ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asociaţiile din industria farmaceutică susţin plafonarea taxei clawback

17 Februarie 2020   |   AGERPRES

Cele trei asociaţii afirmă că medicamentele vor continua să fie retrase din piaţă, alternativele terapeutice având costuri mult mai mari şi creând un "dezechilibru major" al bugetului de medicamente, al mediului de operare şi al balanţei de import-export.

 
 
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) susţin plafonarea taxei clawback la 20% pentru produsele generice, respectiv 25% pentru inovative.

"APMGR solicită tuturor partidelor politice parlamentare să sprijine Guvernul în stoparea creşterii taxei clawback şi în implementarea măsurii de clawback diferenţiat şi plafonat la 20% pentru medicamentele generice şi 25% pentru medicamentele inovative, măsură menţionată în proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 85/2019 pentru completarea OUG nr. 77/2011, aflat în procedură de aprobare parlamentară'', a declarat preşedintele APMGR, Adrian Grecu, citat într-un comunicat de presă.


Potrivit preşedintelui ARPIM, Alina Culcea, România este "singura ţară" care "penalizează" industria farmaceutică prin o "suprataxă lipsită de predictibilitate", care a ajuns la 27,65%.

"Ne bucură faptul că toate părţile implicate sunt aliniate asupra soluţiei, de altfel singura variantă viabilă de luat în calcul, şi solicităm un consens şi la nivel politic pentru o implementare cât mai rapidă", a declarat Culcea, conform sursei citate.

"Trebuie să ne îndreptăm atât către măsuri pe termen scurt, precum implementarea cât mai rapidă a mecanismului de clawback plafonat la 25% pentru medicamente inovative, respectiv 20% pentru medicamente generice şi cele ieşite de sub patent, dar şi către aspecte cu impact pozitiv pe termen mediu şi lung prin adresarea problemei generale a finanţării sănătăţii în România şi accesul regulat la cele mai noi medicamente inovatoare aprobate în Europa", a afirmat, la rândul său, Attila Fejer, preşedinte LAWG.

Cele trei asociaţii afirmă că medicamentele vor continua să fie retrase din piaţă, alternativele terapeutice având costuri mult mai mari şi creând un "dezechilibru major" al bugetului de medicamente, al mediului de operare şi al balanţei de import-export.

"În absenţa acestei măsuri de plafonare, taxa clawback va urca la 31% - 32% din valoarea compensată a medicamentelor în primul trimestru din 2020", se mai arată în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3722 / 5167
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...