
Cum lucrează firmele de avocați în vremea coronavirusului | CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații nu va suspenda activitatea de reprezentare a clienților in instanțe. Avocații interacționează online cu autoritățile și clienții si sunt pregătiți pentru ‘scenariul pesimist’
20 Martie 2020
A.D.Avocații spun că au un plan de măsuri pentru continuarea activității într-un scenariu pesimist, în care numărul cazurilor de infectare cu COVID 19 va crește.
![]() |
Radu Boantă, Partner CEE Attorneys / Boantă, Gîdei si Asociatii |
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a anulat toate deplasările în străinătate în perioada martie – aprilie 2020 și a luat mai multe măsuri de protecția a avocaților și clienților în contextul înmulțirii cazurilor de infectare cu Covid-19 și măsurilor guvernamentale de protecţie a populaţiei faţă de noul virus gripal. Reprezentanții firmei spun că au analizat și scenariul pesimist și sunt pe deplin echipați și pregătiți să adopte și alte măsuri, dacă va fi cazul, ulterior datei de 22 martie. În acest moment, scenariul cel mai pesimist ia în calcul ridicarea măsurilor după vacanța de Paște.
Potrivit reprezentanților firmei, chestionați de BizLawyer, CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a instituit din data de 12 martie sistemul de ”work from home” care va fi aplicabil până pe 22 martie 2020, iar ulterior vor decide asupra prelungirii acestui sistem de muncă în funcție de deciziile autorităților publice competente. În aceste momente, interacțiunea cu toți clienții si toți colegii avocați din alte țări, nu doar din ”zonele roșii”, se face exclusiv prin mijloace de comunicare la distanță. Casa de avocați nu a avut până acum cazuri în care membrii echipei să fie nevoți să apeleze la măsuri precum izolare sau carantină.
Potrivit reprezentanților firmei, chestionați de BizLawyer, CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a instituit din data de 12 martie sistemul de ”work from home” care va fi aplicabil până pe 22 martie 2020, iar ulterior vor decide asupra prelungirii acestui sistem de muncă în funcție de deciziile autorităților publice competente. În aceste momente, interacțiunea cu toți clienții si toți colegii avocați din alte țări, nu doar din ”zonele roșii”, se face exclusiv prin mijloace de comunicare la distanță. Casa de avocați nu a avut până acum cazuri în care membrii echipei să fie nevoți să apeleze la măsuri precum izolare sau carantină.
”Am încercat să luăm toate măsurile rezonabile pentru a reduce la maxim interacțiunea avocaților noștri cu alte persoane – de ex. toată comunicarea cu autoritățile publice se face exclusiv online, orice discuție cu clienții se face doar prin mijloace de comunicare la distanță, toate călătoriile in scop de business pentru perioada martie – aprilie 2020 au fost anulate, etc.
Firma a implementat de mai mult timp politica interacțiunii online cu autoritățile publice, astfel încât la acest moment relația cu aceste autorități se desfășoară in parametri normali, comparabili cu o perioadă firească din activitatea obișnuită. ”Un caz aparte îl reprezintă dosarele de instanță, unde observăm un trend general de amânare a cauzelor pentru luna mai 2020”, au explicat reprezentanții societății de avocați.
”Societatea noastră nu va suspenda activitatea de reprezentarea a clienților in instanțe. Solicitarea de amânare a termenului de judecată va fi analizată de la caz la caz, dar ca principiu vom asigura o reprezentare adecvată a clienților în instanțe”, au explicat aceștia.
Avocații spun că au un plan de măsuri pentru continuarea activității într-un scenariu pesimist, în care numărul cazurilor de infectare cu COVID 19 va crește.
”Ne dorim să fim parte din soluție și să ajutăm comunitatea să treacă cât mai rapid și mai eficient peste acest moment dificil pentru tot globul. Am analizat și scenariul pesimist și suntem pe deplin echipați și pregătiți să continuăm cu măsurile descrise mai sus (sau să luăm alte măsuri, dacă va fi cazul) și ulterior datei de 22 martie (la acest moment scenariul cel mai pesimist ia în calcul ridicarea măsurilor după vacanța de Paște)”, au afirmat reprezentanții casei de avocați.
CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, tranzacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. Din 2016, Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în Germania, și în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1581 / 1981 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
EximAsig, parte a Grupului Exim Banca Românească, preia Asito Kapital. KPMG Legal a asistat cumpărătorul
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...