ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Employment | Proiectul în care avocații Dentons au avut cel mai mult de lucru a fost o investigație internă, urmată de o cercetare disciplinară a unor angajați implicați în scheme de fraudare a angajatorului. Tiberiu Csaki, Partener: În ultima perioadă, cele mai frecvente au fost mandatele de restructurare a forței de muncă

05 Noiembrie 2019   |   Ștefania Enache

Partenerul Dentons arată că în cazul restructurărilor, concedierile reprezintă practica cea mai frecventă, iar în ceea ce privește vânzarea/transferul unui business preluarea personalului aferent este cea mai des întâlnită.

Tiberiu Csaki, Partener Dentons

 
 
Piața muncii urmează trendurile înregistrate în economie, astfel că avocații implicați în practica de Dreptul Muncii au avut în lucru proiecte care au vizat angajarea de personal, reconfigurarea forței de muncă prin restructurare și/sau transfer de business, precum și proiecte care implică agenți temporari de muncă. „În ultima perioadă, cele mai frecvente au fost mandatele de restructurare a forței de muncă”, punctează Tiberiu Csaki, Partener Dentons.

Echipa Dentons s-a implicat, pe parcursul acestui an, în mai multe proiecte legate de încetări amiabile ale contractelor de muncă prin negocierea pachetului compensatoriu. „Am fost implicați mai puțin în concedieri pentru necorespundere profesională. Putem da ca exemple proiecte în care avocații noștri au negociat și finalizat încetări ale contractelor de muncă prin acord atât pentru personalul mid-level cât și pentru management, incluzând pachetul compensatoriu aferent (cu precădere în industria automotive, oil&gas și manufacturing). Am fost, de asemenea, implicați în inițierea și derularea de cercetări disciplinare prealabile finalizate cu aplicarea sancțiunii concedierii disciplinare (în aceleași industrii descrise mai sus), și am acordat asistență juridică pe aspecte privind relația contractuală cu angajați din industria IT în ce privește mobilitatea internațională a acestora”, explică Tiberiu Csaki.


În mandatele care implică probleme de GDPR, sunt formate echipe mixte care se ocupă de dosare.

Partenerul Dentons arată că în cazul restructurărilor, concedierile reprezintă practica cea mai frecventă, iar în ceea ce privește vânzarea/transferul unui business preluarea personalului aferent este cea mai des întâlnită.






 „În mod obișnuit, colaboram atât cu avocații in-house cât cu persoanele din zona de business, care au atributul decizional. În general, în astfel de cazuri, noi elaborăm strategia care ulterior este discutată cu departamentul de legal al clientului și apoi confirmată împreună cu clientul. Implementarea/coordonarea strategiei în astfel de proiecte este făcută de noi, iar departamentul de legal este în permanență ținut la curent. Asistența specialiștilor în Dreptul Muncii în cadrul unei restructurări  constă, în primul rând, în analizarea împreună cu clienții a cauzelor care pot susține o astfel de măsură, apoi stabilirea cadrului decizional în ceea ce privește implementarea măsurii, iar ulterior a pașilor și timing-ului din punct de vedere legal, inclusiv eventualele pachete compensatorii, după caz. În cazul avocaților axați pe Dreptul Muncii, pe lângă activitatea de litigator este esențială înțelegerea datelor financiare și a strategiilor de business ale clientului pentru a putea oferi cele mai bune soluții”, adaugă expertul Dentons.

Echipă și proiecte

Dentons are în prezent o echipă formată din cinci avocați care se implică în proiecte de Dreptul Muncii, iar activitatea în aceasta arie de practică este coordonată de Tiberiu Csaki.

Dintre proiectele reprezentative pe care experții le-au finalizat în ultima perioadă trebuie nominalizată o investigație internă, urmată de o cercetare disciplinară a mai multor angajați implicați în diverse scheme de fraudare a angajatorului, care au fost ulterior concediați disciplinar. Concedierile au fost contestate în instanță și Dentons a asigurat reprezentarea clientului la toate nivelele de jurisdicție.

De asemenea, specialiștii Dentons s-au ocupat de o achiziție multi-jurisdicțională care a implicat și un transfer de business și preluare de angajați în România.

„De regulă, asistăm/reprezentăm clienți mari, cum ar fi corporațiile, firmele mai mici având o pondere mai redusă”, menționează Partenerul Dentons.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole despre proiectele avocaților din această arie de practică

Recent, avocații au avut în lucru și un proiect care a vizat o restructurare de personal urmată de concediere pentru un client din industria IT, și a fost finalizat cu succes.

„ Dar proiectul în care avocații noștri au avut cel mai mult de lucru a fost o investigație internă, urmată de o cercetare disciplinară a mai multor angajați implicați în diverse scheme de fraudare a angajatorului, care au fost ulterior concediați disciplinar. Aceste concedieri au fost contestate în instanță, iar în proces au fost exercitate toate căile extraordinare de atac. În final, contestațiile au fost respinse definitiv”, mai spune Tiberiu Csaki.

De asemenea, în ultimul an, firma a avut proiecte legate de concedierea unui membru al managementului. De obicei, în aceste spețe, motivele de concediere vizează raportări false, servicii fictive prestate de furnizori, diverse alte fraude de natură financiară. „În mod evident au existat dificultăți, și acestea au vizat în principal obținerea de probe din interiorul companiei, în special în cazul  în care obținerea acestor probe a implicat angajați aflați în subordine”, a arătat avocatul Dentons.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1419 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...