ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Lucian Netejoru, un nou mandat la Inspecţia Judiciară | Dialog cu orgolii în plenul CSM

15 Mai 2019   |   Mediafax

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent.

 
 
Plenul CSM a validat, în urma dezbaterii din plenul de miercuri, rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru obţinând, astfel, un nou mandat la conducerea instituţiei, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu.

Surse din cadrul CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că a fost validat rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspecţiei Judiciare, după dezbaterile din plenul de miercuri. În urma acestui vot, Lucian Netejoru obţine, astfel, un nou mandat.

Judecătorul Lucian Netejoru a obţinut încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare, în urma concursului organizat pe 28 martie de Consiliul Superior al Magistraturii, el fiind unicul concurent. În urma votului de miercuri, a fost validat acest concurs.


Lucian Netejoru a obţinut postul de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare cu punctajul maxim de 100 de puncte. Netejoru a obţinut, astfel, un mandat de încă trei ani la conducerea secţiei, după ce a susţinut interviul în faţa şefei CSM, Lia Savonea, care a condus comisia din care au mai făcut parte Evelina Oprina, Victor Alistar, Andreea Chiş şi Florin Deac.

Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecţia Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituţia ca interimar.

În cadrul plenului au existat mai multe discuţii contradictorii pe marginea concursului, unii dintre membri subliniind că procedura nu a fost organizată în cadrul regulamentului.

Tensiuni în şedinţa CSM

Discuţiile din plenul CSM au fost tensionate pe marginea validării rezultatelor concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al IJ. Procurorul Cristian Ban a caracterizat concursul ca fiind un joc al copilăriei, în vreme ce judecătoarea Gabriela Baltag i-a menţionat că a fost depăşit acest moment.

„Această procedură mă trimite cu gândul la un joc al copilăriei: Ala bala portocala. Aş mânca o portocală. De ce una şi nu şapte? De ce şapte şi nu 30? Cam aşa s-a întâmplat şi în această comisie. Au fost 3 membri ai Comisiei, care au stabilit un punctaj minim în afara legii, a regulamentului. (...) Acum vin şi eu să întreb: de ce 25 şi nu 10? De ce 10 şi nu 75? Răspunsul nu il găsim nici în lege, nici regulament. De aia eu zic că această ala bala portocala este neregulamtnerară din punctul meu de vedere. E destul grav că 3 membri, în baza acestor criterii stabilite în mod arbitrariu, a şi anulat fişele celoralţi”, a spus procurorul Cristian Ban, în plenul CSM.

În replică, judecătorul Gabriela Baltag a ţinut să sublinieze că „acest plen a depăşit momentele din copilărie”.

„Cristian Ban: Am reuşit să vă smulg un zâmbet.

Gabriela Baltag: Chiar deloc. Nu am ce face, pentru că sunt faţă în faţă cu dumneavoastră.

Cristian Ban: Dacă vreţi, mă intorc cu spatele.

Gabriela Baltag: Vorbeaţi că nu avem temei legal. (Ban o întrerupe pe Baltag, n.r.) Domnule procuror, dacă-mi daţi voie. De regulă, un judecător nu e intrerupt de un procuror.

Ban: Noi suntem de categoria a doua. (râde, n.r.)

Baltag: Cu iertări pentru cei care nu fac acest lucru. (...) Aici fişa de notare cuprinde chiar la fnal menţiunea: dacă nu sunt puse cel puţin 1 sau 4 maxim, se anulează. Domnul procuror, lăsând la o parte starea dumneavostră de bine. Aşa imi pare, că sunteţi bine dispus”, a fost dialogul dintre cei doi, din plenul CSM.

Discuţiile au avut loc pe marginea validării rezultatelor concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspecţiei Judiciare, Bogdan Mateescu anunţând deja că va vota pentru „invalidare”. Potrivit acestuia, (părere împărtăşită şi de Ban) concursul ar fi fost derulat în afara regulamentului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3712 / 4463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...