ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ADR a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală

30 Iunie 2022   |   Agerpres

ADR a convocat miercuri prima şedinţă de lucru a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD). Alături de partenerii din mediul privat, asociativ şi academic, preşedintele ADR, Dragoş-Cristian Vlad, a anunţat relansarea lucrărilor forului consultativ pentru digitalizarea administraţiei publice din România.

 
 
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a relansat activitatea Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală, informează miercuri un comunicat al instituţiei.
 
ADR a convocat miercuri prima şedinţă de lucru a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală (CNTD). Alături de partenerii din mediul privat, asociativ şi academic, preşedintele ADR, Dragoş-Cristian Vlad, a anunţat relansarea lucrărilor forului consultativ pentru digitalizarea administraţiei publice din România.
 
"Misiunea CNTD ca agora digitală este să dezbată şi să determine paşii pe care administraţia publică şi industria IT din România trebuie să îi facă pentru a recupera decalajele dintre ţara noastră şi celelalte state europene", se spune în comunicatul ADR.
 
În opinia preşedintelui ADR, pentru perioada următoare, dezbaterile pe componentele cele mai importante ale transformării digitale sunt esenţiale.
 
"Un aport deosebit pentru calitatea soluţiilor pe care ADR le va implementa va fi furnizat de dialogul punctual cu partenerii din mediul privat, din mediul asociativ şi din universităţi, deoarece toată experienţa şi tot know-how-ul membrilor CNTD va fundamenta viitoarele propuneri legislative şi viitoarele politici publice pe care ADR le va promova. Autoritatea pentru Digitalizarea României nu trebuie să acţioneze pentru digitalizarea back-end-ului administraţiei publice, ci trebuie să livreze soluţiile digitale până la cetăţean, pentru o interacţiune cât mai facilă cu statul", a declarat Dragoş Vlad, în alocuţiunea de deschidere a şedinţei.
 
La această primă întâlnire de lucru au fost invitaţi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, şi preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaş.
 
Cei doi oficiali au transmis mesaje de sprijin pentru viitoarea activitate a grupurilor de lucru tematice din cadrul CNTD, mai ales pe temele de actualitate legate de interoperabilitate şi cloud-ul guvernamental.
 
"Voi sprijini activitatea CNTD în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor de succes pentru implementarea platformei naţionale de interoperabilitate", a precizat Sabin Sărmaş.
 
La rândul său, ministrul Sebastian Burduja s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte "contribuţia CNTD pentru proiectul cloud-ului guvernamental şi a viitorului pachet de legi de implementare a acestui proiect".
 
"Ne dorim să colaborăm cu mediul privat şi societatea civilă pe viitorul pachet de acte normative. Procesul de consultări publice prin care a trecut ordonanţa pentru cloud a demonstrat faptul că varianta finală a fost mult îmbunătăţită", a conchis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
 
La întâlnire au participat reprezentanţii celor mai mari asociaţii din mediul IT&C din România, ai celor mai importante companii multinaţionale din domeniul IT&C şi ai celor mai relevante universităţi de profil din ţară.
 
Pentru perioada următoare, CNTD va avea în atenţie actualizarea documentelor cadru care îi reglementează activitatea, dar şi reactualizarea listei membrilor şi redefinirea grupurilor de lucru.
 
Rolul CNTD este de a contribui la creşterea gradului de transparenţă a deciziilor administraţiei publice, asigurând informarea, consultarea şi participarea activă a membrilor Consiliului în procesul de elaborare a documentelor strategice şi a proiectelor de acte normative cu efecte asupra procesului de transformare digitală a economiei şi societăţii româneşti.
 
În marja Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală, se constituie grupuri de lucru tematice, prin decizie a preşedintelui ADR, pe teme precum: cloud-ul guvernamental, identitatea electronică, transformarea digitală, AI şi Big Data, competenţe digitale, interoperabilitate.
 
Din 2020 până în prezent, peste 300 de organizaţii din mediul privat şi din societatea civilă au devenit membri ai CNTD. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 971 / 4460
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...