ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR Allen & Overy a asistat Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru Alpha Bank România în cadrul primului program de emisiuni de obligațiuni ipotecare din România. A fost o tranzacție extraordinar de complexă și solicitantă, spun avocații

09 Aprilie 2019   |   T. S.

RTPR Allen & Overy a acordat consultanță în IPO-urile și listările Electrica (2014), Med Life (2016), Sphera (2017) și Purcari (2018).

Victor Pădurari (Partener) si Andreea Burtoiu (Counsel) - RTPR Allen & Overy

 
 
RTPR Allen & Overy a asistat Barclays Bank PLC în calitate de aranjor pentru Alpha Bank România în cadrul primului program emisiuni de obligațiuni ipotecare din România în valoare de 1,000,000,000 Euro. Echipa de avocați RTPR Allen & Overy a fost condusă de Andreea Burtoiu (Counsel) și Victor Pădurari (Partener). Din echipa implicată în acest proiect au făcut parte Andreea Chiriac, Lia Ilie și Ioana Ilie, avocați specializați în domeniul finanțărilor și a piețelor de capital.

Andreea Burtoiu a declarat: „Ne simțim privilegiați să facem parte din echipele care au finalizat această tranzacție de pionierat în piața din România. Obligațiunile ipotecare sunt o soluție fezabilă de finanțare pentru băncile din România și până la acest moment aveam o bază legală modernă, dar netestată și o practică internațională bine stabilită a emisiunilor de obligațiuni. A fost o provocare profesională deosebită și așteptăm noi provocări. Felicitări tuturor părților implicate în această tranzacție și mulțumiri tuturor colegilor din echipa de proiect.”


Victor Pădurari a adăugat: „Ne bucurăm că ne-am adus contribuția la încheierea cu succes a lansării programului de obligațiuni ipotecare care reprezintă o nouă pagină pentru opțiunile de finanțare pe piața de capital disponibile în România. Satisfacția pe care o simți când se încheie un asemenea proiect este cu atât mai mare cu cât clienții sunt fericiți și știm că am făcut tot ceea ce a stat în puterile noastre pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. A fost o tranzacție extraordinar de complexă și solicitantă dar, cum se spune, ’there's a first time for everything’. Cu acest mandat RTPR Allen & Overy continuă să își consolideze poziția de prim rang între firmele de avocatură în această arie de practică.”

RTPR Allen & Overy a acordat consultanță în IPO-urile și listările Electrica (2014), Med Life (2016), Sphera (2017) și Purcari (2018).
 
Ghidurile juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 clasează practica de piețe de capital a firmei pe primul loc în clasamentele pe România, recunoscându-ne avocații ca lideri în tranzacțiile de piețe de capital.

La nivel internațional, practica globală de piețe de capital a Allen & Overy și-a menținut poziția în clasamentele internaționale de piețe de capital recent publicate pentru 2018 ca și consultant juridic de top în tranzacții cu instrumente de datorie și acțiuni, pentru al șaselea an la rând, conform Thomson Reuters.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanțări, fuziuni și achiziții, piețe de capital, insolvență și restructurări, concurență, dreptul muncii, dreptul proprietății intelectuale, litigii și arbitraj, consultanta pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicații, finanțare, real estate și industria farmaceutică.

O selecție a tranzacțiilor de piețe de capital în care RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanță:
•    Purcari Wineries Public Company Limited în legătură cu Oferta Publică Inițială Secundară și admiterea la tranzacționare pe Bursa de Valori București.
•    Wood & Company Financial Services și Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la IPO-ul Sphera Franchise Group.
•    Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services a.s. în calitate de manageri cu privire la listarea Med Life.
•    Electrica în legătură cu IPO-ul acesteia pe Bursa de Valori din București și Bursa de Valori din Londra - prima ofertă primară de Certificate Globale de Depozit.
•    Deutsche Bank, Raiffeisen Bank International și J.P. Morgan, în calitate de Joint Lead Managers și Deutsche Trustee Company Limited, în calitate de Trustee, în legătură cu emiterea de către NEPI de obligațiuni HY în valoare de 400 milioane euro.
•    J.P. Morgan în legătură cu emiterea de către Cable Communications Systems de obligațiuni senioare garantate în valoare de 450 milioane de Euro, garantate de RCS & RDS.
•    Schaeffler în legătură cu emisiunea de obligațiuni cu o valoare totală de aproximativ 1 miliard euro și 600 milioane dolari.
•    BRD - Groupe Société Générale, în calitate de intermediar, în legătură cu oferta Garanti Bank de obligațiuni negarantate cu o valoare de 68 milioane de Euro scadente în 2019.

Citește și
→  Alpha Bank Romania a lansat primul program de obligatiuni ipotecare din Romania. RTPR Allen & Overy si Clifford Chance Badea, in proiect

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1558 / 1668
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2024 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2024, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
De vorbă cu Monica Mihăilă, Head of Legal CEZ Romania, unul dintre cei mai experimentați consilieri juridici din domeniul energiei | ”Mi-am dorit crearea unui climat de încredere, în care fiecare membru al echipei să își poată exprima opinia și în acest fel mi-am creionat stilul de leadership. Trăim o perioadă plină de schimbări și comunitatea juriștilor va trebui să se adapteze”
NNDKP promovează 14 avocați în 2024 și consolidează șase arii de practică ale firmei
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2024 | Filip & Company, Wolf Theiss și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
VF Insolvență finalizează transferul de afacere în reorganizarea judiciară a UCM Reșița către Hidroelectrica
Gabriel Resources a pierdut arbitrajul cu statul român pentru proiectul aurifer Roșia Montană, cu pretenții de cca. 6,7 mld. usd | Arbitrul Horacio A. Grigera Naón a opinat separat, în favoarea reclamanților care l-au nominalizat. România a plătit avocaților săi tarife orare cuprinse între 137 și 139 euro ̸ oră, iar Gabriel Resources a cuantificat costuri de 56,5 mil. $ cu avocații săi americani și români. Reclamanții ar ataca decizia, dar au, oare, bani pentru o nouă acțiune?
Reff & Asociații și Deloitte România au obținut sesizarea CJUE de către Curtea de Apel București într-un litigiu care vizează impunerea TVA pentru operațiuni care nu implică livrarea de bunuri sau prestarea unor servicii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...