ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reclamele la produse alimentare destinate copiilor sub 6 luni ar putea fi interzise. Proiect al Ministerului Sănătății

20 Septembrie 2019   |   MEDIAFAX

Potrivit textului proiectului de lege, orice reclamă, inclusiv cea de pe internet, va fi interzisă pentru acest tip de produse și se vor face doar campanii de informare cu avizul Ministerului, întrucât „foarte multe campanii dintr-acestea, mincinoase, au dus la consumul de produse, inclusiv de produse alimentare care au creat probleme”, spune Sorina Pintea.

 
 
Orice reclamă care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni, precum lapte praf, biberoane, tetine, atât la radio, tv, internet, cât și în spitale, ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății, scopul fiind promovarea alăptării.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, în contextul proiectului de lege aflat în Transparență Decizională pe site-ul ministerului, care vizează interzicerea reclamelor care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni, precum lapte praf, biberoane, tetine, în toate mediile de comunicare, radio, tv, internet, dar și în spitale, că e o măsură „corectă”.

„Vreau să precizez din start că acest proiect e negociat cu producătorii care-și desfășoară activitatea pe teritoriul României și mi se pare foarte corect pentru că noi promovăm alăptarea și mi se pare absurd să promovăm și consumul de lapte praf”, a spus ministrul.


Potrivit acesteia, ar putea fi interzisă publicitatea în spitale, acolo unde erau promovate astfel de produse direct la mame.

„Practic noi interzicem orice formă de publicitate în spitale, pentru că acești producători mergeau în spitale și și promovau produsele direct la mame. Noi spunem că specialistul e cel care poate să decidă care e formulă corectă de lapte praf pentru un bebeluș, formulă corectă pentru alimentație, că ne referim inclusiv la acea alimentație artificială care provoacă foarte multe alergii, spunem că doar medicul neonatolog, iar mai târziu pediatrul, pot să decidă ceea ce poate să consume copilul”, a completat aceasta.

Potrivit textului proiectului de lege, orice reclamă, inclusiv cea de pe internet, va fi interzisă pentru acest tip de produse și se vor face doar campanii de informare cu avizul Ministerului, întrucât „foarte multe campanii dintr-acestea, mincinoase, au dus la consumul de produse, inclusiv de produse alimentare care au creat probleme”, spune Sorina Pintea.

Ministrul a precizat faptul că interzicerea reclamelor care promovează produse alimentare destinate copiilor mai mici de 6 luni este o măsură „corectă”, aplicată la nivelul întregii Europe.

„Mi se pare absolut corect, este un proiect de lege negociat inclusiv cu experți ai Comisiei Europene, sunt lucruri care se aplică în toată Europa și aș pune o întrebare retorică: noi promovăm reducerea consumului de zahăr, dar pe de altă parte, aceste produse conțin foarte mult zahăr. Nu mi se pare corect să nu atragem atenția, până la urmă noi facem ceea ce trebuie să facă un minister responsabil: atragem atenția și facem campanii de informare”, a informat Pintea.

Ministrul a precizat faptul că maternitățile din România nu au probleme la capitolul specialiști și personal care să se ocupe de educarea mamelor în sensul alăptării, numărul lor fiind suficient.

„Am vizitat multe maternități în ultima perioadă și există personal, conform normativelor Ministerului Sănătății, normativul minimum uneori, dar de cele mai multe ori în maternități am întâlnit și normativul mediu și spre cel maxim, deci totul este să fii preocupat”, a spus ministrul.

Întrebată fiind dacă personalul e preocupat în acest sens, ea a precizat că situația nu este una liniară.

„Sunt și nu sunt. Acolo unde sunt preocupări, lucrurile merg foarte bine, am întâlnit secții de neonatologie care au și secții de psihologi pentru compartimentele de prematuri. Avem o legislație, totul e să o aplicăm, nu să ne plângem”, a conchis Pintea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 316 / 14867
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Din vorbă-n vorbă cu Lavinia Aftodor, Senior Legal Counsel la BCR, singurul In-House Counsel desemnat Rising Star în România de către Euromoney. “Munca de in-house lawyer nu este rutinantă, sarea și piperul sunt prezente zi de zi. E o plăcere să îmi regăsesc vechi colegi de breaslă, din case de avocatură de prestigiu, cu care să fac echipă în cadrul unui proiect complex”
Firmele de avocați mai au doar câteva zile pentru a trimite oferte într-un contract de 690.000 € | MFP vrea să atragă anual de pe piețele externe 5-6 mld. €, până în 2022. Statul caută avocați pentru a “upgrada” programul MTN
Cum lucrează avocații de IP de la bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ. Activitatea intensă în 2019, cu numeroase elemente de inovație, prin soluții aplicate pentru protecția drepturilor clienților. Anul acesta va fi extinsă interconectarea domeniului IP cu domeniile TMT
act | Botezatu Estrade Partners face o primă rundă de promovări și recrutare sub noul brand. Mihaela Poșircă devine partener, alți avocați fac un pas înainte în carieră
CJUE: Confiscarea sumelor nedeclarate la frontiera României este contrară dreptului UE. Țuca Zbârcea & Asociații a sesizat Curtea europeană
Filip & Company a asistat BT Leasing în cadrul unei emisiuni de obligaţiuni de 40 de milioane euro
Popovici Nițu Stoica & Asociații are un nou Avocat Asociat. Irina Ivanciu, promovată pe poziția de partener de la 1 ianuarie
Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime”
LegiTeam: ZRPV recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
PNSA și D&B David şi Baias, în tranzacția prin care Altex preia RTC Proffice Experience de la Oresa Ventures. Ce avocați au fost implicați în proiect
Schoenherr si Asociații, avocații OMV Petrom în preluarea rețelei Art Petrol. Partenerii Oana Constantinescu și Georgiana Bădescu, în prim plan
Cosmin Vasile, singurul avocat din România listat concomitent în ultimele clasamente Who’s Who Legal Arbitration și Who’s Who Legal Litigation
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...