
Clasamentul celor mai bune universităţi din România. UBB, pe primul loc
18 Noiembrie 2019
MEDIAFAXRectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a subliniat că universitatea clujeană se află în al patrulea an consecutiv pe prima poziţie în ţară în metaranking.
Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar, fiind urmată de Universitatea Bucureşti şi de Universitatea Politehnica Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al UBB transmis, luni, clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale.
„UBB Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar 2019, fiind urmată de Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor”, se arată în comunicat.
Potrivit unui comunicat al UBB transmis, luni, clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale.
„UBB Cluj-Napoca ocupă şi în acest an prima poziţie în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar 2019, fiind urmată de Universitatea din Bucureşti şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Clasamentul stabileşte ierarhia universităţilor din România combinând performanţele lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor”, se arată în comunicat.
Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a subliniat că universitatea clujeană se află în al patrulea an consecutiv pe prima poziţie în ţară în metaranking.
La rândul său, prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice, Daniel David, a menţionat că, de la an la an, UBB şi-a crescut performanţa reflectată în rankingurile internaţionale ale universităţilor, lucru care atrage resurse academice/financiare, studenţi naţionali şi internaţionali, cadre didactice/de cercetare de prestigiu şi confirmă statutul de universitate internaţională de excelenţă în predare şi cercetare.
Metarankingul Universitar este un demers de clasificare a universităţilor româneşti demarat în anul 2016 de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin intermediul Grupului de Experţi la Nivel Înalt (High Level Experts Group) şi cu certificarea internaţională a metodologiei, fiind preluat ulterior şi realizat anual de Asociaţia Ad-Astra a Cercetătorilor Români.
Metarankingul combină principalele rankinguri internaţionale ale universităţilor recunoscute/identificate de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.
Potrivit raportului aferent acestui an, scopul Metarankingului Universitar 2019 este să identifice care dintre cele 54 de universităţi publice şi 37 de universităţi private acreditate “au o minimă vizibilitate internaţională în rankingurile majore ale universităţilor, fiind prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză şi care este impactul lor relativ în aria academică internaţională (prin punctajul obţinut în metaranking)”.
„În condiţiile în care numărul universităţilor incluse anual în Metarankingul universitar a crescut de la 20 în anul 2016, la 23 în anul 2017, la 26 în anul 2018, ajungând la 30 în clasamentul dat publicităţii pe anul 2019, experţii au constatat şi creşterea impactului şi a vizibilităţii universităţilor româneşti în context internaţional”, se mai arată în comunicatul UBB Cluj-Napoca.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 129 / 146 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...