ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA: Fostul primar din Pantelimon Petruş Câmpulungeanu, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu

03 Noiembrie 2020   |   Agerpres

În acelaşi dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).

 
 
Petruş Câmpulungeanu, la data faptelor primar al comunei ilfovene Pantelimon, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, transmis marţi AGERPRES, procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petruş Câmpulungeanu pentru două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată (154 acte materiale).
 
În acelaşi dosar, a fost deferit Justiţiei Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei, pentru participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (61 acte materiale).
 
Potrivit rechizitoriului, Câmpulungeanu şi Olteanu, cu încălcarea prevederilor Legii fondului funciar 18/1991 şi a Ordinului prefectului judeţului Ilfov de constatare a dreptului de proprietate, ar fi emis, în perioada 2004 - 2007, documente oficiale care ar fi permis unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale să dobândească drept de proprietate asupra unor suprafeţe de teren totalizând 75.549,89 mp, situate pe raza comunei Pantelimon.
 
"Concret, cele două persoane, cu ajutorul funcţionarilor din Primăria comunei Pantelimon (care au acţionat fără vinovăţia prevăzută de lege), ar fi semnat înscrisuri oficiale în care erau consemnate aspecte neadevărate cu privire la situaţia terenurilor şi ar fi înaintat instituţiei Prefectului propuneri privind constatarea, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate", se precizează în comunicatul DNA.
 
Ulterior, susţin anchetatorii, pe baza acelor documente, prefectul judeţului Ilfov ar fi emis, fără vinovăţie, un număr de 154 ordine prin care se constata dreptul de proprietate privată asupra unor suprafeţe de teren de pe raza comunei Pantelimon.
 
"Prin aceste demersuri, comuna Pantelimon a suferit o pagubă reprezentată de scoaterea, în mod nelegal, din patrimoniul său, a unor suprafeţe de teren în valoare totală de 2.803.013 lei", explică DNA.
 
În cauză, Primăria comunei Pantelimon nu s-a constituit parte civilă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.
 
Anterior, procurorii au încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru câte două infracţiuni de participaţie improprie în forma instigării la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Un acord a fost încheiat cu Angela Barna, la data faptei secretar al comunei Pantelimon, pentru 31 de acte materiale - 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Cel de-al doilea acord o vizează pe Felicia Ergoveanu (fostă Filip), persoana care certifica copiile falsificate ale registrului agricol şi registrului cadastral în cadrul Primăriei Pantelimon, pentru 99 acte materiale - 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2326 / 4463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...