ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Orban: Ne vom bate în Parlament să retrimitem spre Comisiile de buget-finanţe raportul la rectificarea bugetară

21 Septembrie 2020   |   Agerpres

El a fost întrebat ce va face PNL săptămâna viitoare când în Parlament urmează să fie dezbătute rectificarea bugetară modificată care prevede creşterea pensiilor cu 40% şi un proiect de lege care dă un stimulent pentru profesori de 500 de euro.

 
 
PNL va solicita în plenul Parlamentului retrimiterea raportului la rectificarea bugetară la Comisiile de buget-finanţe, a declarat, duminică, la Iaşi, premierul Ludovic Orban, care a adăugat că nu sunt posibile cheltuielile cuprinse în acesta, deoarece s-ar risca ajungerea ţării în incapacitate de plată.
 
"PSD este un partid aflat în delir care vrea să distrugă România. Ceea ce s-a întâmplat în Comisiile de buget, în care PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Nu putem sta cu mâinile încrucişate şi nu putem accepta ca PSD să îşi bată joc de ţara asta. Vreau să readuc aminte că nicio altă formaţiune politică în afara PSD nu a girat aceste decizii ticăloase. Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre Comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice care au dat dovada de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică vom reuşi acest lucru", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.
 
El a fost întrebat ce va face PNL săptămâna viitoare când în Parlament urmează să fie dezbătute rectificarea bugetară modificată care prevede creşterea pensiilor cu 40% şi un proiect de lege care dă un stimulent pentru profesori de 500 de euro.
 
Premierul a menţionat că Guvernul este pregătit "pentru orice altă situaţie", astfel încât să împiedice PSD "să facă rău României".
 
"Pot să vă spun că deja ecourile negative ale acelei faimoase şedinţe de la Comisia de buget-finanţe sunt foarte prezente. (...) Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD, practic, a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică ce a făcut? A generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli, adică a pus bazele unui faliment. Noi nu putem accepta ca PSD să îşi bată joc de ţara asta şi să conducă România spre nicăieri. Ne vom bate, şi alegerile parlamentare bat la uşă, şi vom elibera România şi de această majoritate ticăloasă care se comportă ca un duşman al României", a susţinut Orban. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7547 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...