ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România

12 Aprilie 2024   |   R. T.

Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

 
 
SIMION & BACIU este câștigătoarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene în România, acordate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Managing IP EMEA, organizată aseară (pe 11 aprilie 2024), la Londra. De asemenea, firma a fost finalistă pentru distincția Firma Anului în Domeniul Brevetelor. Acesta este al patrulea an consecutiv în care firma este inclusă printre câștigătorii mult râvnitelor premii dedicate comunității internaționale din domeniul proprietății intelectuale.  La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv.


Firme de avocatură naționale și internaționale prestigioase, active în România, au concurat pentru o serie de premii, ca parte a noii abordări promovate de Managing IP, care a incorporat feedback-ul și evoluțiile pieței locale. SIMION & BACIU se mândrește cu faptul că a depășit, în două din cele trei categorii de premii analizate pentru România, o concurență excepțional de puternică și că a devenit prima firma căreia i-au fost acordate aceste premii nuanțate pe domenii de practică ale dreptului proprietății intelectuale.

La nivel individual, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al firmei, a câștigat premiul Practicianul Anului în România, pentru al doilea an consecutiv. Ana-Maria este primul avocat român care a fost onorat cu această distincție pentru prima dată în 2023 și reconfirmat ulterior de ediția din acest an a programului. Această recunoaștere este acordată profesioniștilor care sunt foarte apreciați în jurisdicțiile în care sunt activi pentru activitatea lor în domeniul proprietății intelectuale. Ana-Maria a fost selectată dintr-un grup de 11 profesioniști din România.




Programul de premii de înaltă reputație derulat de Managing IP este unul dintre cele mai importante evenimente anuale de premiere pentru firmele și profesioniștii activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflat la cea de-a 19-lea editie, gala din acest an a prilejuit acordarea premiile unor firme, persoane fizice și companii "din spatele celor mai inovatoare și provocatoare activități de proprietate intelectuale din ultimul an, precum și celor care susțin evoluția pieței internaționale din domeniu" și acoperă peste 50 de jurisdicții, la nivel mondial.

Citește și
→   Managing IP EMEA Awards 2024 | Simion & Baciu și Răzvan Dincă & Asociaţii, printre firmele aflate pe lista scurtă pentru titlul de “Firma anului în România” în fiecare dintre cele trei domenii analizate. Cum arată clasamentele întocmite de piața locală de ghidul juridic internațional specializat în IP

Câștigarea a trei din cele patru distincții acordate pentru România reprezintă o recunoaștere independentă puternică a statutului SIMION & BACIU in domeniu, și a experienței cuprinzătoare a echipei în dreptului proprietății intelectuale.

Prezentă la ceremonia de decernare a premiilor Managing IP EMEA 2024, Ana-Maria Baciu a declarat:
"Ne dorim sa asiguram echilibrul atât de necesar între precizie juridică, perspicacitate comercială și viziune strategică în beneficiul direct al clienților noștri. Cu fiecare proiect în care suntem implicați, folosim, cu curaj și entuziasm, cunoștințele și experiența acumulate, o abordare care sprijină dorința și efortul fiecărui membru al echipei noastre de a-și descoperi vocea unică într-un mediu de business plin de provocări și de oportunități.
Acordarea distincțiilor Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România este o confirmare a angajamentului nostru de a identifica și răspunde nevoilor și provocărilor profesionale cu care se confruntă clienții, partenerii de afaceri și colegii noștri, cu claritate și prin anticiparea perspectivelor.
Sunt extrem de încântată și de primirea premiului de Practicianul Anului în România pentru al doilea an consecutiv. Această distincție este un catalizator puternic care alimentează dorința noastră colectivă de a ne valorifica cunoștințele, creativitatea și timpul pentru a depăși cele mai sofisticate așteptări.
Viziunea mea pentru noi, ca indivizi și ca echipă, este să ne îmbunătățim și să evoluăm constant pentru a ne sprijini clienții și partenerii într-o manieră relevantă, mai rapid și mai inteligent.
"

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală active în România, punând la dispoziția comunității de afaceri cunoștințele aprofundate asociate mai frecvent cu firmele de proprietate intelectuală de tip boutique, corelate în mod autentic cu resursele și experiența necesare pentru activități tranzacționale complexe și reprezentare în soluționarea litigiilor, proprie caselor de avocatura de business.

Andreea Bende, Partener, de asemenea prezentă la gală, a adăugat:

"Suntem foarte mândri să fim prima firmă căreia i se acordă aceste distincții prestigioase, precum Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului in Domeniul Drepturilor de Autor si Desene pentru România. Acestea reflectă dedicarea noastră de a oferi soluții autentice relevante pentru clienții noștri și necesare pentru ca aceștia să își atingă obiectivele de business.
Contribuția nostru are la bază oferirea de consiliere în domeniul proprietății intelectuale prin crearea unui amestec echilibrat de măiestrie tehnică și elemente de afaceri, într-o maniera inovatoare și accesibilă.
Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor celor care ne-au încredințat aspirațiile și provocările lor
."



În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere consultanță cu privire la aspecte importante legate de mărci comerciale, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în cazuri sofisticate de soluționare a litigiilor pentru diverse companii internaționale și naționale active în industrii precum retail, farmaceutice, tehnologie, media și publicitate, jocuri de noroc și divertisment, automobile, FMCG, tutun, bunuri de lux sau modă.

Despre SIMION & BACIU
O firmă de avocatură cu o manieră de lucru și standarde de calitate reconfirmate independent,
SIMION & BACIU este un reper pe piața serviciilor de avocatură de business cu un puternic caracter de reglementare din România.
Activitatea se desfășoară într-o structură matricială consultanță – litigii, în arii principale de practică precum proprietate intelectuală, protecția consumatorilor, publicitate și protecția datelor cu caracter personal, reglementare în domeniul jocurilor de noroc, tehnologie & media, dreptul societăților, fuziuni & achiziții și soluționarea disputelor.
SIMION & BACIU și membri ai echipei sale sunt activi în organizații profesionale terțe precum AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), INTA (International Trademark Association), ECTA (European Communities Trademark Association), IMGL (International Masters of Gaming Law),  sau Confederația Patronală Concordia, fiind astfel permanent conectați la evoluția și noutățile mediului de afaceri și juridic românesc și internațional.
Membri ai echipei sunt apreciați independent la nivel mondial de ghiduri de specialitate precum Chambers and Partners, Legal 500, Managing IP, Who’sWhoLegal, IAM Patent 1000 și WTR 1000, toate fiind evaluări realizate și pe baza reacțiilor colectate din partea clienților firmei.
Reputația firmei este reconfirmată de distincții internaționale și naționale, inclusiv
►    Premiul Firma Anului în România, acordat de Managing IP (2021, 2022 și 2023)
►    Recunoașterea ca firmă de top în Proprietate Intelectuală și TMT de către Chambers and Partners și Legal500
►    Recunoașterea ca Firmă de Top de către IP STARS
►    Recomandată de IAM Patent 1000
►    Premiul Firma Anului în Domeniul Mărcilor, în cadrul IP Global Awards (2022)
►    Recunoașterea în categoria GOLD de către WTR 1000, în ambele categorii analizate pentru România: Enforcement & Litigation și Prosecution & Strategy
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 19 / 1708
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...