ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate

19 Martie 2019   |   Ștefania Enache

Structura de conducere a casei de avocatură este formată în proporție de 60% din doamne avocat-partener.

 
 
Avocatura de business nu mai este de foarte mult timp o profesie în care „bărbații sunt la putere”, numărul doamnelor care au cariere strălucite în acest domeniu fiind impresionant. D&B David şi Baias este una dintre firmele de pe piață în care reprezentantele sexului frumos dețin o pondere de 75%. Mai mult, structura de conducere a casei de avocatură este formată în proporție de 60% din doamne avocat-partener, recunoscute în branșă ca fiind lideri în ariile lor de expertiză.

Implicate în toate proiectele derulate de D&B David şi Baias, proiecte care implică achiziții, vânzări și reorganizări din diverse industrii, concurență, ajutor de stat, achiziții publice ori litigii complexe, ele fac echipe foarte puternice cu domnii avocați din firmă reușind să vină cu soluții remarcabile în mandatele care le sunt încredințate.”Indiferent de aria de expertiză, activitatea doamnelor avocat din D&B David și Baias a fost întotdeauna la înălțime”, punctează reprezentanții casei de avocatură.


Manuela Guia: Succesul se definește diferit pentru fiecare dintre noi

Manuela Guia este unul dintre cei mai străluciți avocați de concurență din România. Ea s-a alăturat echipei D&B David și Baias în anul 2003. Combinând cunoștințe de drept național și comunitar și având o vastă experiență, Manuela coordonează o echipă dinamică și creativă de specialiști în concurență, achiziții publice, proprietate intelectuală, dreptul contractelor, restructurare fiscală multi-jurisdicțională și tranzacții. Echipa coordonată de Manuela reprezintă unele dintre cele mai importante companii multinaționale și locale din sectorul privat de IT și telecomunicații, retail, farmaceutic, energie și din sectorul public.

“Cred că succesul se definește diferit pentru fiecare dintre noi și mai cred că inclusiv pentru aceeași persoană definiția poate să varieze în funcție de etapa specifică din carieră pe care o traversează fiecare. Pentru mine, azi, succesul înseamnă încrederea pe care fiecare client mi-o acordă și, mai ales, bucuria pe care o resimt de fiecare dată când știu că acel client trăiește cu convingerea că a făcut alegerea potrivită atunci când a decis să îmi încredințeze rezolvarea unor probleme extrem de relevante pentru el”, susține Manuela Guia.

Datorită rezultatelor obținute în dosarele pe care le-a instrumentat, Manuela este recomandată de principalele publicații juridice internaționale ca expert în materie de concurență, fiind recunoscută pentru experiența sa semnificativă în toate aspectele complexe ale domeniului.

Manuela a acordat asistență clienților în cursul investigațiilor, inspecțiilor și notificărilor privind fuziunile, a condus negocieri pentru angajamente, a reprezentat clienți în fața Consiliului Concurenței pentru toate tipurile de proceduri, inclusiv în timpul audierilor Plenului. De asemenea, a acordat asistență în materie de litigii, precum și consultanță privind conformitatea (de ex. prin simularea de inspecții inopinate, redactarea de manuale de bune practici, formare, evaluări ale riscurilor, elaborarea de mecanisme și strategii de aliniere la cerințele legale în lumina particularităților afacerii, modele de restructurare a afacerilor, evaluări individuale etc.).

Printre proiectele notabile pe care le-a finalizat trebuie nominalizat dosarul în care a  coordonat echipa care a obținut cu succes ajutorul de stat de la Ministerul Finanțelor pentru o investiție de peste 100 de milioane euro. În plus, ea a asistat companii din diverse industrii la pregătirea dosarelor de solicitare a finanțării din fonduri naționale și europene, contribuind și la elaborarea documentelor de conformitate privind ajutoarele de stat.

Manuela a publicat articole de specialitate și a organizat numeroase prezentări, seminarii și cursuri de formare, participând de asemenea la elaborarea legilor și reglementărilor în materie de concurență, ajutoare de stat, achiziții publice, aviație, mass-media etc.

Manuela este recomandată ca avocat de banda 1 în Concurență / Practici anticoncurențiale de către ghidul Chambers and Partners, Ediția 2018

“Propun să nu ne îmbolnăvim de suferințele vestice. În România, nici acum și nici în trecutul apropiat, nu am simțit vreo dominație masculină în lumea avocaturii și nici nu am suferit vreo discriminare. Femeile, ca și bărbații, se remarcă în această profesie prin coloană morală, profunzime în analiză, pasiune și evident „prezență scenică””, arată Manuela Guia.Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.Anda Rojanschi: Majoritatea partenerilor din firmele de avocatură sunt femei

Anda Rojanschi nu crede că, în România zilelor noastre, avocatura este o profesie dominată de barbați. De altfel, statisticile arată că majoritatea partenerilor din firmele de avocatură sunt femei.
 
Licențiată în Drept la Universitatea București, Anda este membră a Baroului București din 1996 și s-a alăturat echipei D&B David si Baias în anul 2002.

Anda este Partener în materie de societăți comerciale, fuziuni și achiziții. Coordonează practica  de consultanță în materie de societăți comerciale și tranzacții. Anda este parte a conducerii echipei integrate de Tranzacţii PwC/D&B și coordonează, de asemenea, echipa fiscală și cea juridică a PwC și D&B.

Anda acordă consultanță clienților cu privire la structurarea tranzacțiilor complexe, supraveghează analizele juridice și asistă clienții pe durata negocierilor. Anda a coordonat un număr semnificativ de proiecte de achiziții, vânzări și restructurări din diverse sectoare de activitate. Expertiza sa include dreptul comercial, dreptul muncii si dreptul mediului.

Anda este recunoscută și recomandată de Chambers & Partners, Best Lawyers, IFLR 1000, Legal 500 ca avocat fruntaş în domeniul Comercial Fuziuni şi Achiziţii.
 
În plus, Anda este co-lector la cursurile Fuziuni şi Achiziţii de la Facultatea de Drept din cardul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Este vorbitor la evenimente de specialitate și publică articole axate pe subiecte legate de fuziuni și achiziții.

În 2018, Anda a fost recunoscută ca avocat de banda 3 în drept Comercial, Fuziuni & Achiziții de către Chambers & Partners.

Avocatura este o profesie vocațională. Poți face performanță dacă îți place ceea ce faci și faci lucrurile cu pasiune. Eu măsor prin urmare succesul în avocatură prin raportare la mulțumirea pe care o am atunci când clientul meu încheie o tranzacție de succes și prin faptul că lucrez cu plăcere în proiectele în care sunt implicată. Chiar după mai mult de 20 de ani de profesie, fiecare negociere este provocatoare și găsesc multe teme foarte interesante care merită studiate”, nuanțează Anda Rojanschi.Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!Ana-Maria Iordache: Profesia de avocat este astăzi una dintre cele mai solicitante

Liga femeilor de succes din cadrul D&B David și Baias o include și pe Ana-Maria Iordache. Ea este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea A.I. Cuza Iași și deține o diplomă de master în Drept European, obținută în cadrul aceleiași universități. Ana-Maria s-a alăturat echipei D&B în anul 2009 și a devenit Partener în anul 2018.

Ana-Maria are o experiență de peste 10 ani în domeniul litigiilor fiscale și administrative, reprezentând cu succes numeroși clienți atât în fața autorităților și instanțelor de judecată din România, cât și în procedurile derulate in fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. 

Ana-Maria a acumulat o vastă expertiză în numeroase cazuri complexe în care a oferit servicii juridice unui număr mare de clienți, companii naționale și internaționale, din diferite industrii precum petrol și gaze, construcții, automotive, farmaceutic, telecomunicații și retail.

Sfera sa de practică include o gamă variată de litigii din domeniul dreptului fiscal, dreptului administrativ, dreptului concurenței, protecția datelor cu caracter personal, precum și litigii generate de procedura executării silite. Într-una dintre cauzele de referință în care Ana-Maria a fost implicată, a reprezentat cu succes în fața instanțelor naționale de judecată unul dintre cei mai importanți  jucători pe piața de energie din România într-o serie de litigii fiscale, în urma cărora au fost anulate mai multe decizii de impunere și acte de executare silită, procedurile derulându-se pe parcursul a patru ani de litigii.

Este greu de găsit un barometru pentru măsurarea succesului însă dacă ar fi să mă raportez la un astfel de barometru cred ca pentru mine cel mai elocvent este feedback-ul clienților și al colegilor cu care lucrez. Senzația de bucurie și împlinire pe care o are întreaga echipă la finalul fiecărui dosar câștigat și mulțumirea clientului pe care îl reprezentăm este cu siguranță treapta cea mai înaltă a succesului”, precizează Ana-Maria Iordache.

Partenerul D&B David și Baias susține despre profesia de avocat  că este astăzi una dintre cele mai solicitante întrucât necesită nu numai cunoștințe tehnice dar și multă perseverență, determinare și mai ales puterea de a îmbina strategia juridică cu pragmatismul comercial. “Acestea sunt calitățile pe care mă bazez și pe care încerc să le perfecționez cu fiecare ocazie. Avocatura de business nu mai este demult o profesie dominată de bărbați. Cred că femeile sunt cel puțin la același nivel sau poate chiar pe alocuri surclasează colegii avocați și asta pentru că de regulă doamnele sunt mult mai ambițioase și au acea intuiție care le ajută să nu scape niciun detaliu, iar în avocatură atenția la detalii este esențială”, explică avocatul.

Ana-Maria a reprezentat cele mai importante companii din domeniul telecomunicațiilor,  farmaceutic, petrol și gaze în litigii de dreptul concurenței, obținând anularea sau reducerea semnificativă a amenzilor aplicate de autoritatea de concurență. Totodată, Ana-Maria a reprezentat patru clienți importanți pe parcursul procedurilor complexe derulate în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosare complexe de fiscalitate.

Ana-Maria este în mod constant lector la numeroase conferințe pe teme de fiscalitate și un contribuitor important la discuțiile privind modificările legislative în materia procedurii fiscale și a reglementărilor de mediu, fiind recomandată ca expert în aceste domenii de prestigioasa publicație de specialitate Legal 500.

Cea mai bună decizie legată de profesie am luat-o atunci când am răsfoit pentru prima dată un raport de investigație redactat de către Consiliul Concurenței și am decis pe loc că aceasta este calea profesională pe care îmi voi concentra eforturile. Și ar mai fi mii de alte decizii, luate zi de zi, care împreună au contribuit la continua mea fascinație pentru această profesie fără de care nu mă pot imagina.

                                  Manuela Guia, Partener D&B David şi Baias

Sunt trei decizii pe care le-am luat și care, din fericire, au fost foarte bune: când am ales facultatea de drept am făcut-o pentru că am simțit ca este un domeniu care mă atrage și care mi se potrivește; am ales avocatura la terminarea facultății într-o perioadă în care avocatură de afaceri era încă la început în România; m-am specializat în materia fuziunilor și achizițiilor, o arie de expertiză care îmi oferă în fiecare zi ocazia să interacționez cu oameni extraordinari: clienții mei și colegii din celelalte firme de avocatură.

                                                     Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias

Fără îndoială alegerea de a activa în domeniul litigiilor fiscale a fost cea mai inspirată alegere din carieră. Avocatura de litigii a fost dintotdeauna prima opțiune pentru mine iar oportunitatea de a mă specializa în litigii fiscale a desăvârșit această alegere întrucât este un domeniu de nișă, extrem de provocator dar și antrenant în același timp, lăsându-mi libertatea de a „naviga” atât prin legislație națională cât și europeană și de a experimenta soluții dintre cele mai diverse și inovative, care până acum s-au dovedit a fi de succes, ceea ce îmi dă încrederea de a continua.

                        Ana Maria Iordache, Partener D&B David şi BaiasGenerațiile noi vin puternic din spate


D&B David şi Baias este una dintre firmele de avocatură care a promovat întotdeauna tinerele talente. În rândul avocaților care activează în firmă se remarcă foarte multe reprezentante ale sexului frumos care au îmbrățișat această profesie și care promit cariere de succes.


Adina Oprea
(foto) este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu şi membră a Baroului Bucureşti din anul 2014. De asemenea, deţine o diplomă de master în dreptul afacerilor şi un certificat de absolvire a cursului „Bazele antreprenoriatului”, livrat de Institutul de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Frankfurt şi desfășurat la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti.
Adina face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David şi Baias din ianuarie 2014.Anca Alexandrescu
(foto) este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București și este membră a Baroului București din 2009. În noiembrie 2017 s-a alăturat echipei de Corporate M&A din cadrul D&B David și Baias.

Anca este specializată în real estate și a câștigat experiență în tranzacții imobiliare. A acordat asistență atât unor dezvoltatori locali, cât și internaționali, implicați în proiecte imobiliare și proiecte de infrastructură în România. Anca a fost implicată în tranzacții de achiziție de păduri, terenuri agricole, parcuri solare și eoliene.

Romana Hiriţiu (foto) este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, membră a Baroului Cluj din 2013 şi a Baroului Bucureşti din 2015.

Romana face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David şi Baias din mai 2015.

Anterior colaborării cu D&B David şi Baias, Romana şi-a desfăşurat activitatea într-o firmă de avocatură românească, unde a acumulat experienţă în domeniul dreptului civil şi comercial şi a efectuat un stagiu de practică în cadrul Băncii Europene de Investiţii din Luxemburg.Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 215 / 5160
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
In-House Legal - Cei mai puternici General Counsels din corporațiile locale, listați de Legal 500. Cine sunt cei 19 români din GC Powerlist: Central and Eastern Europe 2019
LegiTeam - Alătura-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
LegiTeam: Mușat & Asociații is looking for Data Protection specialist lawyers
Munca avocaților ZRVP axați de practica de Dreptul muncii s-a rafinat. Cătălin Micu, Partener: Farmecul sau provocarea fiecărui proiect constă nu în urmărirea unei proceduri de lucru, ci în identificarea acelor procese de “redesenare” a business-ului clientului care să conducă la atingerea țintelor
Ciprian Timofte, Managing Associate la Țuca Zbârcea & Asociații, premiat de Euromoney cu distincția Rising Star Romania: Am simţit vibraţia şi energia noii generaţii de avocaţi, deja adevăraţi lideri ai profesiei şi, fără îndoială, “tomorrow makers” pe zona asistenței juridice
Cum lucrează avocații KPMG Legal specializați în Dreptul Muncii | Cele mai multe mandate vin de la companii multinaționale, iar proiectele acoperă o gamă largă de procese de reorganizare a structurilor interne ale clienților. Asistență într-un proces complex de restructurare, cu peste 1000 de concedieri
Echipa de Concurență de la Suciu Popa a asistat un client din energie în legătură cu o plângere la Consiliul Concurenței, determinând modificarea legislației în domeniu. Cum lucrează avocații din această practică și în ce proiecte sunt implicați
The Rohatyn Group investește în Amethyst Radiotherapy și preia controlul rețelei care are două centre de tratare a cancerului în România | Stratulat Albulescu a asistat fondul american, TZA a acordat consultanță rețelei. Ce avocați au coordonat echipele
Victorie obținută de Niculeasa Law Firm într-un dosar ce privea o creanță fiscală de aproximativ 25 mil. € | O nouă perspectivă juridică asupra raportului dintre penal și fiscal
Reff & Asociații își extinde echipa dedicată serviciilor financiar-bancare prin recrutarea Patriciei Enache
Alexandru Olănescu, asistent universitar doctorand, Univ. „Nicolae Titulescu”: În ultimii aproape 30 de ani am observat o degradare din ce în ce mai accentuată în domeniul eduațional. Învățamântul ar trebui restructurat încă din primii ani de școală
Mandate multe și variate cu componentă de Dreptul mediului în activitatea avocaților Suciu Popa. Cleopatra Leahu, Partener: În ultimul an ne-am implicat în trei proiecte semnificative, nu numai din perspectiva valorii investițiilor de mediu pe care le implică, ci și a gradului ridicat de complexitate tehnică și juridică și a caracterului de noutate pentru piața din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...