ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Naftali (Fondul Proprietatea): Este foarte important ca listarea Hidroelectrica să fie realizată şi pe o bursă internaţională

15 Februarie 2022   |   Agerpres

El a subliniat că există discuţii "constructive" cu reprezentanţii acţionarului majoritar de a fi realizată o listare cu acţiunile Fondului Proprietatea.

 
 
Listarea Hidroelectrica ar trebui sa fie realizată şi pe o bursă internaţională, pe lângă listarea la Bursa de Valori Bucureşti, având în vedere modelul companiilor Romgaz şi Electrica, a declarat marţi Daniel Naftali, Manager de Portofoliu Adjunct al Fondului Proprietatea.
 
"Considerăm că este foarte important ca, pe lângă listarea la Bursa de Valori Bucureşti, listarea Hidroelectrica sa fie realizată şi pe o bursă internaţională, având în vedere modelul companiilor Romgaz şi Electrica. Credem că listarea Hidroelectrica va accelera tranziţia pieţei de capital din România către o piaţă emergentă, care are darul de a atrage investitori pe piaţa de capital din România într-o companie românească", a menţionat Daniel Naftali, la videoconferinţa "Forumul investitorilor".
 
El a subliniat că există discuţii "constructive" cu reprezentanţii acţionarului majoritar de a fi realizată o listare cu acţiunile Fondului Proprietatea.
 
"Discuţiile noastre sunt de a realiza o listare cu acţiunile Fondului Proprietatea, ofertă publică cu acţiunile Fondului Proprietatea. Vorbim de o ofertă care ar putea fi chiar de 15% din capitalul social al Hidroelectrica, compania devenind ulterior acestei oferte companie listată, iar în acest context, statul român şi-ar îndeplini obligaţiile faţă de Comisia Europeană, de a avea o companie listată. (...) Sunt consultările pe care le avem cu reprezentanţii acţionarului majoritar, dar nimic nu este bătut în cuie. Avem discuţii constructive. Evident, pentru ca acest proces să aibă loc este nevoie de o adunare a acţionarilor care să aprobe iniţierea tuturor demersurilor în acest sens. Suntem doar la nivel de intenţii şi discuţii", a precizat Daniel Naftali.
 
În opinia sa, pentru a accelera tranziţia pieţei de capital din România de la "statul de piaţă de frontieră la statul de piaţă emergentă este nevoie de noi emitenţi".
 
"Noi am militat pentru abrogarea legii 173, acea lege aprobată de Parlament în timpul pandemiei care interzicea statului sa vândă participaţii, chiar şi minoritare la companiile de stat, blocând listarea companiilor de stat, fie prin majorări de capital, fie printr-o ofertă realizată de către statul român. Această lege 173 în continuare îşi produce efectele. În acelaşi timp, există prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă acea obligaţie asumată de statul român de a lista 15% cel puţin din capitalul Hidroelectrica pe piaţa de capital până la 30 iulie, anul viitor. Hidroelectrica se află într-un sector de mare viitor, în care activitatea ei este centrală în tranziţia către economia verde. Un activ unic până la urmă, prin faptul că Hidroelectrica produce în prezent energie 100% din surse regenerabile", a mai spus managerul Fondului Proprietatea.
 
La rândul său, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor a afirmat că se aşteaptă listarea Hidroelectrica de peste zece ani.
 
"Legat de listarea Hidroelectrica noi, la Bursa de Valori, aşteptăm această companie de mai mult de zece ani şi mă tem de multe ori că este o discuţie fără sfârşit, că mediul politic nu vrea de fapt această listare. Este un sentiment personal. Am discutat cu foarte multe guverne de-a lungul anilor şi niciodată această listare nu s-a finalizat", a subliniat Dan Paul. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3894 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...