ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Fondurilor Europene: A fost eliminat riscul de dezangajare privind Programul Operaţional Capital Uman

27 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Comitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfăşurat marţi, la Sinaia, iar ministrul Ioan Marcel Boloş a fost prezent la eveniment.

 
 
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (POCU) a declarat către Autoritatea de Control şi Plată suma de 378 milioane euro, până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca, la începutul lunii decembrie aplicaţia de plată să fie transmisă, spre decontare, Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Potrivit MFE, ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional.

Comitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfăşurat marţi, la Sinaia, iar ministrul Ioan Marcel Boloş a fost prezent la eveniment.

"Preşedintele CM POCU le-a reamintit celor prezenţi faptul că, până la finalul lunii octombrie, Autoritatea de Management pentru POCU a declarat către Autoritatea de Control şi Plată suma de 378 milioane euro, urmând ca, la începutul lunii viitoare aplicaţia de plată să fie transmisă, spre decontare, Comisiei Europene. Ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional", precizează sursa citată.


Valoarea plăţilor efectuate către beneficiarii Programului Operaţional Capital Uman se ridică la 1,32 miliarde de euro în condiţiile în care valoarea contractelor de finanţare semnate este de 3,95 miliarde de euro.

Directorul general AM POCU, Vladimir Rovinţescu, care este şi preşedinte al Comitetului de Monitorizare, POCU a declarat la Comisia Europeană toate cheltuielile curente în acest an.

"Referitor la stadiul implementării Programului pe care îl coordonează, Vladimir Rovinţescu a expus situaţia la zi, astfel: 118 apeluri de proiecte lansate; 4,86 miliarde euro valoarea apelurilor lansate; 1.287 contracte de finanţare semnate; 3,95 miliarde euro valoarea contractelor de finanţare semnate; 1,32 miliarde euro valoarea plăţilor efectuate către beneficiarii POCU", se precizează în comunicatul citat.

În context, ministrul Fondurilor Europene a subliniat faptul că viitorul depinde de modul în care vom şti să investim banii europeni pentru dezvoltarea resursei umane.

"Trebuie să ne îndreptăm atenţia asupra resursei umane, pentru că viitorul nostru depinde de modul în care vom şti să investim banii europeni pentru dezvoltarea acestei resurse. În cadrul discuţiilor de astăzi (marţi, n.r.), îmi doresc să depăşim elementele formale şi să găsim împreună cele mai adecvate căi de acţiune pentru a sprijini beneficiarii în implementarea proiectelor finanţate. Sprijinind beneficiarii, Programul Capital Uman îşi va dovedi cu adevărat eficienţa şi va răspunde obiectivelor pentru care a fost creat", a declarat Ioan Marcel Boloş.

Comisia Europeană a fost reprezentată la CM POCU de Sandrine de Buggenom, şefa Unităţii Geografice pentru România şi Bulgaria, DG Employment.

În agenda reuniunii CM POCU figurează, totodată, vizitarea unor proiecte-exemple de bune practici finanţate prin programul Operaţional Capital Uman în judeţul Prahova.

Programul Operaţional Capital Uman (POCU) stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de România în domeniul resurselor umane. POCU continuă investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007 - 2013. Cu o alocare de 4,3 miliarde euro, POCU 2014-2020 finanţează proiecte ce vizează intervenţii integrate în domeniul ocupării forţei de muncă, incluziunii sociale şi educaţiei, contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale Uniunii Europene.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 66 / 19699
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Schoenherr și Stratulat Albulescu, în tranzacția prin care Aareon, liderul european în furnizarea de sisteme și servicii de consultanță pentru industria imobiliară, preia controlul grupului CalCon. Ce avocați au fost implicați
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
RTPR Allen & Overy, alături de AUTONOM în debutul pe piața reglementată a Bursei de Valori București
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la MPR Partners | Maravela, Popescu & Roman. Alexandra Rîmbu, Partener: Suntem atenți și la alte ramuri de drept adiacente, care ar putea impacta situația analizată. Când este necesar, lucrăm în echipe mixte pentru a asigura acoperirea tuturor aspectelor relevante
Procedurile de recunoaștere și cererile de clemență sunt tot mai des folosite de companiile investigate de Consiliul Concurenței | Tendințele pieței, analizate de avocații Țuca Zbârcea & Asociații. Echipă și proiecte
Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...