ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiect de lege pentru asprirea pedepselor pentru fapte de corupţie

26 Martie 2020   |   AGERPRES

situaţia de criză reprezintă o circumstanţă agravantă pentru actele de corupţie.

 
 
Deputatul USR Bihor Silviu Dehelean a anunţat, joi, că a depus în cursul zilei un proiect de lege care aspreşte pedepsele pentru faptele de corupţie comise pe perioada stării de urgenţă, stare care este în vigoare ca urmare a epidemiei de COVID-19.

Potrivit comunicatului remis spre publicare, proiectul prevede majorarea pedepsei cu o pătrime pentru următoarele fapte: luare de mită, darea de mită, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă, delapidarea, abuzul în serviciu, neglijenţă în serviciu, uzurparea funcţiei, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, deturnarea de fonduri şi pentru infracţiunile săvârşite cu intenţie prevăzute de legea 78/2000.


Silviu Dehelean consideră că în situaţii excepţionale se impun măsuri excepţionale, nu doar pentru cetăţeni, ci şi pentru funcţionarii statului care profită de flexibilitatea regulilor şi fură din banii puţini ai statului, destinaţi măsurilor de oprire a răspândirii virusului şi tratării celor infectaţi.

Deputatul USR Bihor Silviu Dehelean subliniază că situaţia de criză reprezintă o circumstanţă agravantă pentru actele de corupţie.

"Climatul de incertitudine şi dezordinea specifice acestor perioade fac ca vigilenţa cetăţenilor să scadă şi să crească riscul ca unii actori cu funcţii de putere în stat să folosească, în interes propriu, acest context excepţional. Garanţiile împotriva abuzurilor trebuie întărite, pentru a nu se ajunge în situaţia ca unele persoane care săvârşesc fapte penale de corupţie sau de serviciu să beneficieze de pedepse calibrate pentru timpuri normale. deşi faptele lor au fost facilitate tocmai din cauza evenimentelor cu potenţial dramatic care au impus declararea stării de asediu sau a stării de urgenţă", a declarat Silviu Dehelean.

Deputatul USR cere adoptarea de urgenţă a acestui proiect de lege în comisiile de specialitate şi în plenul celor două camere ale Parlamentului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3631 / 5250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...