ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul Leier, investiții de peste 25 mil. euro în România

24 August 2020   |   BizLawyer

Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

 
 
Companiile din România ale Grupului Leier, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din centrul și estul Europei, derulează în prezent investiții de peste 25 mil. Euro, cumulat.

Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în județele Cluj și Arad, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și dezvoltarea, respectiv tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții la nivel național, Grupul Leier, este prezent pe piața locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa. Ulterior, mizând pe o strategie de dezvoltare, respectiv creare a unui brand de succes pe piața românească a materialelor de construcții, Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.


LEIER ROM, prima fabrică din portofoliul Grupului Leier în România


Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de Euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

„Încă de la început, produsele noastre au beneficiat de un înalt standard calitativ, iar încrederea acordată de partenerii noștri ne-a motivat să continuăm pe aceeași linie și să identificăm constant soluții, noi produse și servicii, pentru a le putea satisface nevoile. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am dat startul a două noi investiții pe plan local, unde vom fabrica noi produse din beton”, a declarat Cristian Suciu, Director General Leier Rom.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 și și-a început activitatea în iunie 2006. Cristian Suciu deține din 2007 funcția de Director de Vânzări și din 2008 funcția de Director General. Potrivit acestuia, cele două investiții noi ale companiei sunt în localitățile Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj.

LEIER BRIKSTON, un prim pas strategic în ascensiunea pe piața românească de zidărie ceramică

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston. În 2018, Brikston a înregistrat o evoluție pozitivă a cifrei de afaceri, cu peste 6% față de anul precedent, atingând peste 22 milioane de Euro, acest rezultat fiind încă o ydată depășit în 2019 împreună cu noua echipă de conducere.

 „Leier Brikston este singurul producător de blocuri ceramice și cărămizi ce are o rețea de distribuție cu acoperire națională în România și Republica Moldova. În prezent, echipa noastră de vânzări este angrenată în promovarea și vânzarea tuturor produselor Grupului Leier, oferind astfel soluții complete de construcție. Pentru a ne adapta la nevoile și cerințele pieței, derulăm în Iași o investiție într-o secție de produse din beton”, a declarat Adrian Mînzat, Director General Leier Brikston.

Adrian Mînzat deține actuala funcție începând cu anul 2018, după ce, anterior, a fost Director de Vânzări și Logistică în cadrul companiei Brikston Construction Solutions S.A. din anul 2007.

LEIER SICERAM, consolidarea cotei pe piața materialelor de zidărie ceramică și învelitori

Grupul Leier și-a consolidat poziția strategică în piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de țiglă și blocuri ceramice din zona centrală a României – Siceram. În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 mil. Euro, în creștere cu 18% față de anul precedent.

„Alăturarea la Grupul Leier ne provoacă să ne antrenăm în fiecare zi pentru creșterea standardelor, dat fiind faptul că     Leier este recunoscut ca un producător de top pe piața materialelor de construcții din Europa. Pe lângă vânzarea produselor Siceram, acordăm atenție întregului portofoliu de produse Leier. Suntem mândri să propunem o gamă extinsă de produse clienților noștri, în dorința de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere și respect reciproc. În marea familie Leier, un accent deosebit se acordă resursei umane, pregătirea profesională a acesteia fiind pentru fiecare companie un element cheie în obținerea succesului.” a declarat Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram.

Mihaela Haidiner ocupă actuala funcție începând cu anul acesta, după ce anterior a fost mai mult de 10 ani Director Comercial și membru al Consiliului de Administrație la o mare companie producătoare de materiale de construcții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 11
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...