ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Economiei: Nu există o certitudine privind deschiderea la 1 iunie a sezonului turistic pentru români în Grecia şi Bulgaria

20 Mai 2020   |   AGERPRES

Ministrul Economiei a făcut mai multe precizări despre discuţiile la nivel guvernamental dintre România, Grecia, Bulgaria şi Serbia privind posibilitatea deschiderii de la 1 iunie a turismului între aceste ţări.

 
 
În momentul de faţă nu există o certitudine privind deschiderea sezonului estival pentru cetăţenii români către Grecia, Bulgaria şi Serbia începând din 1 iunie, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a făcut mai multe precizări despre discuţiile la nivel guvernamental dintre România, Grecia, Bulgaria şi Serbia privind posibilitatea deschiderii de la 1 iunie a turismului între aceste ţări.

"Vă pot spune că nu există nicio certitudine în momentul de faţă cu deschiderea sezonului turistic la 1 iunie. Există o propunere, nu s-a semnat încă niciun parteneriat între cele trei ţări, urmează să mai avem săptămâna viitoare o întâlnire între cei patru premieri. Desigur, ne dorim ca cetăţenii români care pleacă într-o vacanţă în Bulgaria, în Grecia, să fie în siguranţă acolo, să nu aibă probleme de o eventuală carantină şi să fie la fel de în siguranţă, să nu se întoarcă în carantină sau într-o auto-izolare când se întorc pe teritoriul României", a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24.


Ministrul Economiei a subliniat că aprobarea de către Parlament a stării de alertă trebuie realizată înainte de încheierea unei înţelegeri între România şi cele trei ţări privind turismul.

"Spre deosebire de celelalte trei ţări (Grecia, Bulgaria, Serbia, n.r.), România trebuie să mai parcurgă o etapă, etapa de aprobare a stării de alertă de către Parlament, care probabil că se va întâmpla astăzi (miercuri, n.r.). Trebuie să vedem dacă vor exista modificări la starea de alertă pe care Parlamentul am înţeles că le-ar aduce, şi apoi, în urma evaluării acestui lucru, putem vorbi de încheierea unei eventuale înţelegeri între cele trei ţări. Nu ne putem angaja din punct de vedere statal la un parteneriat în condiţiile în care avem o oarecare incertitudine cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii români şi cetăţenii străini care intră pe teritoriul României pe perioada stării de alertă", a explicat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a apreciat că 15 iunie este data cea mai probabilă în acest moment pentru redeschiderea turismului în România.

"Eu sunt convins că vom avea acest partenariat cu celelalte state şi vom avea grijă ca turiştii români să se ducă în siguranţă în ţările respective. Cred că putem vorbi de sezonul estival atunci când vom finaliza această evaluare de două săptămâni. Noi am relaxat măsurile, avem o evaluare care se va finaliza la 1 iunie, prima evaluare o avem la sfârşitul acestei săptămâni, după care vom vedea exact ce s-a întâmplat în acel week-end în care toată lumea a ieşit din casă. Eu sper să nu se fi întâmplat nimic spectaculos din punctul de vedere al creşterii îmbolnăvirilor, şi dacă toate lucrurile merg normal vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie şi apoi o nouă evaluare şi cred că 15 iunie, în cazul în care toate lucrurile sunt în regulă din toate punctele de vedere, poate fi o dată să vorbim şi de hoteluri şi de mare şi de munte şi de turism în România", a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a confirmat că purtarea măştii nu va fi necesară la terase.

"Nu vor fi măsuri care să nu poată fi puse rapid în funcţiune, că doar nu ne apucăm să punem pereţi la mese, să facă construcţii. Vorbim de măsuri normale, de distanţare socială, în sensul să nu fie foarte aproape la masă. E clar că pe terasă nu pot purta măşti, că n-ai cum să te duci la terasă cu masca atunci când vrei să bei un suc sau o cafea sau să mănânci, asta este evident", a adăugat Virgil Popescu.

PremierulLudovic Orban a participat, marţi, la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria - Grecia - România - Serbia, alături de premierii bulgar şi grec şi, respectiv, de preşedintele Serbiei, cei patru lideri consultându-se în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare a restricţiilor de circulaţie între cele patru state.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3252 / 5142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...