ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grindeanu le cere transportatorilor să nu neglijeze nevoile locale în timp ce ajută la exportul cerealelor din Ucraina

29 Iulie 2022   |   Agerpres

Ministrul a declarat că îşi doreşte ca transportatorii să dea prioritate pieţei interne.

 
 
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, le-a cerut transportatorilor, în timp ce vizita Portul Constanţa, să acorde prioritate clienţilor români care fac schimburi de mărfuri, chiar dacă sunt implicaţi în sprijinirea Ucrainei mai ales în privinţa exportului de cereale din această ţară.
 
După ce a verificat lucrările la liniile de cale ferată din Portul Constanţa şi la parcările pentru autocamioane din această zonă, ministrul Sorin Grindeanu a transmis, în cadrul unei conferinţe de presă, că aşteaptă să existe o bună gestiune a fluxului de garnituri de tren şi că va avea discuţii în acest sens cu directorul Oil Terminal.
 
Ministrul a declarat că îşi doreşte ca transportatorii să dea prioritate pieţei interne.
 
"Să fie asigurat necesarul pentru piaţa internă în primul rând. Şi vreau să fiu foarte bine înţeles. Eu sigur că nu ţin seama de tot felul de zvonuri care vin apropo de acest posibil El Dorado care a apărut odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, cu preţuri foarte mari şi la transportatori de toate tipurile, cu anumite priorităţi, fie că vorbim pe zona de CFR, fie că vorbim şi pe celelalte zone, şi naval şi rutier, cu anumite priorităţi de rapiditate, dacă e corect ceea ce spun, în toate aceste operaţiuni. Nu e rolul meu ca ministru al Transporturilor să văd dacă se depăşeşte un anumit cadru legal, dar e rolul meu să spun următorul lucru, şi am transmis acest lucru şi transportatorilor români de toate tipurile: îmi doresc, şi aşa e şi normal, ca în primul rând tot ceea ce înseamnă necesarul şi schimburile de mărfuri să fie asigurate pentru necesarul autohton, al României. Fie că vorbim de motorină, fie că vorbim de fermierii români care vin să exporte în port şi aşa mai departe. Ajutăm cu tot ceea ce putem Ucraina, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm ceea ce avem câştigat ca şi clienţi, fie că vorbim de port, fie că vorbim de Oil Terminal şi aşa mai departe. Eu cred că statul român a arătat în aceste şase luni că este alături, ajută, încercăm să facem tot ceea ce putem, dar asta nu înseamnă că facem aceste lucruri în detrimentul necesităţilor noastre", a spus Grindeanu.
 
Ministrul a accentuat că îşi doreşte să fie "foarte bine înţeles" mesajul său şi că va avea discuţii cu cei de la Oil Terminal şi CFR Infrastructură, astfel încât fluxul să fie optim şi să deservească în primul rând necesarul autohton, iar apoi să se facă ce se poate "pentru a-i ajuta pe prietenii noştri din Ucraina".
 
Cu privire la vizita sa, Sorin Grindeanu a declarat că a văzut cum decurg lucrările la 35 de linii de cale ferată care au intrat deja în reparaţii şi consideră că progresul este bun. El a spus că una dintre companiile care a câştigat această primă etapă a proiectului a realizat jumătate din lucrări şi că într-o lună sau o lună şi jumătate poate termina lucrarea.
 
"Sper ca şi celălalt, care de asemenea e un constructor serios, să vină din urmă, e undeva la 30 - 40%, dar sunt optimist că lucrările se vor termina într-o lună jumătate. Faza a doua a acestui proiect, diferenţa de şaizeci şi ceva de linii, a fost termen limită de depunere de oferte la începutul acestei săptămâni, tot aceste două companii au venit şi au depus oferte. O să vedem câştigătorul", a mai spus ministrul Transporturilor. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2764 / 8676
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...