ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Tăriceanu: Posibil să renunţăm la taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie

13 Februarie 2019   |   Mediafax

Liderul ALDE a transmis că reprezentanţii companiilor din energie vor fi invitaţi şi la dezbaterile OUG din comisiile de specialitate din Parlament.

 
 
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea scoaterii taxei de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, iar această prevedere va fi cel mai probabil eliminată.

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu OUG 114 şi ceea ce vă spun dumneavoastră, i-am spus şi dumneaei, nu mă feresc să discutăm, avem un dialog foarte bun şi foarte sincer şi i-am împărtăşit îngrijorările mele, pentru că o parte din îngrijorările dumneavoastră le-am preluat prin cei cu care am discutat până acum. I-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate, care sunt de aşteptat ca aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la întrevederea cu reprezentanţi ai Centrului Român al Energiei de la Parlament.


Acesta a spus că principalul subiect de discuţie va fi OUG 114 dată de Guvern în domeniul fiscal.

„Ne interesează foarte mult să fiscutăm şi despre efectele Ordonanţei 114. Putem să dicutăm şi ceea ce e bine, şi ceea ce consideraţi că este mai puţin bine, pentru că dacă scopul principal al acestei ordonanţe a vizat protecţia consumatorior vulnerabili, protejarea celor care sunt cu venituri reduse în faţa efectelor creşterilor de preţuri în domeniul gazelor naturale, din discuţiile pe care le-am avut deja cu câţiva dintre operatorii economici am contestat că există şi efecte adverse ale ordonanţei, pe care dorim să le remediem”, a completat Tăriceanu.

Liderul ALDE a transmis că reprezentanţii companiilor din energie vor fi invitaţi şi la dezbaterile OUG din comisiile de specialitate din Parlament.

„Noi, ca Parlament, suntem sesizaţi în acest moment de către Guvern cu OUG , OUG este la nivelul comisiilor şi va trebui să înceapă dezbatrerea pe această OUG. Vreau să facem o discuţie preliminară, voi sugera colegilor mei, care sunt preşedinţii comisiilor avizatoare, să invite reprezentaţii sectorului energetic la dezbateri. OUG a fost gândidă să prevină majorări dramatice de preţuri la gazele pentru consumatorii casnici aşa cum am fost preveniţi de unii dintre companiile distribuitoare de gaze care doreau o majorare a preţuri de la 1 ianuarie de 17% Una din deciziile incluse în OUG 114 a fost de a limita preţul pentru consumatorii casnici la 68 de lei la nivelul producătorului”, a conchis şeful Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are miercuri întrevedere cu reprezentanţi ai Centrului Român al Energiei, organizaţie care reuneşte peste 20 dintre cele mai importante companii din industria energetică românească.

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) a atras atenţia opiniei publice cu privire la consecinţele negative pe care prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 (OUG 114/2018).

Reprezentanţii ROPEPCA susţin că aceste consecinţe negative vor fi asupra întregii economii şi a sectorului de producţie a gazelor naturale din România.

Prin OUG 114/2018, se instituie obligaţia asupra producătorilor de a vinde gazele naturale produse, cu precădere către furnizori, la preţul reglementat de 68 lei/MWh până în anul 2022, precum şi perceperea unei taxe de 2% din cifra de afaceri de către ANRE, taxă care va fi aplicată retroactiv pentru anul trecut.

„Măsurile adoptate trebuie privite în ansamblul unui cadru legislativ nefavorabil dezvoltării sectorului petrolier românesc”, au afirmat reprezentanţii ROPEPCA, într-un comunicat de presă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4952 / 5145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...