ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Scandalul privind şefia Poliţiei Române | Vicepreşedintele Comisiei de Apărare cere audierea ministrului Carmen Dan şi a şefului DGA

22 Aprilie 2019   |   Mediafax

Acuzaţiile formulate de şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, nu pot fi trecute cu vederea.

 
 
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, solicită audierea de urgenţă a şefului DGA, Cătălin Ioniţă, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, miercuri, în Comisia de Apărare pentru a lămuri acuzaţiile lansate în spaţiul public.

„Având în vedere acuzaţiile deosebit de grave formulate în spaţiul public de şeful D.G.A., chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, consider că se impune audierea de urgenţă a celor doi, miercuri, în cadrul Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. În acest sens, am formulat o solicitare pe care am înaintat-o preşedintelui Comisiei, domnul Dorel Căprar:

Stimate domnule preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, Dorel Căprar


Acuzaţiile formulate de şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Cătălin Ioniţă, la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, nu pot fi trecute cu vederea. Este îngrijorător faptul că şeful unei structuri din cadrul Ministerului de Interne acuză organizarea de filaje la adresa sa. «Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, de asemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră» - a spus chestorul Cătălin Ioniţă.

Reamintesc faptul că în septembrie 2018, în contextul discuţiei despre represiunea Jandarmeriei din 10 august, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan că a interceptat corespondenţa Speranţei Cliseru, pe atunci prefect al Capitalei şi pe care a prezentat-o la o şedinţă CEx al PSD. «Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi şi a spus că sunt nişte print screen-uri, xerox-uri, convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. (…) Dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private», spunea atunci Gabriela Firea, care a adăugat, la câteva zile, că are informaţii certe că este spionată. Chiar dacă am solicitat şi atunci audierea la Comisie a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, dar şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, această solicitare a fost ignorată.

În acest context, domnule preşedinte, vă solicit să-i invitaţi la audieri, miercuri, în Comisie, atât pe ministrul de Interne, Carmen Dan, precum şi pe chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a lămuri toate aceste chestiuni”, se arată în adresă.

Cătălin Ioniţă, a transmis o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA îl vizează de fapt pe el. Ioniţă descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie. Totodată, directorul DGA a mai spus că a aflat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei sale, existând martori şi probe video în acest sens, şi a înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic.

Cătălin Ioniţă a mai acuzat că a fost silit să scrie un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-i-se să plece liniştit, iar ulterior, a aflat din presă că şi-a dat demisia.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a caracterizat drept duplicitar comportamentul directorului DGA, Cătălin Ioniţă, tocmai acum, când a anunţat restructurarea Direcţiei Generale Anticorupţie.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3824 / 4463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...