
ANRM a adus la buget venituri din tarife de 17,6 milioane lei, în 2019; încasările au crescut cu 203%
20 Septembrie 2019
AGERPRESAnul trecut, Agenţia a contribuit la bugetul de stat cu venituri din tarife de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%).
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a contribuit în acest an la bugetul de stat cu venituri din tarife de peste 17,6 milioane de lei, până la 16 septembrie, faţă de 9,8 milioane de lei pe întregul an 2018, fiind înregistrată până acum o creştere a încasărilor de 203%, se arată într-un comunicat al ANRM.
Anul trecut, Agenţia a contribuit la bugetul de stat cu venituri din tarife de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%).
Pe de altă parte, ANRM respinge acuzaţiile publicate de unele instituţii media cu privire la obţinerea de către anumite firme de construcţii din regiunea Moldovei a unor licenţe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.
Anul trecut, Agenţia a contribuit la bugetul de stat cu venituri din tarife de 9,8 milioane de lei, faţă de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creştere de 13%).
Pe de altă parte, ANRM respinge acuzaţiile publicate de unele instituţii media cu privire la obţinerea de către anumite firme de construcţii din regiunea Moldovei a unor licenţe pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.
"Precizăm că firmele la care se face referire în presă, respectiv Mavgo Holding SRL din Piatra Neamţ, Aqua Park din Slobozia, judeţul Neamţ, Pro Invest din Piatra Neamţ, Astral Trading SRL din Piatra Neamţ şi Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamţ, nu au avut licenţă pentru exploatarea balastierelor, ci doar permise de exploatare care au fost obţinute, iniţial, cu mult înainte de venirea lui Gigi Dragomir la conducerea ANRM şi au fost prelungite anual, conform normelor legale în vigoare, pentru continuarea activităţii", subliniază comunicatul citat.
Şeful ANRM a explicat, în context, că Agenţia acordă, anual, peste 1.000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră şi nisip, pentru firme din toată ţara.
"Aceste permise se acordă de către ANRM în baza unui dosar solid, depus de firmele care solicită acest lucru. Noi respectăm legea. Alocăm timp pentru acordarea fiecărui permis de exploatare, fără preferinţe politice şi fără a ţine cont de relaţii personale", precizează Dragomir.
Potrivit instituţiei, Aqua Park a obţinut de la ANRM permis pentru exploatare nisip şi pietriş încă din 2011, prelungit anual, Astral Holding are permis de exploatare nisip şi pietriş de la ANRM din 2002, care i-a fost prelungit, anual, Danlin XXL are permis de exploatare nisip şi pietriş din 2005, prelungit, anual, Pro Invest are permis din iunie 2012, prelungit anual, iar Mavgo Holding SRL din Piatra Neamţ are permis din mai 2016, prelungit anual.
Totodată, ANRM aminteşte o decizie a Curţii de Apel Iaşi care a dat câştig de cauză instituţiei în procesul privind transferul licenţei de exploatare pentru perimetrul Cristeşti -Drăguşeni, de la Agregate Est la Ami Turing.
"Curtea de Apel Iaşi a dat câştig de cauză ANRM, în procesul cu reclamantele Ami Turing SRL şi Agregate Est SRL, în care acestea din urmă cereau obligarea ANRM să aprobe transferul licenţei de exploatare pentru perimetrul Cristeşti -Drăguşeni, de la Agregate Est la Ami Turing. ANRM a emis Adresa nr.3534/21.03.2018 prin care şi-a exprimat aprobarea prealabilă cu privire la transferul Licenţei de exploatare nr. 3285/2002, perimetrul Cristeşti - Drăguşeni, substanţă nisip şi pietriş. Ordinul final privind aprobarea transferului licenţei de exploatare nu a mai fost semnat de către preşedintele ANRM deoarece acest transfer este ilegal în condiţiile actuale, fapt confirmat de sentinţa Curţii de Apel Iaşi. ANRM a demarat formalităţile de verificare a legalităţii activităţii desfăşurate de societatea Ami Turing SRL", se mai arată în comunicat.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 18443 / 19504 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...