
Ministerul Fondurilor Europene: A fost eliminat riscul de dezangajare privind Programul Operaţional Capital Uman
27 Noiembrie 2019
AGERPRESComitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfăşurat marţi, la Sinaia, iar ministrul Ioan Marcel Boloş a fost prezent la eveniment.
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (POCU) a declarat către Autoritatea de Control şi Plată suma de 378 milioane euro, până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca, la începutul lunii decembrie aplicaţia de plată să fie transmisă, spre decontare, Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.
Potrivit MFE, ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional.
Comitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfăşurat marţi, la Sinaia, iar ministrul Ioan Marcel Boloş a fost prezent la eveniment.
"Preşedintele CM POCU le-a reamintit celor prezenţi faptul că, până la finalul lunii octombrie, Autoritatea de Management pentru POCU a declarat către Autoritatea de Control şi Plată suma de 378 milioane euro, urmând ca, la începutul lunii viitoare aplicaţia de plată să fie transmisă, spre decontare, Comisiei Europene. Ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional", precizează sursa citată.
Potrivit MFE, ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional.
Comitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfăşurat marţi, la Sinaia, iar ministrul Ioan Marcel Boloş a fost prezent la eveniment.
"Preşedintele CM POCU le-a reamintit celor prezenţi faptul că, până la finalul lunii octombrie, Autoritatea de Management pentru POCU a declarat către Autoritatea de Control şi Plată suma de 378 milioane euro, urmând ca, la începutul lunii viitoare aplicaţia de plată să fie transmisă, spre decontare, Comisiei Europene. Ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operaţional", precizează sursa citată.
Valoarea plăţilor efectuate către beneficiarii Programului Operaţional Capital Uman se ridică la 1,32 miliarde de euro în condiţiile în care valoarea contractelor de finanţare semnate este de 3,95 miliarde de euro.
Directorul general AM POCU, Vladimir Rovinţescu, care este şi preşedinte al Comitetului de Monitorizare, POCU a declarat la Comisia Europeană toate cheltuielile curente în acest an.
"Referitor la stadiul implementării Programului pe care îl coordonează, Vladimir Rovinţescu a expus situaţia la zi, astfel: 118 apeluri de proiecte lansate; 4,86 miliarde euro valoarea apelurilor lansate; 1.287 contracte de finanţare semnate; 3,95 miliarde euro valoarea contractelor de finanţare semnate; 1,32 miliarde euro valoarea plăţilor efectuate către beneficiarii POCU", se precizează în comunicatul citat.
În context, ministrul Fondurilor Europene a subliniat faptul că viitorul depinde de modul în care vom şti să investim banii europeni pentru dezvoltarea resursei umane.
"Trebuie să ne îndreptăm atenţia asupra resursei umane, pentru că viitorul nostru depinde de modul în care vom şti să investim banii europeni pentru dezvoltarea acestei resurse. În cadrul discuţiilor de astăzi (marţi, n.r.), îmi doresc să depăşim elementele formale şi să găsim împreună cele mai adecvate căi de acţiune pentru a sprijini beneficiarii în implementarea proiectelor finanţate. Sprijinind beneficiarii, Programul Capital Uman îşi va dovedi cu adevărat eficienţa şi va răspunde obiectivelor pentru care a fost creat", a declarat Ioan Marcel Boloş.
Comisia Europeană a fost reprezentată la CM POCU de Sandrine de Buggenom, şefa Unităţii Geografice pentru România şi Bulgaria, DG Employment.
În agenda reuniunii CM POCU figurează, totodată, vizitarea unor proiecte-exemple de bune practici finanţate prin programul Operaţional Capital Uman în judeţul Prahova.
Programul Operaţional Capital Uman (POCU) stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de România în domeniul resurselor umane. POCU continuă investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007 - 2013. Cu o alocare de 4,3 miliarde euro, POCU 2014-2020 finanţează proiecte ce vizează intervenţii integrate în domeniul ocupării forţei de muncă, incluziunii sociale şi educaţiei, contribuind la reducerea disparităţilor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale Uniunii Europene.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 3252 / 4733 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...