ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Consiliul Europei: Recursul la sancţiuni şi măsuri non-privative de libertate pentru autorii de infracţiuni, tot mai răspândit

18 Iunie 2020   |   AGERPRES

La 31 ianuarie 2019, Europa număra aproximativ două milioane de persoane vizate de alternative la detenţie, cum ar fi supravegherea electronică, munca în folosul comunităţii, arestul la domiciliu şi tratamente, precum şi semi-libertate sau libertate condiţionată.

 
 
Ţările europene aplică într-o măsură tot mai mare sancţiuni şi măsuri care îi menţin pe autorii de infracţiuni în comunitate fără privare de libertate, constată ediţia pe 2019 a studiului anual SPACE II, realizat de Universitatea din Lausanne pentru Consiliul Europei (CoE), conform unui comunicat al organizaţiei cu sediul la Strasbourg, care mai citează un alt raport potrivit căreia 20 de administraţii penitenciare din Europa au eliberat peste 118.000 de deţinuţi pentru a limita răspândirea COVID1-9 în prima lună de izolare.

La 31 ianuarie 2019, Europa număra aproximativ două milioane de persoane vizate de alternative la detenţie, cum ar fi supravegherea electronică, munca în folosul comunităţii, arestul la domiciliu şi tratamente, precum şi semi-libertate sau libertate condiţionată.


Din 2018 şi până în 2019, numărul persoanelor plasate sub monitorizarea serviciilor de probaţiune a crescut cu 7,9%, trecând de la aproape 1,54 de milioane la aproape 1,70 de milioane pentru cele 28 de servicii de probaţiune care au comunicat aceste date privind cei doi ani, în timp ce rata globală a populaţiei în probaţiune a trecut de la 137,8 la 139,6 persoane la 100.000 de locuitori.

Studiul SPACE II a fost publicat împreună cu un raport special SPACE I intitulat "Deţinuţii în Europa în perioada pandemiei".

Acest studiu cuprinde o evaluare a impactului pe termen scurt al pandemiei de COVID-19 asupra populaţiei carcerale din Europa până la 15 aprilie 2020, o perioadă care corespunde aproape cu prima lună de izolare.

Douăzeci de administraţii carcerale din 43 au transmis că au eliberat deţinuţi pentru a limita propagarea COVID-19 şi au recurs în acest sens la diverse măsuri, cum ar fi amnistia, eliberarea anticipată sau provizorie sau alte opţiuni la privarea de libertate. În medie, acest administraţii au eliberat 5% din populaţia carcerală, adică peste 118.000 de deţinuţi.

Făcând abstracţie de ţările cu mai puţin de 500.000 de locuitori, statele care au eliberat cel mai mare procent de deţinuţi sunt Turcia (35%; 102.944 deţinuţi), Cipru (16%; 121), Slovenia (16%, 230), Portugalia (15%; 1.874), Norvegia (13%; 401), Irlanda (12%; 476), Italia (9,4%; 5.739) şi Spania (7,4%; 4.356).

Franţa a eliberat 14% din populaţia sa carcerală (10.188 de deţinuţi), dar acest număr înglobează toate eliberările (cum ar fi cele de deţinuţi care şi-au ispăşit în totalitate pedeapsa) şi nu doar cele legate de măsurile de prevenire a COVID-19.

Adăugând şi aceste persoane, se ajunge la peste 128.000 de deţinuţi eliberaţi în Europa de la începutul pandemiei.

Patru administraţii penitenciare care au anunţat o suprapopulare la 1 ianuarie 2020 şi-au redus semnificativ densitatea carcerală la 15 aprilie - cele din Cipru, Italia, Franţa şi Slovenia, în timp ce Suedia, singura ţară care nu a luat măsuri de izolare a populaţiei, s-a alăturat grupului statelor cu închisori suprapopulate.

Zece dintre administraţiile care anunţat o densitate carcerală de peste 100 de deţinuţi la 100 de locuri la 1 ianuarie au rămas suprapopulate la 15 aprilie: Turcia, România, Grecia, Ungaria, Cipru, Italia, Franţa, Serbia, Cehia şi Austria. Raportul notează că Turcia şi-a redus totuşi semnificativ populaţia carcerală în luna mai.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2518 / 4463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...