ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Din vorbă-n vorbă cu Amelia Teis, partener după ultima rundă de promovări de la D&B David și Baias. ”Nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”

02 Decembrie 2019   |   Ștefania Enache

Activitatea noului Partener D&B David și Baias implică, în primul rând, coordonarea practicii de litigii comerciale, administrative și de achiziții.

Amelia Teis, Partener al firmei D&B David si Baias

 
 
Succesul profesional se împletește perfect cu vocația și perseverența, dar se sprijină foarte mult și pe oportunitățile care apar în cariera fiecăruia. Cei care știu să profite la maximum de aceste oportunități ating succesul dorit. Amelia Teis este, începând cu luna octombrie a acestui an, noul Partener al firmei D&B David și Baias.Poziția pe care o ocupă acum în casa de avocatură este rezultatul unei cariere de peste 15 ani, pe care și-a construit-o prin multă muncă, etapă cu etapă.

Un avocat cu vocație, care a perseverat mereu în ceea ce a realizat, Amelia Teis consideră că succesul se clădește prin multă muncă. „Dar cred că, în mod realist, succesul este strâns legat de oportunitățile care ți se aștern în cale. Iar Malcolm Gladwell a concluzionat foarte bine definiția succesului în studiile de caz pe care le prezintă în cartea sa ”Excepționalii”: Excepționalii sunt cei cărora li s-au oferit oportunități – și care au avut puterea și prezența de spirit să profite de ele”, punctează Partenerul D&B David și Baias.


Leadershipul se construiește cu fiecare etapă a carierei și cu fiecare provocare întâlnită. Pe parcursul traseului său profesional, Amelia a fost implicată în cazuri deopotrivă provocatoare și complexe, care i-au format o anumită maturitate necesară profesiei, dar și o asumare a responsabilității propriilor decizii.

„Cred cu tărie că nu poate exista succes și leadership individual, fără oamenii din jurul tău. Și aici mă refer deopotrivă la cei cu care lucrezi și la cei care lucrează cu tine. Iar D&B David și Baias reprezintă locul în care am simțit că pot să evoluez și să mă dezvolt, cu oportunități profesionale reale, în care să creștem împreună o echipă de profesioniști dinamică și pragmatică, orientată spre soluții de business practice pentru clienții noștri”, punctează avocatul.




Unul dintre cei mai experimentați avocați pledanți

Amelia Teis este unul dintre avocații pledanți experimentați din România, cariera sa întinzându-se pe o perioadă de peste 15 ani. Ea s-a alăturat firmei, în care activează acum, în anul 2014 și de atunci s-a implicat total în proiecte care vizează, în special, litigii administrative, comerciale şi de achiziții publice.

Pe parcursul carierei a reprezentat cu succes numeroase companii locale și multinaţionale în faţa instanţelor de judecată din România, precum şi a instanţelor arbitrale naţionale şi internaţionale în acţiuni complexe din sectoarele: utilităţi, infrastructură sau construcţii, medical, energie şi resurse naturale, apărare şi securitate.

Mai mult, de numele Ameliei Teis se leagă și numeroase proiecte importante de achiziții publice, ea fiind recunoscută ca unul dintre cei mai buni specialiști în acest domeniu. Avocatul s-a implicat atât în procedurile complexe de atribuire a contractelor de achiziţii publice cu valori individuale estimate la peste 40 de milioane de euro, cât şi în litigii având ca obiect executarea contractelor de achiziţii publice sau a celor finanțate din fondurile europene.

„Fiecare treaptă nouă în carieră aduce cu sine responsabilități noi, iar poziția de Partener implică o gândire diferită, concentrată dincolo de rolul de avocat, fiind responsabil pentru strategia viitoare, creșterea și succesul firmei. Pentru mine, ca și nou Partener la firmei, obiectivul principal este să contribui activ la consolidarea ariilor de practică în care deja activăm și să ne extindem, să dezvoltăm echipa și să oferim clienților noștri servicii calitative și inovative”, apreciază avocatul D&B David și Baias.

Activitatea noului Partener D&B David și Baias implică, în primul rând,  coordonarea practicii de litigii comerciale, administrative și de achiziții. „Coordonez echipa de specialiști implicați în aceste mandate, cu relevanță în diferite sectoare, precum utilităţi, infrastructură, construcții, medical, energie şi resurse naturale, apărare şi securitate, cooperând acolo unde este cazul cu echipele specializate pe industrii din D&B David și Baias, dar și cu cele din departamentele de Taxe sau Advisory ale PwC Romania. Ne-am format echipe valoroase și puternice care cunosc în detaliu aspectele juridice și funcționăm pe principiul implicării unui avocat senior în fiecare etapă a derulării unui litigiu și a partenerului în etapa finală a revizuirii. În funcție însă de particularitățile speței, suntem implicați și în celelalte etape”, detaliază avocatul.

Pentru D&B David și Baias, fiecare client este important, indiferent dimensiunea și valoarea proiectului. „Misiunea D&B David și Baias este de a ajuta clienții în procesul de dezvoltare şi consolidare a afacerilor lor şi, în general, la promovarea unui mediu de afaceri profesionist, dinamic şi onest în România”, subliniază Amelia Teis.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Proiecte finalizate cu succes

Pe parcursul acestui an, echipa de litigii de drept comercial, administrativ și de achiziții publice a D&B David și Baias a câștigat definitiv un litigiu având ca obiect despăgubiri în valoare de 4,5 milioane euro. Acest proces a avut legătură cu un incident aviatic pe Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu, București - Băneasa. Clientul firmei de avocatură este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de servicii de zbor și asistență la sol.

De asemenea, avocații au asistat și reprezentat cu succes unul dintre furnizorii principali de arme, muniții și alte produse militare pentru instituțiile armate ale României. Compania, cu experiență de peste 12 ani în participarea la procedurile de achiziție de astfel de produse, a fost asistată într-un litigiu având ca obiect o cerere de revizuire a unei decizii pronunțate în materia achizițiilor publice, ceea ce a “întors” rezultatul procedurii în favoarea clientului D&B.

„În prezent suntem implicați în anularea unor decizii de recuperare a ajutorului de stat sub formă de finanțare nerambursabilă, precum și în zona litigiilor de real estate unde acordăm asistență și reprezentare în instanță unor jucători extrem de importanți de pe piața imobiliară internațională. Rămân într-o continuă creștere și proiectele de achiziții publice, unde acordăm în prezent asistență și reprezentare în litigii având ca obiect nelegala excludere dintr-o procedură de achiziție publică pe baza existenței unui document constatator negativ. Un alt proiect cel puțin provocator are ca obiect o acțiune în despăgubiri cauzată de anularea unei proceduri de achiziție publică. Nu în ultimul rând, suntem implicați în trei sesizări ale Curții Constituționale Române cu excepții de neconstituționalitate cu privire la obligația operatorilor economici de a constitui cauțiunea pentru soluționarea contestațiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziție publică, și cu privire la forma angajamentului terțului susținător”, mai spune avocatul.

Încrederea echipei este foarte importantă

 
În formarea unui profesionist, valorile, experiența și încrederea echipei cu care lucrează sunt esențiale. Meseria, indiferent de tipul ei, se învață. „Am venit în D&B David și Baias în 2014 și am avut privilegiul să lucrez cu unii dintre cei mai reputați avocați pe zona de business din România. Avem în permanență cazuri dificile, care necesită o abordare diferită, inovatoare și adaptabilă în funcție de evoluția problemei juridice, astfel că în fiecare moment de gestionare a unui proiect, construim împreună strategiile optime care să reflecte interesele clientului”, explică Amelia Teis.

Atunci când vorbim despre carieră, vorbim despre o evoluție constantă a unui profesionist. Această evoluție aduce niveluri diferite de experiență, responsabilitate și de interacțiune cu echipa, cu clienții.

Avocatul D&B David și Baias nu crede că o carieră de succes este posibilă atunci când sunt „arse” etapele firești ale unui parcurs professional. „Pe termen lung, a “arde” etapele normale de creștere ar echivala cu piese lipsă ale unui puzzle, pentru că fiecare experiență ne formează, inevitabil, ca oameni și profesioniști. E normal ca obiectivele avocatului la început de drum să fie ambițioase, dar trebuie să fie și realiste în același timp. Conceptul de “dream big” este realizabil în avocatură, însă presupune muncă, implicare și o depășire constantă a propriilor limite”, menționează Amelia Teis.

Politica de personal a D&B David și Baias se bazează foarte mult pe o procedură de creștere a propriilor profesioniști. Din acest motiv, se încearcă identificarea talentelor încă de pe băncile facultății prin internship-uri, training-uri.

Totuși, firma nu exclude nici recrutarea de specialiști dacă aceștia se identifică cu valori promovate de D&B David si Baias. „Pe lângă profesionalism, calitățile umane sunt la fel de importante. Apoi, responsabilitatea, curiozitatea profesională şi dorinţa de a învăţa, spiritul inovativ și orientat spre soluții sunt foarte importante”, nuanțează Amelia Teis.

Munca unui avocat se desfășoară pe o piață concurențială, iar pentru a putea urca și a se menține în top un profesionist trebuie își păstreze echilibrul, să nu se abată de la valorile sale umane, dar, în același timp, să fie adaptabil unor situații noi și să fie extrem de implicat și determinat în ceea ce face.




Echilibrul între viața personală și muncă este foarte important, iar pe termen lung trebuie construit ca un întreg. Este utopic a susține că balanța este mereu echilibrată între profesie și familie. Există momente în viață în care balanța înclină în favoarea carierei și momente în care alocăm mai mult timp familiei. Important este să le prioritizăm și să le calibrăm în funcție de fiecare etapă a vieții noastre, astfel încât timpul alocat să se măsoare în calitate și în echilibrul nostru interior.

                                                Amelia Teis, Partener D&B David și Baias




Avocatura în era inovației

Noua poziție pe care o ocupă în D&B David și Baias o responsabilizează, dar în același timp îi permite să se implice și mai mult în dezvoltarea echipei. Contextul actual, în care tehnologia devine tot mai prezentă în toate domeniile de activitate, obligă și firmele de avocatură să vină în fața clienților cu servicii inovative, dar și eficiente în același timp.

„S-a început deja implementarea unor soluții pentru digitalizarea zonei de litigii. Inteligența artificială transformă modul în care companiile colaborează cu furnizorii de servicii, eficientizează procesele, reduce timpii și realizează economii de costuri, astfel încât AI poate fi utilizată cu succes ca resursă inclusiv pentru documentare juridică”, precizează Amelia Teis.

Expertul amintește că, prin natura sa, avocatura înseamnă talent, muncă și ingeniozitate. Cea care face diferența pe acestă piață fosrte competitivă este inovația, care se traduce prin a vedea soluții acolo unde ceilalți nu le văd.

„Eu cred că inovația are la bază, dincolo de aspectele pur tehnice, două componente “subiective”: experiența și intuiția. Iar D&B David și Baias a găsit de-a lungul timpului multe soluții inovatoare, deschizătoare de drumuri și pentru alte cazuri. De exemplu, am obținut anularea definitivă a unei proceduri proprii de achiziție de muniții organizată prin derogare de la legislația achizițiilor publice, cu o valoare maximă estimată de aproximativ 2,5 milioane euro, după aproape 2 ani de la implicarea în proiect. Soluția este una extrem de importantă din punctul de vedere al remediilor și căilor de atac disponibile operatorilor economici atunci când disputele apar în legătură cu proceduri de atribuire care nu sunt publice”, detaliază avocatul.

Pentru Amelia Teis, principalele avantaje ale faptului că activează în cadrul D&B David și Baias sunt apartenența la reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC, valorile umane și profesionale, precum și posibilitățile de creștere continuă.



LadyLawyer.ro | Află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1407 / 1704
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...