ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eugen Teodorovici: Modificarea OUG nr. 114 va trebuie să fie discutată, în primul rând, în Coaliţia de guvernare

14 Februarie 2019   |   Mediafax

Ministrul Finanţelor a susţinut că bugetul rezistă fără veniturile provenite din taxele incluse în OUG nr. 114/2018, deoarece multe dintre acestea, mai ales taxa pe activele băncilor, nici nu sunt incluse.

 
 
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a susţinut, miercuri seara, că o modificare a OUG nr. 114/2018 va fi decisă doar după o discuţie în Coaliţia de guvernare, după care în Guvern.

„Este un subiect (modificarea OUG nr. 114/2018 - n.red.) care va trebuie să fie discutat, în primul rând, în Coaliţie, este o Coaliţie cu cele două partide la guvernare, vizavi de acest aspect, şi, desigur, în Guvern şi apoi vedem care este decizia finală, pentru că OUG 114 se adresează mai multor domenii. O discuţie este foarte binevenită, dar felul în care se va modifica trebuie să fie o discuţie la nivel de Coaliţie, după care la nivel de Guvern, şi o decizie în acest fel se va vedea într-una din şedinţele de Guvern, dacă va fi cazul. (...) Nimeni nu spune că un act normativ, chiar şi odată aprobat şi aici avem exemple de foarte mulţi ani, s-au dovedit într-un final a fi modificate. S-a întâmplat acest lucru în cadrul unui dialog cu cei implicaţi direct, indirect. Nimeni nu porneşte de la o idee preconcepută în a fi schimbat sau a nu fi schimbat ceva. Suntem deschişi la orice fel de discuţie, că vorbim de partea de energie, că vorbim de partea de bănci, cum ştiţi foarte bine că au fost discuţii. Nu pornim de la ideea de a modifica din start ceva sau a nu modifica. Va trebui în primul rând să fie discutat la nivel de Coaliţie politică şi după aceea desigur şi în Guvern, sau în paralel, nu contează ordinea, ca să putem să spunem clar da, se modifică şi cum se modifică în cazul în care se modifică”, a precizat Eugen Teodorovici, miercuri seara, într-o emisiune la Digi 24.


Ministrul Finanţelor a susţinut că bugetul rezistă fără veniturile provenite din taxele incluse în OUG nr. 114/2018, deoarece multe dintre acestea, mai ales taxa pe activele băncilor, nici nu sunt incluse.

„Noi am pus această taxă pentru a descuraja băncile vizavi de o practică, spunem noi, incorectă faţă de români, cei care îşi iau împrumuturi în moneda naţională. Dar nu, nu este o problemă în cazul în care se va decide în acest fel vizavi de ceea ce noi am construit în buget. Absolut deloc. Chiar, din contră, şi pe partea de energie sunt dividendele care ar trebui să fie mai mici în cazul unei astfel de prevederi care să rămână mai departe. Absolut deloc nu afectează bugetul.(...) Dacă a vă referiţi la cei mai mici, referitor la jocurile de noroc, unde este estimată o sumă, dar mică în comparaţie cu suma bugetului, undeva la 100 milioane euro dacă nu mă înşel, acolo e altă discuţie, dar în zona energie, comunicaţii sau partea bancară, aici nu vor fi influenţe negative vizavi de buget”, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanţelor a susţinut că nu s-au grăbit cu această taxă, iar singurul motiv pentru care au adoptat-o atât de repede sunt presiunile exercitate pentru a nu fi adoptat. În plus, acest a mai susţinut că a existat o discuţie prealabilă du firmele.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie a reieşit că aceasta este excesivă, fiind posibil să se renunţe la ea. Tăriceanu a subliniat că prin prevederile OUG nr. 114/2018 a fost vizată protecţia consumatorilor vulnerabili în faţa creşterilor de preţuri în domeniul gazelor naturale, dar în urma discuţiilor pe care le-a avut cu operatorii economici a reieşit că există şi efecte adverse ale acestei ordonanţe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4948 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...