ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG Legal – Toncescu Mihai Olteanu SPRL a câștigat definitiv anularea taxelor vamale, antidumping și TVA impuse de autoritățile vamale la importurile produselor din afara spațiului UE pentru unul dintre cei mai importanți producători de piese pentru industria automotive

18 Februarie 2019   |   Maria Teodoru

Societatea a fost asistată și reprezentată în fața instanțelor de judecată de Mihail Petcu, Associate Manager. Echipa implicată în obținerea acestui succes a fost formată atât din avocați KPMG Legal, sub coordonarea lui Alexandru Stănoiu, Senior Manager, cât și din consultanți KPMG specializați în domeniul vamal, sub coordonarea lui Alin Negrescu, Partner, Servicii Fiscale și Alexandru Tudor, Associate Manager.

Mihail Petcu, Associate Manager - KPMG Legal

 
 
KPMG Legal a obținut anularea unei decizii de regularizare stabilite ca urmare a controlului vamal prin care societatea în cauză a fost obligată la plata unor taxe vamale, taxe antidumping precum și taxa pe valoare adăugată aferentă pentru piese importate din afara spațiului UE. Curtea de Apel Alba Iulia a menținut cu titlu definitiv sentința Tribunalului Sibiu de anulare a obligațiilor suplimentare de plată, fiind dovedită încadrarea tarifară greșită a produselor importate, astfel cum a fost anterior reținută de Biroul Vamal de Interior Sibiu.

Cauza a prezentat o complexitate deosebită atât din punct de vedere al normelor specifice aplicabile privitoare la clasificarea vamală a produselor importate și a dificultăților întâmpinate în cursul administrării probei cu expertiza dublă în specialitatea tehnică aplicabilă speței (metalurgie) și în specialitatea fiscalitate.


Conform KPMG, organele de inspecție fiscale și vamale vor fi nevoite ca, în cadrul controalelor viitoare, să întreprindă o analiză conformă, detaliată și aplicată a produselor importate din afara spațiului european și să interpreteze rezultatele laboratorului vamal central în deplină concordanță cu Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun în ceea ce privește clasificarea produselor.

În contextul în care importurile de produse pentru majoritatea industriilor producătoare provin din zona asiatică, practica birourilor vamale din România de analiză a acestor produse va trebui să țină cont atât de caracteristicile tehnice ale bunurilor importate cât și de practica existentă la nivelul autorităților vamale din Uniunea Europeană în ceea ce privește interpretarea normelor de clasificare tarifară.

Potrivit avocaților KPMG Legal, decizia este cu totul deosebită în cadrul jurisprudențial românesc, într-un domeniu în care practica societăților de avocatură în domeniul dreptului vamal nu este atât de dezvoltată precum în alte arii de drept.

Societatea a fost asistată și reprezentată în fața instanțelor de judecată de Mihail Petcu, Associate Manager. Echipa implicată în obținerea acestui succes a fost formată atât din avocați KPMG Legal, sub coordonarea lui Alexandru Stănoiu, Senior Manager, cât și din consultanți KPMG specializați în domeniul vamal, sub coordonarea lui Alin Negrescu, Partner, Servicii Fiscale și Alexandru Tudor, Associate Manager.

De asemenea, cauza reprezintă un model de bună practică în care echipele mixte integrate de avocați și consultanți fiscali și vamali KPMG din Spania și România colaborează pentru asistența societăților străine care dețin fabrici de producție în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 46 / 4956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...