ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reclamele la produse alimentare destinate copiilor sub 6 luni ar putea fi interzise. Proiect al Ministerului Sănătății

20 Septembrie 2019   |   MEDIAFAX

Potrivit textului proiectului de lege, orice reclamă, inclusiv cea de pe internet, va fi interzisă pentru acest tip de produse și se vor face doar campanii de informare cu avizul Ministerului, întrucât „foarte multe campanii dintr-acestea, mincinoase, au dus la consumul de produse, inclusiv de produse alimentare care au creat probleme”, spune Sorina Pintea.

 
 
Orice reclamă care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni, precum lapte praf, biberoane, tetine, atât la radio, tv, internet, cât și în spitale, ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății, scopul fiind promovarea alăptării.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, în contextul proiectului de lege aflat în Transparență Decizională pe site-ul ministerului, care vizează interzicerea reclamelor care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni, precum lapte praf, biberoane, tetine, în toate mediile de comunicare, radio, tv, internet, dar și în spitale, că e o măsură „corectă”.

„Vreau să precizez din start că acest proiect e negociat cu producătorii care-și desfășoară activitatea pe teritoriul României și mi se pare foarte corect pentru că noi promovăm alăptarea și mi se pare absurd să promovăm și consumul de lapte praf”, a spus ministrul.


Potrivit acesteia, ar putea fi interzisă publicitatea în spitale, acolo unde erau promovate astfel de produse direct la mame.

„Practic noi interzicem orice formă de publicitate în spitale, pentru că acești producători mergeau în spitale și și promovau produsele direct la mame. Noi spunem că specialistul e cel care poate să decidă care e formulă corectă de lapte praf pentru un bebeluș, formulă corectă pentru alimentație, că ne referim inclusiv la acea alimentație artificială care provoacă foarte multe alergii, spunem că doar medicul neonatolog, iar mai târziu pediatrul, pot să decidă ceea ce poate să consume copilul”, a completat aceasta.

Potrivit textului proiectului de lege, orice reclamă, inclusiv cea de pe internet, va fi interzisă pentru acest tip de produse și se vor face doar campanii de informare cu avizul Ministerului, întrucât „foarte multe campanii dintr-acestea, mincinoase, au dus la consumul de produse, inclusiv de produse alimentare care au creat probleme”, spune Sorina Pintea.

Ministrul a precizat faptul că interzicerea reclamelor care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni este o măsură „corectă”, aplicată la nivelul întregii Europe.

„Mi se pare absolut corect, este un proiect de lege negociat inclusiv cu experți ai Comisiei Europene, sunt lucruri care se aplică în toată Europa și aș pune o întrebare retorică: noi promovăm reducerea consumului de zahăr, dar pe de altă parte, aceste produse conțin foarte mult zahăr. Nu mi se pare corect să nu atragem atenția, până la urmă noi facem ceea ce trebuie să facă un minister responsabil: atragem atenția și facem campanii de informare”, a informat Pintea.

Ministrul a precizat faptul că maternitățile din România nu au probleme la capitolul specialiști și personal care să se ocupe de educarea mamelor în sensul alăptării, numărul lor fiind suficient.

„Am vizitat multe maternități în ultima perioadă și există personal, conform normativelor Ministerului Sănătății, normativul minimum uneori, dar de cele mai multe ori în maternități am întâlnit și normativul mediu și spre cel maxim, deci totul este să fii preocupat”, a spus ministrul.

Întrebată fiind dacă personalul e preocupat în acest sens, ea a precizat că situația nu este una liniară.

„Sunt și nu sunt. Acolo unde sunt preocupări, lucrurile merg foarte bine, am întâlnit secții de neonatologie care au și secții de psihologi pentru compartimentele de prematuri. Avem o legislație, totul e să o aplicăm, nu să ne plângem”, a conchis Pintea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 99 / 14650
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior|middle level associates (Corporate M&A and Real Estate, Bucharest)
Firma de avocați Suciu Popa a câștigat pentru Enel ultimul arbitraj cu statul român | Pretenții de 130 mil. €, respinse de ICC Paris. Luminița Popa a coordonat apărarea grupului italian
Investitorii se uită mai degrabă spre potențialul de creștere și la sinergiile pe care le pot atinge printr-o achiziție, decât pe cifrelele ”țintelor”. Despre tranzacții, industrii cu potențial și provocările din era inteligenței artificiale, într-o discuție cu Monica Stătescu, Counsel Filip & Company
Clasamentul MergerMarket după primele 9 luni | Piața europeană de fuziuni și achiziții este într-o continuă scădere. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global, în Europa și în CEE
CMS se implică în susținerea dezvoltării start-up-urilor de tehnologie | Ce proiecte pot intra în programul equIP, premiat de Financial Times, care sunt criteriile de selecție și ce avantaje au, într-un interviu cu Horea Popescu, partener CMS România și coordonatorul programului în Europa Centrală și de Est
KPMG Legal România - dezvoltare strategică în aria serviciilor de consultanță în Tehnologie, IP și Protecția datelor prin preluarea casei de avocatură Fernbach & Partners
World Tax 2020 - Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Trei firme de avocați s-au remarcat și în domeniul prețurilor de transfer
LegiTeam: Mareș & Mareş recrutează avocat definitiv drept penal
Avocații Mitel & Asociații specializați în Dreptul Muncii lucrează în cinci proiecte care implică restructurarea activității clienților, unul dintre aceștia fiind prezent în peste 10 jurisdicții | Madălina Paisa, Partener: În general, strategia și coordonarea generală a proiectelor de restructurare sunt realizate de avocații noștri
Clifford Chance, CMS și Schoenherr, pe lista scurtă a analiștilor Mergermarket pentru titlul de M&A Legal Adviser of the Year – 2019 în regiunea CEE. CMS, Clifford Chance, Allan & Overy și DLA Piper, pe lisa celor mai activi consultanți pe segmentul Mid-Market european
Mușat & Asociații obține o soluție favorabilă la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
CMS a asistat CEE Equity Partners în preluarea unui grup românesc. RTPR Allen & Overy, alături de vânzători
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...