74,8% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 25,2% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 94,4% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,6% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active erau în Transilvania (22% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine - în Maramureş (3% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din iulie 2010. Obiectivul principal al Pool-ului este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren - a tuturor locuinţelor din România.

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7755 / 8889
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...