ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

La un an de la înființarea departamentului de drept penal, CLO își mărește echipa de „white collar crime”. Departamentul numără, la început de an, 6 avocați specializați

18 Februarie 2019   |   T. S.

Extinderea echipei a fost generata de mandatele incredintate cu precadere in domeniul de „white collar crime” in cursul anului trecut, cauze care au necesitat in mod obiectiv cooptarea in cadrul departamentului a unor avocati cu expertiza in domeniul dreptului penal.

 
 
Departamentul de drept penal al Cliza Law Office (CLO) incepe anul 2019 cu consoldiari masive ale echipei pe toate palierele de senioritate, echipa numarand 6 avocati specializati la mai putin de un an de la infiintare.

Din cadrul echipei fac parte, la acest moment, Alexandru Olanescu (Partner), Mirela Gorunescu (Managing Associate), Mihai Stefan (Counsel), Dragos Borcea (Senior Associate), Tudor Ghenea (Senior Associate) precum si Anca Munteanu (Associate).


Extinderea echipei a fost generata de mandatele incredintate cu precadere in domeniul de „white collar crime” in cursul anului trecut, cauze care au necesitat in mod obiectiv cooptarea in cadrul departamentului a unor avocati cu expertiza in domeniul dreptului penal.

Avocati ce activeaza si in mediul universitar, in echipa

Astfel, specialistii CLO sunt implicati atat in cauze aflate la toate nivele de parchet si instante (oferind asistenta si reprezentare clientilor sai in peste 45 de dosare), cat si in acordarea de consultanta juridica de specialitate companiilor si societatilor transfrontaliere cu reprezentante pe teritoriul Romaniei, in scopul prevenirii aparitiei activitatilor econimico-financiare ce ar cadea in sfera litisconsortiului penal.

Din cadrul echipei fac parte si avocati care activeaza in mediul universitar, respectiv doamna Mirela Gorunescu (conferentiar universitar doctor in cadrul Facultatii de drept a Universitatii Nicolae Titulescu Bucuresti) si Alexandru Olanescu (asistent doctorand in cadrul Facultatii de drept a Universitatii Nicolae Titulescu Bucuresti), aspect care constitie un avantaj de necontestat in activitatea de coordonare a strategiei in mandatele incredintate.

Cresterea numarului de mandate, in special in domeniul Cybercrime, a contribuit la marirea accelerata a volumului de munca si implicit la largirea echipei, aceasta pozitionandu-se pe primul loc in cadrul CLO ca numar de avocati.

La inceput de semestru, CLO a pus accentul si pe palierul de entry-level care a fost consolidat prin cooptarea tinerilor avocati dornici sa invete si sa se dezvolte in cadrul unei echipe compacte. Astfel, ultimul avocat care s-a alaturat echipei de „white collar crime” este Anca Munteanu, datorita experientei acesteia acumulata in cadrul unei societati cu renume din domeniul dreptului penal.

Departamentul de drept penal al CLO a fost infiintat in anul 2018 de catre Alexandru Olanescu, la scurt timp dupa alaturarea acestuia in cadrul casei de avocatura. Alexandru a condus departamentul pana la inceputul acestui an cand structura organizationala a fost modificata in urma dezvoltarii echipei.

Echipa este condusa, in prezent, in sistem dualist de catre doamna conf. univ. dr. Mirela Gorunescu (Co-Head White Collar Crime Department) si de catre Alexandru Olanescu (Co-Head White Collar Crime Department).

Pentru anul 2019, CLO preconizeaza o crestere a numarului mandatelor incredintate in comparatie cu anul de referinta 2018, aspect care va consolida pozitia departamentului in cadrul casei de avocatura.

Cand m-am alaturat echipei CLO primul meu obiectiv a fost crearea unui departament specializat in drept penal, acesta fiind domenul in care am activat de la intrarea in profesia de avocat, departament care sa cunoasca o dezvoltare sustenabila in timp.
Consider ca modul in care ne-am prezentat in fata clientilor a fost un factor decisiv in cresterea numarului de dosare pe care le-am avut si le avem inca in gestiune. De asemenea, suntem o echipa creata pentru a raspunde celor mai exigente standarde, fiind alcatuiti din profesionsiti cu experienta recunoscuta in acest domeniu.
Colaborarea cu doamna profesor Mirela Gorunescu reprezinta o mare onoare pentru mine si confirma profesionalismul si calitatea serviciilor oferite de catre casa de avocatura CLO. Autor a renumite publicatii, domna Gorunescu face parte din elita avocaturii care activeaza in domeniul dreptului penal.


                                                              Alexandru Olanescu (Partner)

Proiect nou: Comentarii si explicatii ale legislatiei penale nationale si europene

Dintr-o alta perspectiva in anul 2019, pe plan academic, Alexandru Olanescu impreuna cu doamna Viorica Stoica (ce a activat in calitate de procuror in cadru Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie timp de peste 25 de ani) vor incepe lansarea unui proiect ce consta in scoaterea pe piata de specialitate a unor lucrari de comentarii si explicatii ale legislatiei penale nationale si europene.


”Dinamica schimbarilor ce au loc in domeniul dreptului penal in ultima perioada, precum si „crerarea dreptului” pe cale jurisprudentiala ne-au determinat lansam acest proiect, credem noi util atat pentru practicieni cat si pentru justitiabili. Ne propunem sa scoatem lucrari care sa fie intelese si de catre persoane care nu au cunostinte juridice de specialitate.”


                        Viorica Stoica (fost procuror PICCJ)


Doamna Viorica Stoica este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai respectati magistrati din Romania, activand ca procuror in ultimii 25 de ani in cadrul Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie. In calitate de procuror al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, doamna Stoica a gestionat unele dintre cele mai importante dosare de criminalitate economica aflate in instrumentarea acestei unitati de parchet.
Dupa o cariera nestirbita in cadrul Ministerului Public, candidat la functia de Procuror general al Romaniei, doamna Stoica a dorit sa se dedice scrisului in domeniul care a consacrat-o, domeniul dreptului penal. Astfel, la data de 13.03.2018, Presedintele Romaniei a acceptat solicitarea doamnei Stoica de a se pensiona emitand decretul cu numarul 285.

In dorinta de a contribui la imbogatirea literaturii de specialitate, doamna Viorica Stoica a inceput colaborarea cu Alexandru Olanescu pentru a lansa prima lucrare in coautorat ce va aparea pe piata juridica din Romania la sfarsitul anului 2019.


„Ii multumesc doamnei procuror Viorica Stoica pentru increderea acordata in realizarea acestui proiect. Inca de la inceput am observat o compatibilitate deplina in activitatea de cercetare, aceasta si din prisma faptului ca ne unesc aceleasi valori profesionale. Este pentru mine o bucurie deplina si in acelasi timp o onoare ca, la numai 27 de ani, am sansa de a lucra cu un profesionist desavârsit.”

                           Alexandru Olanescu (Partner)


Casa de avocatura Cliza Law Office a fost infiintata in cursul anului 2006, de catre renumitul avocat Claudia Marta Cliza, impunandu-se cu rapiditate pe piata avocaturii din Romania prin performantele pe care a reusit sa le atinga in  executarea mandatelor incredintate.

In lumina principiilor integritatii, profesionalismului, echitatii, confidentialitatii, inovarii si responsabilitatii care ghideaza fiecare membru al echipei Cliza Law Office, serviciile de consultanta si asistenta juridica acordate clientilor se ridica la cele mai inalte standarde europene si internationale.

Cu o echipa compusa din 16 avocati, Cliza Law Office acopera toate ariile de practica, fiind implicata in cauze complexe ce implica analiza dreptului national dar si a sistemelor de drept international.

De-a lungul timpului, Cliza Law Office a fost preferata de principalii actori ce activeaza pe piata achizitiilor publice, din sistemul financiar-bancar, energie si resurse naturale, oferind clientilor sai servicii integrate pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale partenerilor si colaboratorilor sai.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1628 / 1668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...