ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Practica de M&A și Tehnologie a Clifford Chance Badea a asistat Abris Capital Partners la preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group

23 Iulie 2019   |   BizLawyer

Echipa de avocați, formată din Nadia Badea, partener, Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior pe aspecte de M&A), Mihnea Niculescu, Bogdan Micu și Octavian Marcu (avocați), precum și Diana Crângașu (avocat senior specializat pe aspecte de dreptul concurenței) a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.

Nadia Badea (partener) si Mihai Măcelaru (lead counsel) - Clifford Chance Badea

 
 
Clifford Chance Badea a acordat asistenţă fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate.

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonatorul ariei de practică M&A din cadrul biroului de la București, spune: „Anunțăm o nouă tranzacție cu Abris Capital Partners, cu care am lucrat constant în ultimii ani la un număr de achiziții, exit-uri și proiecte de finanțare, de această dată într-o nouă industrie – tehnologia, care are atât de mult potențial în România. În ceea ce ne privește, am adus în proiect know how-ul nostru consacrat în tranzacțiile de private equity, înțelegerea aprofundată a nevoilor și intereselor clientului, precum și expertiza integrată în industria tehnologiei, pe care Clifford Chance o cultivă cu prioritate în ultimii ani, la nivel global”.


Echipa de avocați, formată din Nadia Badea, partener, Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior pe aspecte de M&A), Mihnea Niculescu, Bogdan Micu și Octavian Marcu (avocați), precum și Diana Crângașu (avocat senior specializat pe aspecte de dreptul concurenței) a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.
   
„Într-un context în care tehnologia acaparează tot mai mult agenda publică și strategiile de business din întreaga lume, tranzacțiile în această arie se înmulțesc”, spune Mihai Măcelaru, lead counsel și coordonatorul practicii de Tehnologie a Clifford Chance Badea. „Ne-am bucurat să fim alături de unul dintre cele mai dinamice fonduri de private equity din România pe o tranzacție care, fără îndoială, va propulsa un exemplu antreprenorial de succes spre următoarea etapă de dezvoltare”.

Clifford Chance Badea este consultantul juridic de încredere al Abris Capital Partners încă din 2013, asistând fondul de investiții în toate tranzacțiile sale din România, printre care achizițiile din industria de curierat (preluarea Cargus de la DHL/Deutsche Post și a portofoliilor TCE Logistica, CRX și Otto Curier, în 2013; preluarea Urgent Curier în 2014) și vânzarea companiei de curierat Urgent Cargus către Mid Europa Partners, în 2018; intrarea în acționariatul Pehart Tec Group, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din România și cea mai mare companie independentă de profil din CEE (2015); achiziția companiei cu activități în managementul deșeurilor Green Group, un investitor de top în industria verde ce operează puncte de lucru în România, Serbia, Macedonia și Germania (2016).

Portofoliul recent al tranzacțiilor din Tehnologie, Media și Telecom (TMT) la nivel local include:

•    Emisiunile de obligațiuni DIGI: Asistență acordată consorțiului format din J.P. Morgan și Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane de euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS, precum și asistență acordată Citigroup în legătura cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane de euro lansată în februarie 2019 și care urmează să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.
•    Czech Media Invest preia activele radio ale Lagardère Group din Europa Centrală și de Est: Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est;
•    Fondul de investiţii Vitruvian Partners preia 30% din acțiunile BitDefender - Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software.
•    Listarea Digi Communications N.V. - Asistență din perspectiva legislației românești acordată consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank - în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD - Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services - în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București. 
•    Finanțarea achiziției Netcity Telecom de către Direct One - Asistență acordată Băncii Comerciale Române SA și BRD Groupe Société Générale în legătură cu finanțarea acordată în tranzacția de achiziție a NetCity de către Direct One.
•    Refinanțare RCS & RDS printr-o emisiune de obligațiuni și un împrumut sindicalizat - Asistență acordată JP Morgan & Citibank în legătură cu emisiunea de obligațiuni de 350 milioane Euro cu scadență pe șapte ani. 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1477 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...