ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ARB: Reclasificarea pieţei de capital ar putea atrage noi investiţii la Bursă din partea fondurilor de investiţii

21 Septembrie 2020   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală.

 
 
Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente, consideră reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).
 
"Asociaţia Română a Băncilor salută implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară (Secondary Emerging), începând cu data de 21 septembrie 2020, alături de includerea acţiunilor emise de către Banca Transilvania şi Societatea Naţională Nuclearelectrica în componenta indicilor FTSE Global Equities Index Series (GEIS). Asociaţia Română a Băncilor îşi va aduce în continuare contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital româneşti şi are ca obiectiv strategic obţinerea statutului de piaţă emergentă full din partea instituţiilor de profil (FTSE Russell şi MSCI)", se arată într-un comunicat al ARB remis luni AGERPRES.
 
Potrivit sursei citate, decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală.
 
"Reclasificarea pieţei de capital din România la statutul de piaţă emergentă secundară are loc la un an de la anunţul oficial al FTSE Russell din septembrie 2019 şi ar putea atrage noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti din partea fondurilor de investiţii specializate pe pieţele emergente. Decizia FTSE Russell vine ca urmare a procesului de evaluare formală care a inclus colectarea de informaţii din partea instituţiilor publice şi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de calibrarea informaţiilor primite versus percepţia investitorilor instituţionali care deja tranzacţionează în piaţa locală. Eforturile depuse în ultimii ani de către autorităţile de reglementare alături de asociaţiile de profil, împreună cu membrii Asociaţiei Române a Băncilor şi Bursa de Valori Bucureşti au dus la o îmbunătăţire semnificativă a imaginii pieţei financiare din România", precizează ARB.
 
Piaţa de capital România va fi inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente începând din data de 21 septembrie 2020.
 
Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucureşti luni, printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care vor participa toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali. La eveniment va fi prezent şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
 
FTSE Russell a anunţat, pe 26 septembrie 2019, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară, iar decizia va deveni efectivă începând cu septembrie 2020.
 
FTSE Russell, companie parte a London Stock Exchange Group, este un lider în furnizarea de indici global, furnizând soluţii inovatoare pentru investitori din întreaga lume. FTSE Russell calculează mii de indici care măsoară şi evaluează pieţele şi clasele de active din mai mult de 80 de ţări, acoperind 98% din piaţa investibilă/de capital la nivel global.
 
Asociaţia Română a Băncilor are o tradiţie de aproape trei decenii şi este membră a Federaţiei Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Plăţilor, a Federaţiei Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European şi a 26 de organisme naţionale lucrative privind dezvoltarea şi perfecţionarea cadrului economic.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13847 / 16816
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...