ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Popescu: Vom emite un ordin prin care să explicăm măsura referitoare la blocarea creşterii preţurilor

30 Martie 2020   |   AGERPRES

Ministrul Economiei a subliniat că se va lucra la un ordin care va fi publicat în Monitorul Oficial.

 
 
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat luni că în următoarele zile va fi emis un ordin prin care se va explica măsura referitoare la "blocarea" preţurilor la energie, gaze, apă şi carburanţi, măsură considerată necesară, în condiţiile în care erau deja prevăzute nişte creşteri de preţuri nejustificate la anumiţi operatori din domeniul gazelor naturale.

"Nu este vorba despre o plafonare a preţului, este vorba despre o blocare a creşterii preţului vizavi de creşterea preţului de referinţă din data de 29 martie, adică de ieri, şi este vorba despre faptul că preţurile pot să scadă, nu pot să crească. În următoarele zile vom emite un ordin, deoarece conform decretului şi a Anexei 1, Ministerul Economiei şi Energiei, pe domeniul economic, este abilitat să emită ordine, vom explicita această măsură, dar era necesară, după cum am văzut şi în presă, erau deja prevăzute de către ANRE nişte creşteri de preţuri după părerea mea nejustificate, la anumiţi operatori din domeniul gazelor naturale, şi nu vrem să avem surprize ca în această perioadă în care preţul gazelor naturale, preţul energiei electrice, preţul combustibilului scad să avem şi aceste surprize", a precizat Virgil Popescu.


Ministrul Economiei a subliniat că se va lucra la un ordin care va fi publicat în Monitorul Oficial.

"Vom lucra la un ordin pe care îl vom publica în Monitorul Oficial, prin care să explicităm, pentru că nu este normal nici să se denunţe contracte cu producătorii de energie electrică şi de gaze naturale de către furnizori, să se ducă în piaţă în zilele următoare să cumpere mai ieftin, pentru că este conjunctură, şi să ne trezim ulterior că această scădere nu se reflectă în preţurile la clientul final. Deci vrem să ne asigurăm că toată lumea în această perioadă, în domeniul acesta strategic al energiei electrice şi al gazelor naturale, acţionează corect şi este solidar cu toţi românii. Orice modificare de preţ în jos a producătorului, a pieţei, trebuie să se regăsească şi în buzunarul românilor. Nu vrem ca pe această perioadă de criză, de stare de urgenţă, să existe speculaţii în această zonă", a mai spus Virgil Popescu.

Acesta a subliniat că nicio companie nu va avea de suferit. "Dacă anumite companii credeau că pot fi favorizate printr-o decizie administrativă, şi să crească cu 30% preţul la populaţie... Să vă dau un exemplu: nu văd niciun motiv ca populaţia din Otopeni să plătească de la 1 aprilie cu 30% mai mult gazul natural decât până în data de 1 aprilie, în condiţiile în care preţul gazului natural la producător scade, nu creşte. Ne-am asigurat prin această ordonanţă că nu se va întâmpla acest lucru", a mai spus ministrul Economiei.

Potrivit Ordonanţei Militare 4, "în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate şi carburanţi nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii prezentei ordonanţe militare, acestea putând fi doar diminuate în funcţie de cerere şi ofertă".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3500 / 5141
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...